Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Na de hitte komt Duurzame Dinsdag
Beste <<Voornaam>>,

Jongens, jongens, wat was dát fijn opstarten na een alarmerend hete en droge zomer. We zijn genomineerd voor de Duurzame Dinsdagprijs, die komende dinsdag  - Duurzame Dinsdag tijdens een programma in de Tweede Kamer wordt uitgereikt!! We vinden de nominatie al een supergrote eer, maar het (hopelijk) luisterend oor van Rob Jetten op de voorste rij is echt een super kans! Je kunt erbij zijn via een live-stream en je een middag lang laven aan toffe duurzame initiatieven en doeners, en aan de Duurzame Troonrede, die dit jaar wordt uitgesproken door Eva Roovers van Bureau Burgerberaad. 

Maar zoals gezegd: het was een behoorlijk pittige, confronterende zomer! Durf jij echt te doorvoelen wat dat met je doet? Maarten Hoogslag raadt het je aan en schreef een blog over de mooie kanten van klimaatrouw, die we hieronder met je delen. 

Verder in deze nieuwsbrief: leuke tips, nieuwe klimaatcoachtrainingen, workshopreeksen en kennismakingssessies, en een blog over goedbedoelde maar ongewenste cadeautjes.
Laten we deze herfst samen lekker veel impact maken!
 
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Blog: Wat klimaatrouw je te bieden heeft

Limburgers die hun huis zagen onderstromen kunnen er niet meer omheen. Net zomin als de inwoners van India die met 50 graden de vogels letterlijk uit de lucht zien vallen. Bosbranden in Bretagne, achtendertig graden in Siberië en ontdooiende permafrost. De klimaatcrisis is een feit. 

Volgens Maarten Hoogslag is het essentieel om dat tot je te laten doordringen en de crisis te doorvoelen. Rouw, schrijft hij, heeft jou persoonlijk en ons als mensheid veel te bieden. 

Lees hier zijn blog
Wil jij meer impact maken?
Wil jij meer mensen meekrijgen in de klimaattransformatie, op je werk of bij jouw in de buurt? Heb je tijd voor vrijwilligerswerk met impact en wil je als klimaatcoach onze workshopreeks begeleiden en inspiratiesessies organiseren? Of wil je juist kennis opdoen om je handafdruk te vergroten als professional en zo de verduurzaming te versnellen? Volg dan onze klimaatcoachtraining! In drie dagen doe je kennis op over klimaatpsychologie en gedragsverandering en ervaar je de kracht van onze methode.

We geven dit najaar drie trainingen:
vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 30 oktober
donderdag 3, vrijdag 4 en vrijdag 11 november
vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november
Yes, ik doe mee!
Wil je eerst meer weten over wat wij doen, hoe wij klimaatpsychologie inzetten en waarom we het zo belangrijk vinden om mensen actieve hoop, humor en handelingsperspectief te bieden? Sluit dan aan bij een van de drie online kennismakingssessies. We nemen de tijd om je mee te nemen in ons verhaal. Om je te inspireren jouw volgende stap te zetten. En om je eventuele vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over wat het inhoudt om klimaatcoach te zijn, of hoe je onze methodiek binnen jouw organisatie/bedrijf kunt inzetten.
  • Woensdag 7 september van 20.00-21.15 uur 
  • Donderdag 22 september van 20.00-21.15 uur 
  • Vrijdag 23 september van 9.00-10.15 uur 
Klik hier om je in te schrijven voor een kennismakingssessie
Onze workshopreeks: ontdek jouw (vooral ook positieve) impact 

Actieve hoop, humor & handelingsperspectief. Onderzoeken hoe jij - op een manier die bij jóu past - je voetafdruk kan verkleinen en je handafdruk kan vergroten. Met steun en aanmoediging van je mededeelnemers en de begeleiding van onze klimaatcoaches. 

Wil je onze workshopreeks volgen, of heb je 'm al gevolgd en wil je anderen tippen? Er staan momenteel groepen op stapel in Abcoude, Capelle a/d IJssel, Den Haag, Gouda, Heemstede, Heerde, IJsselstein, Loppersum, Rotterdam, Utrecht, Wageningen, Wassenaar, Zaanstad en Zutphen

Klik hier voor meer info of om je in te schrijven. Welkom!
Blog: Ik ga op bezoek en ik neem (niet) mee...
Als iemand je een cadeautje geeft, hoor je daar blij mee te zijn. Maar wat als klimaatverandering je zó bezig houdt dat je alleen maar baalt van al die weliswaar goedbedoelde aardigheidjes?
Ik ga op bezoek...
Tips: Klimaatburgemeesters | Toekomst Ambassadeurs | Klimaatmuseum | Podcast 
'Onze' Emmely is aanstaande Klimaatburgemeester van Landsmeer
Klimaatburgemeesters gezocht!
Een mooie kans om je handafdruk te vergroten: meld je aan als klimaatburgemeester!

Ook gezocht: Toekomst Ambassadeurs die een Plekberaad voor de Toekomst organiseren. "Via het Plekberaad geven we handen en voeten aan het lange termijn perspectief voor jouw gemeente, dorp, wijk, stadsdeel of een plek in jouw omgeving. (...) Een goede voorouder zijn willen we toch allemaal?"

Het klimaatmuseum komt met een nieuw project: Klimaat op Straat dat helemaal in het teken staat van straatkunst. Waar? De Bijlmer, Amsterdam. Hier lees je er meer over.

Klimaatcoach Mascha Bongenaar van Duurzame Keuzes was te gast in de podcast van Tess to Sustainability. Onderwerp: Hoe verduurzaam je als gezin? 
 
Betere klimaatgesprekken voeren?
Je organisatie verduurzamen?
E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Aanbod voor organisaties
Heeft jouw organisatie de ambitie om duurzaamheid een vanzelfsprekend en verbindend onderdeel te laten zijn van de dagelijkse praktijk? Hoe zorg je er in dat geval voor dat je collega's weten wat de duurzame opties zijn en daar ook voor kiezen? Wij hebben mooi aanbod om je daarbij te helpen.

Ons werk financieel ondersteunen?
Wil je ons werk ondersteunen met een eenmalige of periodieke gift? Dat kan! Kijk op onze donatiepagina
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Doornenburg 8
1121 GP Landsmeer
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?