Copy
Klimaatvriendelijke keuzes: het nieuwe normaal. Ontdek hoe in de workshops. 
Beste <<Achternaam>>,
Wat was het warm hè, de afgelopen weken. En was voor jou het weer aanleiding om gesprekken te voeren over klimaatverandering? In deze nieuwsbrief een mooi verhaal van een deelnemer aan KlimaatGesprekken, een verslag van de verdiepingstraining voor coaches en iets met de Efteling... Fijne zomer!
Klimaatgroentje wordt groener
Hoe ik door KlimaatGesprekken aan de slag ging om klimaatbewuster te leven.

Mijn moeder was haar tijd ver vooruit. Toen wij pubers waren, werd ze er nog om uitgelachen; verwarming niet hoger dan 18 graden ("Trek maar een warme trui aan!"), maximaal 5 minuten douchen en het ongezellige licht van de spaarlampen. Nu ik in aanraking ben gekomen met KlimaatGesprekken, moet ik daar glimlachend aan terugdenken. Mijn moeder is Koningin Recycling, zo ging ze de avond voor het grofvuil werd opgehaald, kijken in de villabuurt dichtbij huis en vond daar zowaar een keer een zo goed als nieuwe buffetkast (de eigenaresse nam bijna maandelijks een totaal nieuw interieur). 
18 jaar opvoeding ten spijt, was er veel van dit gedachtegoed verloren gegaan bij mij. Tot ik over KlimaatGesprekken hoorde en de documentaire van Leonardo (DiCaprio, Before the flood) zag. Lees verder over klimaatgroentje Anna Pastor
The Big Green Bang
 
Ontwikkelingen waar we blij van worden: duurzame energie lijkt onstopbaar. Is de 21e eeuw de laatste voor fossiele energie? Lees meer in 'The Big Green Bang: how renewable energy became unstoppable'
Pret met Rebecca
Voor het eerst vond de verdiepingstraining voor KlimaatGesprekken plaats. Welke beschermingsmechanismes zorgen ervoor dat veel mensen wel klimaatverandering onderkennen, maar eigen actie lastig vinden? En vanuit welke waarden komen mensen wel in actie? Hoe kan een groep ondersteunen of sociale normen dwarsbomen?
Taaie materie? Ik dacht het niet! We had a great time with the kind, cheerful and very experienced facilitation of Rebecca Nestor.
Save the date voor de KlimaatGesprekken Nazomerborrel.
 
Een mooi moment om bij elkaar te komen, inspiratie op te doen en ons op te maken voor een nieuwe ronde KlimaatGeprekken die na de zomer starten. Meer details volgen, maar save the date. Hopelijk zien we velen van jullie daar! 
 
Vrijdag 8 september 2017, van 18.00-21.00 uur
@ de Kersentuin: een 100% bewonersinitiatief, met veel aandacht voor duurzaamheid. Atalantahof 11 in Utrecht.
Special Guest: Michiel Hobbelt met een dynamische workshop over Duurzaamheid en Geluk. Hobbelt is bekend van tv-programma EenVandaag en zijn werk met geluksprofessor Ruut Veenhoven. 
 
Binnenkort stopt ze na 20 jaar als weervrouw bij RTL: Helga van Leur. Ze gaat zich richten op klimaat en communicatie. Manu sprak met haar, binnenkort zie je het interview in de nieuwsbrief. Kijk nu alvast op de site van Anabella Meijer, die tekeningen maakte bij dit gesprek.
Maandelijkse schrijfactie: applaus voor de Efteling! 

Sinds vorige maand kan je samen met alle lezers van deze nieuwsbrief het KlimaatGesprek openen met bedrijven, politieke organisaties kranten of websites. Hoe werkt het? Hieronder zie je een e-mail die we hebben geschreven aan de Efteling. Deze mail kun je aanklikken, ondertekenen en versturen. Net zoiets als met Amnesty-brieven dus. 

We doen deze schrijfactie natuurlijk wel in onze stijl: met humor, hoop en handelingsperspectief en vriendelijk, verbindend en reflectief. De schrijfacties zijn dus bedoeld om reflectie op te starten, het gesprek te openen, handelperspectief, aanmoediging of inspiratie te bieden. 

Deze maand richten we ons dus aan duurzaamheidsmanager bij de Efteling: applaus voor de klimaatvriendelijkheid van de Symbolica-attractie.

Meedoen aan de workshops?

Alkmaar
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Amsterdam
Meld je aan voor deelname aan groep 3, 4 & 5.

Amersfoort
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.


Best (Eindhoven)
Meld je aan voor deelname aan groep 1 (start 13 september).


De Bilt (bij Utrecht)
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.

Den Haag
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Haarlem
Meld je aan voor deelname aan groep 2.

Leiden/Voorschoten
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Utrecht
Meld je aan voor deelname aan groep 2.

Zwolle
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Zit er (nog) niets bij, bij jou in de buurt?
Meld je toch alvast aan, want we zijn nieuwe groepscoaches op aan het leiden voor andere plaatsen, zoals in de buurt van Wageningen en Nijmegen.
Wat doet Stichting KlimaatGesprekken?

 

Voor particulieren
Je kan meedoen aan zes workshops in een kleine groep van 4 tot 8 personen. Deze workshops worden begeleid door een getrainde groepscoach en je krijgt een lees- en werkboek, met daarin 175 acties. En soms hebben we leuke losse, grotere bijeenkomsten, dus houd onze agenda in de gaten!

Voor organisaties
Voor medewerkers bieden we ook de zes workshops. Daarnaast zijn maatwerkprogramma's mogelijk zoals inspiratiesessies over de inzet van klimaatpsychologie voor gedragsverandering

Aantoonbaar effect
Klimaatgesprekken is gebaseerd op het succesvolle Carbon Conversations, dat in het Verenigd Koninkrijk al 10 jaar bestaat, onderscheiden werd door The Guardian en duizenden mensen bereikte. Universitair onderzoek toonde aan dat het mensen helpt om hun eigen klimaatimpact te verminderen met gemiddeld 20%. Dit effect is duurzaam, en neemt zelfs toe in de jaren na de workshops.


Meedoen?
Meld je aan, dan zoeken we een groep in de buurt van je woonplaats.   
Volg onze social media voor hoopvolle nieuwtjes, acties en onderlinge gesprekken.
Facebook
LinkedIn
Instagram
Onze website, met vacatures
Deel je deze nieuwsbrief via social media of met je vrienden?
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2017 Klimaatgesprekken, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren wijzigen or afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp