Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Verrassingen en vragen
Beste <<Voornaam>>,
 
  Goed nieuws: er gaan professionals van buitenaf voor ons aan de slag om ons aanbod én onze interne organisatie sterker, beter en leuker te maken. Impact Matters gaat zich buigen over een crm-systeem voor bij de nieuwe website (want echt, heus, die komt er... uiteindelijk). Ook gooien zij de bezem door onze Drive, zodat straks iedereen zonder gedoe de documenten kan vinden die hij of zij zoekt. En Accenture gaat ons online aanbod een powerboost geven!   
 
Verder in deze nieuwsflits: 
  • Het nagelnieuwe evaluatieformulier waar we veel meer plezier van gaan hebben
  • Help ons zoeken naar versterking (ja, ondanks bovenstaande)
  • Vertel over je eigen groene handafdruk in onze lustrumblogs 
Accenture Battle 
We berichtten er al eerder over: de Accenture Battle. De komende tijd gaan (niet door ons) duurbetaalde professionals met een enorme bak expertise voor ons aan de slag om ons online aanbod onweerstaanbaar te maken. 
 
Afgelopen periode heeft ervoor gezorgd dat we onze methodiek niet alleen in de huiskamers gebruiken, maar ook online met deelnemers aan de slag zijn. Los van de huidige omstandigheden biedt online de kans om naast onze offline sessies ons bereik en impact in heel Nederland te vergroten. 
 
Ons doel is om onze workshopreeks ook online te kunnen aanbieden op een manier die minstens zo effectief en aantrekkelijk is als offline. Dit vraagt om ‘rethinking’ en ‘redesign’ van de opzet van de workshopreeks, de spellen, het werkboek, monitoring tools en sommige leer- en werkvormen. We willen weten wat online goed werkt en hoe dat vorm krijgt. Daarbij is het van belang dat uiteindelijk wordt toegewerkt naar een toepasbaar eindproduct wat ook getest is met deelnemers en klimaatcoaches. In de Making a Difference-Battle willen we hiermee een flinke stap vooruit zetten! 
Nieuw evaluatieformulier, nieuwe procedure  
Een speciale taakgroep heeft de afgelopen maanden het evaluatieproces op de schop genomen. Resultaat: een gloednieuw evaluatieformulier, dat niet alleen gemakkelijker in te vullen is, maar ook gemakkelijker te analyseren.

Ook het proces eromheen en de rol van de coach daarin zijn aangepast. Als het goed is, heeft je regioverbinder je er al over geïnformeerd. Hieronder voor de goede orde nogmaals, puntsgewijs, de nieuwe werkwijze:
  • Een week vóór de beoogde afsluitende bijeenkomst van je groep krijg je een mail van het secretariaat met het verzoek om eventuele wijzigingen door te geven: ligt je groep nog op schema, klopt de deelnemerslijst nog? 
  • Deelnemers ontvangen binnen een week na de laatste bijeenkomst een groepsgebonden link naar het evaluatieformulier. Je hoeft die niet zelf te sturen, dat doet het secretariaat. Coaches en regioverbinder krijgen een cc. van die mail.
  • Als coach stuur je een week later een herinnering met het verzoek om, als dat nog niet is gedaan, het formulier alsnog in te vullen. (Meteen een mooie kans om – nogmaals – te wijzen op onze maandelijkse nieuwsbrief en de diverse social mediakanalen!) 
  • Eens per kwartaal verzamelt het secretariaat de binnengekomen data en deelt die met de regio’s. Het bestuur krijgt een halfjaarlijkse analyse.
Versterking gezocht
Corona of niet, we zitten niet stil bij KlimaatGesprekken. Voor verschillende rollen zoeken we versterking. De huidige vacatures vind je op de website. Twee daarvan willen we even extra onder jullie aandacht brengen. 

Medewerker financiën 
We zoeken al een tijdje een nieuw bestuurslid financiën, annex penningmeester. Omdat  het best pittig blijkt beide taken te combineren, heeft het bestuur de functie opgesplitst. Voor de vacature voor bestuurslid financiën (voor de visie en de vergezichten) is inmiddels een serieuze kandidaat gevonden. Daar horen jullie later meer over. De vacature medewerker financiën (voor de aansturing van de boekhouding) is nog niet ingevuld. Deze vind je hier. Je helpt ons enorm als je deze vacature in je eigen netwerk onder de aandacht wilt brengen. 

Online coördinator
Nu we nog wel even vastzitten aan het aanbieden van online workshopreeksen, zou het superhandig zijn als iemand een of twee uur per week zou willen helpen om dit in goede banen te leiden. Reeksen inplannen, vragen over Zoom beantwoorden, contact onderhouden met de regioverbinders, dat soort zaken. We hebben een wat gedetailleerder wensenlijstje op de website gezet. Die vind je hier. Ben jij die enthousiaste en oplossingsgerichte netwerker die we zoeken? Of wil je meer weten over deze rol? Neem contact op met Judith via secretaris@klimaatgesprekken.nl.


 
Lustrumserie blogs
De kraamkamer van KlimaatGesprekken
De meesten van jullie zullen het al wel weten: volgend jaar bestaat Klimaatgesprekken vijf jaar. We zijn al volop aan het nadenken over manieren om ons eerste lustrum te vieren. Voorlopig zit een groot feest er niet in, maar er borrelt al van alles. 

Wat ons alvast erg leuk lijkt, is een serie blogs te maken over alle mooie initiatieven die onze coaches en andere actieve KG-vrijwilligers hebben neergezet om de wereld te helpen verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan de Duurzame Dagstart van Jeanine en Marieke, of The Social Reporter van Saskia. Zij hebben mooie verhalen te vertellen waar we trots op zijn en die we graag breder willen delen. 

Ken of ben jij iemand die ook buiten KG haar steentje bijdraagt aan een groenere wereld? En wil je je verhaal met ons en onze achterban delen? Neem dan even contact op via communicatie@klimaaatgesprekken.nl
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Gedempte Schalkburgergracht 68
2021AM Haarlem
Nederland
 
Copyright © 2020 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Waldeck-Pyrmontstraat 13 · Apeldoorn, 7315 JG · Netherlands