Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
En altijd wordt het weer lente
Beste <<Voornaam>>,

We leven in uitdagende tijden en dat kan van alles oproepen.
Lukt het jou om desondanks te genieten van de lente?

In deze nieuwsbrief: we spelen een oud spel met nieuwe spelregels, de Hogeschool van Amsterdam zet KlimaatGesprekken op het curriculum, en er staan meerdere nieuwe workshopreeksen en een training op de agenda (op locatie, hoera!). 
En de groene aanraders van deze maand? De #dagtegengas, de nieuwe podcast Verhit en een nascholingsdag voor artsen die duurzaamheid in hun vak willen integreren. Lees je mee?
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Hogeschool van Amsterdam zet KlimaatGesprekken in het curriculum!
Aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kun je binnenkort een nieuwe masteropleiding volgen over klimaatpsychologie en gedrag. Oud-klimaatcoach Saskia Mulder, werkzaam aan de HvA, introduceerde er de werkwijze van KlimaatGesprekken en de aanpak sloot zó mooi aan op de doelstellingen van de hogeschool dat de KG-systematiek in de nieuwe master verankerd wordt.
Een interview met docent en onderzoeker Sharona Ceha
Blog: Mens, durf te delen!
Waarom spelen we een spel waarbij de lol eruit bestaat elkaar dwars te zitten? Wat is er eigenlijk leuk aan iemand van het bord te knikkeren? Waarom lachen we in ons vuistje als we zelf zessen gooien, terwijl een medespeler steeds wanhopiger aan de zijlijn staat? 

Het wordt tijd om te gaan oefenen met nieuwe spelregels: Mens, durf te delen!
Ik ben altijd in voor een spelletje!
Onze workshopreeks: zélf ontdekken, zélf kiezen, zélf starten

“Gisteren weer een geweldig boeiende workshopavond genoten met mijn medereizigers op reis naar klimaatvriendelijke keuzes!
Erg inspirerend vond ik onze brainstorm over wat er in plaats kan van meer spullen of geld, wat bijdraagt aan je eigen welzijn en/of het welzijn van anderen. Bijvoorbeeld: wat zou je iemand voor zijn verjaardag kunnen geven waarvoor je niet naar de winkel gaat?

We kwamen op een prachtig lijstje met ideeën voor verjaardagen, dingen die je kan organiseren, geven, maken en samen kan beleven. Veel inspirerende voorbeelden van anderen brachten mijn radertjes ook in beweging. Zo krijgt een jarige van mij vandaag een dienst, in te wisselen wanneer hij wil: hulp in de tuin bij snoeien, wieden en planten. En een ander geef ik een belevingsroute aka wandeling langs de St Jansbeek van spreng tot monding in de Rijn, met onderweg een picknick.” - Gaby Hutjes

We hebben dit jaar al meer dan 100 deelnemers mogen verwelkomen! Ook onze workshopreeks volgen? Er zijn nog last-minute plekjes in Driebergen, Westland (Honselersdijk) en online (start: woensdag resp. maandag as.). Verder staan er groepen op stapel in Abcoude, Capelle a/d IJssel, Delft, Heerde, Wassenaar en Winterswijk

Kijk hier voor meer info of als je wilt meedoen. Welkom!
Wil je anderen begeleiden in dit ontdekkingsproces? Meld je dan aan voor de volgende klimaatcoachtraining, op 17, 18 en 19 juni in Utrecht
Dat lijkt me ook wel wat
Het nieuwe bestuur stelt zich voor: Emmely Jurrius - communicatie
'Ik heb me jarenlang enorm machteloos gevoeld over hoe we met onze planeet omgaan. In 2019 ontdekte ik KlimaatGesprekken en stapte ik het Communicatieteam in. Als Bestuurslid Communicatie richt ik me de komende tijd op verbetering van de organisatiestructuur en vergroting van onze naamsbekendheid, zodat hopelijk (veel) meer deelnemers ons weten te vinden. KlimaatGesprekken is voor mij een club met gelijkgestemden, die mijn zorgen begrijpen en zich tegelijkertijd realiseren dat we de hoop en humor vast moeten houden. Ik werk als vormgever bij Het Concertgebouw in Amsterdam, ben moeder van een dochter (bijna 4) en een zoon (1), en speel waar en wanneer het kan op altviool mee in projectorkesten.'
Groene aanraders: podcast Verhit - klimaatnascholing voor artsen  - #dagtegengas
Podcast - Verhit
Greenpeace lanceerde onlangs een nieuwe podcast, met als insteek 'een tegengeluid tegen angst en onzekerheid'. Er zijn inmiddels drie afleveringen beschikbaar, over 'de staat van het klimaat' met Marjan Minnesma, over de vraag 'wat moet KLM doen om de klimaatcrisis tegen te gaan?' met Ties Joosten en met Raki Ap over het inheemse perspectief op de klimaatcrisis. Een mooie reeks om te volgen!

Nascholingsdag voor artsen - Van klimaatzorgen naar groene zorg
Op 9 april en 21 mei organiseert De Klimaat Dokter een inspirerende nascholingsdag voor artsen die willen ontdekken hoe ze binnen hun werk vorm kunnen geven aan duurzaamheid. Klimaatdokter Anne Roosendaal volgde onze klimaatcoachtraining; deze nascholingsdag is geïnspireerd op de KG-aanpak.

Zondag 27 maart #dagtegengas
Poetins oorlog tegen Oekraïne wordt deels betaald met opbrengsten uit de verkoop - ook aan Nederland - van fossiele brandstoffen. Een extra reden voor meer onafhankelijkheid van aardgas en andere fossiele brandstoffen. Hoe? Laat bijvoorbeeld de verwarming uit en de auto staan, kook aardgasvrij, koop zo min mogelijk dat verscheept of ingevlogen moet worden of stap over op een bank die geen fossiele brandstoffen financiert. Klimaatcoach Mascha heeft wat tips voor in huis op een rijtje gezet.
De workshops volgen?
Klimaatcoach worden?
Workshops
Wil je in kleine groep ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan een klimaatvriendelijkere toekomst? Doe dan mee aan onze workshopreeks, online of bij jou in de buurt. Inschrijven kan via onze site.
Wil je graag meedoen, maar zit er nu geen passende groep tussen? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden voor de training op 17, 18 en 19 juni.

Ons werk financieel ondersteunen?
Wil je ons werk ondersteunen met een eenmalige of periodieke gift? Dat kan! Kijk op onze donatiepagina
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Doornenburg 8
1121 GP Landsmeer
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?