Copy
Samen zorgen voor een betere toekomst met leefstijlkeuzes en gesprekken. Ontdek hoe in de workshops. 
Beste <<Achternaam>>,
Voorjaarstips voor buiten zijn en wandelen vind je in deze nieuwsbrief. Heel klimaatvriendelijk. Maar de beste wandeling die kunt maken, is natuurlijk de People's Climate March op 29 april in Amserdam. Zien we je daar?

Op zaterdag 29 april vindt in steden over heel de wereld de People’s Climate March 2017 plaats. Met zijn allen zijn we daarmee deel van een van de grootste wereldwijde protestactie tegen klimaatverandering. Daarnaast roepen we In Nederland met duizenden mensen het aankomende kabinet op om voor een ambitieus klimaatbeleid te kiezen. Meer informatie over de tijd, route en laatste updates vind je hier
 

Met KlimaatGesprekken lopen we 29 april ook mee. Wil je met ons mee lopen? We verzamelen vanaf 13:30 uur voor het Rijksmuseum, aan de kant van de Stadhouderskade.

Eropuit in de lente!

Maar liefst vier tips voor klimaatvriendelijke uitjes in het voorjaar.
  • Naar het strand: Hoek van Holland, Scheveningen en Zandvoort aan Zee zijn heel goed bereikbaar per trein.
  • Op de site van de NS vind je wandelingen van station tot station, vooral handig op zondag, als er weinig bussen rijden. Op een mooie zondag of zaterdag ben je niet de enige, wat als voordeel heeft dat je je geen zorgen hoeft te maken over de route. Gewoon achter die andere rugzakjes aan!
  • Dicht bij huis op avontuur! Ken je geocatching al? Over de hele wereld liggen 2 miljoen geogatches verstopt, misschien ligt er wel een in je eigen straat! Dit filmpje legt uit hoe het werkt.
  • Voor wie liever gaat shoppen: op www.hollandsemarkten.nl vind je een overzicht van alle markten in Nederland. Ook de tweedehandse markten en biomarkten.

Wij willen #Hemweg

 

Na een bijzonder initiatief van Vandebron slaan Gemeente Amsterdam, Triodos Bank en Stichting Doen de handen ineen om de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam van Nuon te kopen en deze een andere bestemming te geven. De positieve reacties op de actie en de crowdfunding maken dit een zeer hoopvolle bijdrage aan een schoner Nederland, waarbij burgers, bedrijven en organisaties gezamenlijk het heft in eigen hand nemen. Wij willen #Hemweg! 
En vers van de pers: Europese stroomproducten hebben afgesproken
na 2020 geen kolencentrales meer te bouwen. Dat is goed nieuws!
Wel een beter klimaat, geen leefstijlkeuzes ....

Wil jij best bijdragen aan klimaatverandering binnen de perken te houden? Maar heb je er meteen minder zin in als je denkt aan het riedeltje van “minder autorijden, minder vlees, minder vliegen en korter douchen?”.
Dat begrijpen we! Wij geloven bij stichting KlimaatGesprekken ook niet in het rijtje: minder, moeten en mag niet. Wij geloven dat mensen alleen kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving omdat zij deze als beter zien. Dus niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt...
lees meer
 
"KlimaatGesprekken richt zich op de middengroep, dat is wat helpt!"

Het bestuur van KlimaatGesprekken heeft een secretaris: Anouk Schuren (26) uit Zeist. Aan haar de mooie taak om dropboxen te structureren en de langetermijndoelen van KlimaatGesprekken in het oog te houden.

Hoe ben je bij KlimaatGesprekken terechtgekomen?
“Vorig jaar had ik via facebook contact met Manu. Ik had een bericht gezet op de pagina van de Nederlandse Klimaatbeweging, omdat ik vond dat de toon van het debat wel wat positiever en begripvoller mag. Manu reageerde op mijn post, hij vertelde dat hij Carbon Conversations naar Nederland ging halen. Ik ben bezig met een promotieonderzoek in de microbiologie, daarnaast schrijf ik populair-wetenschappelijke artikelen voor een website. Begin dit jaar schreef ik een
stuk over klimaatpsychologie. Daarvoor heb ik ook Manu gesproken. Dat artikel was eigenlijk mijn directe aanleiding, toen dacht ik: dit moet ik gaan doen. Het leuke is dat door mijn artikel zich al verschillende mensen gemeld hebben voor de workshops van KlimaatGesprekken.”

Waarom is het klimaat voor jou een belangrijk thema?
“Ik denk eerder: hoe kan het dat voor anderen niet zijn? Ik was er als kind al mee bezig. Later een tijdje niet, de zwaarte van het probleem greep me te veel aan. In mijn persoonlijk leven had ik een paar jaar geleden een dip. Daar ben ik overheen gekomen. Ik heb dus aan mezelf gemerkt dat ik tegenslagen kan overwinnen. Toen dacht ik: als ik dat met mezelf kan, kan ik dat misschien ook met andere thema's. Het milieu is zo'n thema.”

Kun je een voorbeeld geven van een persoonlijke klimaatactie?
“Ik moet voor mijn onderzoek geregeld naar wetenschappelijke congressen. Ik probeer daar nu steeds heen te gaan met de hogesnelheidstrein, in plaats van met het vliegtuig.”

Waar heb je zin in, in je functie als secretaris?
“Ik vind het een leuke uitdaging om alles beter te stroomlijnen. KlimaatGesprekken is en organisatie die heel hard groeit, dus moet je steeds dingen aanpassen. Er komt binnenkort een nieuwe website, ik zie veel uitdagingen om daarin dingen te automatiseren.”

Wat spreekt je aan in Klimaatgesprekken?
“Veel initiatieven binnen de klimaatbeweging vind ik te veel gericht op de hardcore. Wat ik daarin mis, is aandacht voor de grote middengroep die best wil veranderen, maar niet goed weet waar ze moeten beginnen. KlimaatGesprekken richt zich op die middengroep, op een open en vriendelijke manier. Dat is wat helpt.”
Vier huiskamers, vier KlimaatGesprekken ...
Meedoen aan de workshops?

Alkmaar
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Amsterdam
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Amersfoort
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.


Best (Eindhoven)
Meld je aan voor deelname aan groep 1 (start 13 september).


De Bilt (bij Utrecht)
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.

Den Haag
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Haarlem
Meld je aan voor deelname aan groep 2.

Leiden/Voorschoten
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Utrecht
Meld je aan voor deelname aan groep 2.

Zwolle
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Zit er (nog) niets bij, bij jou in de buurt?
Meld je toch alvast aan, want we zijn nieuwe groepscoaches op aan het leiden voor andere plaatsen, zoals in de buurt van Wageningen en Nijmegen.
Wat doet Stichting KlimaatGesprekken?

 

Voor particulieren
Je kan meedoen aan zes workshops in een kleine groep van 4 tot 8 personen. Deze workshops worden begeleid door een getrainde groepscoach en je krijgt een lees- en werkboek, met daarin 175 acties. En soms hebben we leuke losse, grotere bijeenkomsten, dus houd onze agenda in de gaten!

Voor organisaties
Voor medewerkers bieden we ook de zes workshops. Daarnaast zijn maatwerkprogramma's mogelijk zoals inspiratiesessies over de inzet van klimaatpsychologie voor gedragsverandering

Aantoonbaar effect
Klimaatgesprekken is gebaseerd op het succesvolle Carbon Conversations, dat in het Verenigd Koninkrijk al 10 jaar bestaat, onderscheiden werd door The Guardian en duizenden mensen bereikte. Universitair onderzoek toonde aan dat het mensen helpt om hun eigen klimaatimpact te verminderen met gemiddeld 20%. Dit effect is duurzaam, en neemt zelfs toe in de jaren na de workshops.


Meedoen?
Meld je aan, dan zoeken we een groep in de buurt van je woonplaats.   
Facebook
LinkedIn
Instagram
Website
Deel
De nieuwsbrief
Via
Social media
Copyright © 2017 Klimaatgesprekken, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren wijzigen or afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp