Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Hoe ben jij van betekenis?
Beste <<Voornaam>>,

'Je kunt niet zonder betekenis zijn', zegt Kees Klomp in de documentaire die we in deze nieuwsbrief tippen. Of je er nu bewust voor kiest of niet, wat je doet, doet ertoe. Mooie vraag om deze maand eens over na te denken: hoe ben jij van betekenis? Hoe wíl je van betekenis zijn? En als dat twee verschillende antwoorden oplevert: welke stappen kun je zetten om die twee dichter bij elkaar te brengen?

In deze nieuwsbrief stelt onze kersverse voorzitter zich aan je voor, duiken we in de kledingtassen, hebben we een paar mooie aanraders voor je op een rijtje gezet en nodigen we je uit om onze workshopreeks te volgen. Want er staan er weer meerdere op de planning, ook op locatie!
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Het nieuwe bestuur stelt zich voor: Jeanine Pothuizen - voorzitter
Sinds januari 2022 heeft KlimaatGesprekken een nieuw bestuur! In de komende nieuwsbrieven stellen de bestuursleden zich graag aan je voor. Deze maand trappen we af met de voorzitter: Jeanine Pothuizen.
'In 2017 leerde ik KlimaatGesprekken kennen en het voelde voor mij al snel als thuis. Het is een organisatie waar ik veel energie van krijg, van wat er leeft en wat iedereen brengt. Ik kijk er ontzettend naar uit om KlimaatGesprekken de komende jaren samen te laten bloeien.'
In het dagelijks leven is Jeanine verandercoach voor groene organisatieculturen en adviseert ze organisaties over het maken van duurzame keuzes in het werk en de implementatie daarvan. Als voorzitter zal zij zich onder meer bezighouden met ons netwerk en in de gaten houden dat onze coaches en vrijwilligers dát doen waar ze goed in zijn en blij van worden.
Blog: Elke tas een feestje
Klimaatcoach Lia doet sinds kort mee aan een kettingkledingruil en staat ervan te kijken hoeveel kleren er in de tassen circuleren. Als ze dan ook nog de aflevering van De Prijsknaller ziet, over het lot van onze afdankertjes, vraagt ze zich af: kan de kettingkledingruil onze mindset helpen veranderen?
Kleding ruilen, altijd leuk!
Onze workshopreeks: zélf ontdekken, zélf kiezen, zélf starten

Maak jij je zorgen over de klimaatcrisis? Wil je iets doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je tips om betere gesprekken over het klimaat te kunnen voeren? Of graag gelijkgestemden ontmoeten met wie je samen in actie kunt komen? Als je meedoet aan onze workshopreeks kom je meer te weten over klimaatpsychologie, en krijg je informatie, tools en gesprekspartners om vol positieve energie mee aan de slag te gaan. Er staan momenten groepen op stapel in Abcoude, Amsterdam-West, Beltrum, Delft, Diemen, Driebergen, Heerde, Nijmegen, Roelofarendsveen, Westland (Honselerdijk) en online. 

Kijk hier voor meer info of als je wilt meedoen. Welkom!
Groene aanraders: Count us in - Je kunt niet zonder betekenis zijn - David van Reybrouck - Pakhuis De Zwijger
Don't look up! en Count us in
Er was al de film, nu is er ook een platform voor actie! Met op één de tip: voer een klimaatgesprek (goeie!) en op twee: sluit je aan bij een klimaatbeweging (van harte welkom bij KG!). Het idee: samen kunnen we het systeem veranderen. Count us in! 
In deze podcast vertelt Adam McKay trouwens hoe hij dat deed: een film over klimaatverandering maken die alleen al in de eerste week meer dan 152 miljoen uur gestreamd werd. 

Je kunt niet zonder betekenis zijn
Daar sluit deze tweede kijktip mooi bij aan. Kees Klomp vraagt zich af of deze crisis misschien ook een voorbode van een radicale, fundamentele vernieuwing van onze samenleving is. Hij is groot pleitbezorger voor wat hij de betekeniseconomie noemt. In deze mooie, hoopvolle documentaire laat hij zien: je kunt niet zonder betekenis zijn.

De Huizingalezing van David Van Reybrouck
Van Reybrouck beziet in deze lezing de klimaatcrisis en de westerse reactie daarop als een kolonisatie van de toekomst. Hij schetst verschillende mogelijke scenario’s om daaruit te geraken, van burgerraden die op nationaal en internationaal niveau beargumenteerde beslissingen op klimaatgebied zouden kunnen nemen tot een persoonlijk budget voor fossiele brandstoffen voor ieder individu. En mocht dat allemaal niet werken? Dan ziet hij nog maar één optie: burgerlijke ongehoorzaamheid.

Pakhuis De Zwijger
Elke maand volop aandacht voor natuur, biodiversiteit en klimaat bij Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Live bij te wonen, of online via de live-cast - op het moment zelf én later. Lees hier meer.
 
De workshops volgen?
Klimaatcoach worden?
Workshops
Wil je in kleine groep ontdekken hoe jij kunt bijdragen aan een klimaatvriendelijkere toekomst? Doe dan mee aan onze workshopreeks, online of bij jou in de buurt. Inschrijven kan via onze site.
Wil je graag meedoen, maar zit er nu geen passende groep tussen? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?