Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Als je af en toe stilstaat,
kom je uiteindelijk verder 
Beste <<Voornaam>>,

Worstel je met klimaatzorgen, dan slaat de balans gemakkelijk door. Je voelt je lamgeslagen omdat het probleem zó groot is dat je niet weet hoe jij daarin in vredesnaam het verschil kunt maken. Of je voelt zo'n urgentie dat je maar door blijft strijden, misschien zelfs nóg een tandje bijzet om te compenseren voor degenen die doodleuk op vliegvakantie gaan en lappen vlees op de barbecue blijven leggen.

In deze nieuwsbrief nodigen we je uit om even stil te staan en interviewen we een mindfulnesstrainer. We delen een podcast met een mooi gesprek over wanhoop en hoop en een minicollege over de vraag of jij in je eentje nou wel of niet de wereld kunt redden. Bovendien starten er binnenkort nieuwe workshopreeksen en staat er een training op de agenda voor wie zélf klimaatgesprekken wil organiseren! 
 
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Interview: Mindfulness bij klimaatstress 
Stress, verdriet en boosheid vanwege de klimaatcrisis, we hebben er allemaal wel eens last van, ook al ben je nog zo positief ingesteld. Is het je echt teveel, dan kan mindfulness helpen, weet voormalig klimaatcoach Harriët van der Weele uit eigen ervaring.
In haar mindfulnesspraktijk richt ze zich bij voorkeur op mensen met klimaatstress. "Er is een beperkte hoeveel negatief nieuws die we aankunnen. Doe wat jou een goed gevoel geeft, dan ben je een inspiratiebron voor anderen."
Hoe mindfulness kan helpen bij klimaatstress en -frustratie
Gun jij ons dit jaar weer een plek in de Duurzame 100?
Tot en met maandag 16 mei kun je weer duurzame burgerinitiatieven aandragen voor de Duurzame 100 van 2022. En omdat drie keer scheepsrecht is, zouden we maar wát graag weer in de lijst staan - zeker nu ook het IPCC wijst op de potentieel grote rol van gedragsverandering en de Hogeschool van Amsterdam onze methode omarmd heeft! Gun jij KlimaatGesprekken een plek in deze mooie lijst? 
Ja, natuurlijk!
Onze workshopreeks en training: ontdek jouw - vooral ook positieve - impact 

Hoop, humor & handelingsperspectief. Onderzoeken hoe jij - op een manier die bij jóu past - je voetafdruk kan verkleinen en je handafdruk kan vergroten. Met steun en aanmoediging van je mededeelnemers en de begeleiding van onze klimaatcoaches. 

Wil je onze workshopreeks volgen, of heb je 'm al gevolgd en wil je anderen tippen? Er starten deze maand nog groepen in Delft, Rotterdam, Utrecht, Wassenaar en Winterswijk. Ook staan er nieuwe reeksen op stapel in Abcoude, Capelle a/d IJssel en Heerde.

Klik hier voor meer info of om je in te schrijven. Welkom!
Ben jij een van onze nieuwe klimaatcoaches?
Heb je tijd voor vrijwilligerswerk met impact? Wil je in je eigen omgeving op een gezellige en duurzame manier mensen 'aan' zetten voor het klimaat? Wil je meer leren over klimaatpsychologie en zélf als klimaatcoach onze workshopreeks begeleiden en inspiratiesessies organiseren? Meld je dan aan voor de volgende klimaatcoachtraining, op 17, 18 en 19 juni in Utrecht en organiseer komend najaar al een workshopreeks bij jou in de buurt!
Je krijgt er een tof netwerk bij en een bak kennis die je als bonus ook kunt gebruiken om verduurzaming op je werk te versnellen. Mooi meegenomen, toch?
Dat lijkt me wel wat!
Groene aanraders: Klimaatmars - Kun je in je eentje de wereld redden? - Hoe zet je mood om naar moed?
Klimaatmars - zondag 19 juni
Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam met als motto: geen woorden maar daden. Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven. Sluit je aan!  

Kort college: Kun je in je eentje de wereld redden? (11 min)
We weten het allemaal: we zouden ons wat groener moeten gedragen. Maar heeft het wel zin als jij in je eentje die biefstuk laat staan en stopt met vliegen? Jan Willem Bolderdijk (Rijksuniversiteit Groningen) vertelt in dit college voor de Universiteit van Nederland dat je jouw invloed absoluut niet moet onderschatten.

Podcast: Hoe zet je mood om naar moed
We tipten de podcast Verhit de vorige keer ook al. Maar nu was onze oprichter Manu Busschots te gast, en dat leverde een mooi gesprek op over hoop en wanhoop. Te beluisteren via deze link of via je favoriete podcastapp.
Het nieuwe bestuur stelt zich voor: Alexander Groen - bestuurslid algemeen
"Binnen het bestuur hou ik me bezig met fondsenwerving en het creëren van draagvlak voor onze organisatie binnen de overheid. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig organisatieadviseur, teamcoach en impactonderzoeker. Ik ken KlimaatGesprekken nu vier jaar, sinds ik er via het Singaporese zusje Climate Conversations mee in contact kwam en sinds twee jaar ben ik klimaatcoach. KlimaatGesprekken brengt mijn persoonlijke doel en mijn professie bij elkaar en helpt me om bij te dragen aan de gedragsverandering die nodig is om – samen met anderen – te gaan leven binnen de grenzen van de aarde."
Betere klimaatgesprekken voeren?
Je organisatie verduurzamen?
E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Aanbod voor organisaties
Heeft jouw organisatie de ambitie om duurzaamheid een vanzelfsprekend en verbindend onderdeel te laten zijn van de dagelijkse praktijk? Hoe zorg je er in dat geval voor dat je collega's weten wat de duurzame opties zijn en daar ook voor kiezen? Wij hebben mooi aanbod om je daarbij te helpen.

Ons werk financieel ondersteunen?
Wil je ons werk ondersteunen met een eenmalige of periodieke gift? Dat kan! Kijk op onze donatiepagina
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Doornenburg 8
1121 GP Landsmeer
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?