Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Plannen & Inspiratie
Beste <<Voornaam>>,

Van buitenaf lijkt het misschien stilletjes, door de coronasituatie, maar achter de schermen van KlimaatGesprekken  borrelt en bruist het. We bereiden ons voor op huiskamer- en workshopsreeksen in de anderhalvemetersamenleving en we gaan onszelf zichtbaarder maken door het delen van KlimaatVerhalen, in de vorm van blogs, vlogs en podcasts.

Er komen weer nieuwe inspiratiesessies aan (één ervan komende dinsdag al!), we hebben een nieuwe bestuurssecretaris én we koesteren ons in het moois wat Lush en Creative Beards ons hebben gegund. Gewoon, omdat ze achter onze missie staan. 
 
Lees er meer over in deze nieuwsflits:  
  • Ontwikkelworkshops: online én live (hopelijk) 
  • Geheugensteuntje KG Zoom-workshops
  • Onze nieuwe bestuurssecretaris was museumdirecteur
  • KG op de Lush Charity Pot
  • Creative Baarden doen mooi werk 
  • Terugblik online inspiratiesessie
  • En nogmaals: wie is of kent een MailChimp expert?
Doe mee met onze ontwikkelworkshops
We merken dat het bij steeds meer coaches en andere vrijwilligers begint te kriebelen om weer aan de slag te gaan voor KlimaatGesprekken. Om jullie daarin te ondersteunen bieden we weer drie inspirerende ontwikkelworkshops aan
  1. Intervisie over online werken: LET OP: deze is al op dinsdag 23 juni van 20.00 tot 21.30, door Manu Busschots, via Zoom.
  2. Geweldloze communicatie: vrijdag 10 juli  van 10.30 tot 12.30, door Liesbeth Tetteroo, via Zoom
  3. Omgaan met verdriet, klimaat en rouw: vrijdag 4 september, van 13.30 tot 16.30, door Maarten Hoogslag. Deze workshop hopen we weer fysiek aan te kunnen bieden, in Utrecht. Mocht dat toch nog niet kunnen, dan verzorgt Maarten de workshop via Zoom.   
Ik meld me aan
Workshops met het KG-Zoom account

Wil je voor je online workshop gebruik maken van het PRO-account van KlimaatGesprekken? Doorloop dan de stappen die je hieronder in beeld gebracht ziet. Beetje klein misschien? Je vindt dit handige overzicht ook via deze link

 Onze nieuwe bestuurssecretaris
De vacature voor bestuurssecretaris, die ontstond door het vertrek van Angelica Setiaman, is ingevuld. We stellen graag aan je voor: Judith Tegelaers. 

Om maar eens gewoon bij het begin te beginnen: Judith studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming en gaf handvaardigheidsles aan middelbare scholen. Met aanvullend een studie kunstgeschiedenis op zak, werkte ze jarenlang in de culturele sector, vooral als museumconsulent.

Eind 2018 ging ze met prepensioen en nam afscheid van Erfgoedhuis Zuid-Holland in haar woonplaats Delft, waarvan ze drie jaar directeur was. Judith heeft twee kinderen (van in de dertig) en twee kleinkinderen. Op dit moment volgt ze een tweejarige opleiding tot mindfulnesscoach.

Klimaatcoach
Judith kwam in aanraking met KlimaatGesprekken door een artikel in de Volkskrant. De workshopreeks in Leiden was op dat moment vol, maar toen ze een uitnodiging voorbij zag komen om de klimaatcoachtraining te volgen, aarzelde ze geen moment. Inmiddels heeft ze al drie workshopreeksen begeleid, samen met haar klimaatje Piet.

“Wij zijn een hartstikke leuk duo”, lacht Judith. “Piet weet álles van klimaatcijfers en onderzoeken en ik zorg voor een veilige omgeving en bewaak het proces. Geweldig om te doen. Ik was eerst bang dat het bij de huiskamerreeks vooral zou gaan om kennisoverdracht, maar dat is niet de core business van KlimaatGesprekken. Het gaat echt om het voeren van het gesprek en de wederzijdse inspiratie en motivatie. Dat spreekt me heel erg aan.”

Eigen ideeën
Door haar uitgebreide bestuurservaring, zal ze haar draai wel snel kunnen vinden. “Ik vind het mooi om echt iets te kunnen dóen op een belangrijk thema als klimaat. Het secretariaat is een wat dienende rol, waarin je bestuursstukken voorbereidt, de planning en voortgang bewaakt en veel kleine dingen regelt. Maar vanuit mijn rol als klimaatcoach heb ik zeker ook ideeën die ik wil gaan oppakken en aanjagen. Ik heb er ook de tijd voor.”

Als voorbeeld noemt ze het ontwikkelen van nieuw aanbod voor een doelgroep die nog niet zo veel weet van klimaatverandering en het verlagen van de drempel om met gemeentes samen te werken. “Gemeentes hebben een taak op het vlak van de energietransitie. Onze coaches zouden op voorlichtingsavonden bijvoorbeeld een praatje kunnen houden. Op die manier weten mensen ons ook weer sneller te vinden. Hier zou ik coaches wel mee op weg willen helpen.”

Graag tot gauw
De coronacrisis is niet het ideale moment om binnen te komen, heeft Judith gemerkt. “Ik heb alleen nog telefonisch en via Skype contact gehad met mijn mede-bestuursleden. Maar ik zie ernaar uit om straks mensen uit de organisatie te ontmoeten.”
 
Onze eigen Lush Charity Pot
Dankzij onze Margreet van Schaijck en Tessa Kramer heeft Lush, producent van handgemaakte, rondom oké cosmetica en verzorgingsproducten, een gulle donatie gedaan aan Stichting KlimaatGesprekken. Met 5000 euro hopen wij een belangrijk deel van een nieuwe website en bijbehorend crm-systeem te kunnen bekostigen.

En of dat nog niet leuk genoeg is, staan we nu ook op de zogenoemde Lush Charity Pots. Dankzij deze etiketten op potten met heerlijke crèmes of andere geurende zaken, ziet de consument welke organisaties door Lush zijn gesteund. Goed voor ons, goed voor Lush. En als een koper zich daardoor aanmeldt voor de workshopreeks, ook nog goed voor de wereld. 
 
Podcasts en creatieve baarden
Bovenstaand beeld is een primeur. Werk in uitvoering zelfs. Animatiestudio Creative Beards maakt zomaar, out of the blue, visuals  voor ons! Of nee, niet helemaal zomaar, daar zit een verhaal achter, maar het komt erop neer dat zij onze doelstelling onderschrijven om van klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Gaaf toch? 

Emmely, Christel en Margreet van het communicatieteam zijn bezig met een prachtplan voor een serie KlimaatGesprekken-podcasts. Met zo'n beeldmerk kun je alvast voor de dag komen. Die gaan jullie in de toekomst vaker tegenkomen. Nieuwsgierig? Geïnspireerd? Wil je helpen? Graag! 
Stuur even een mailtje naar communicatie@klimaatgesprekken.nl.    
Inspiratiesessie voor herhaling vatbaar
Net als bijna heel Nederland zijn we de afgelopen maanden online gegaan. Workshops werden via beeldbellen voortgezet, we gingen aan de slag om onze spellen aan te passen voor online sessies én als klap op de vuurpijl kwamen we op zondag 7 juni met zo'n zestig, zeventig deelnemers bij elkaar voor een erg geslaagde inspiratiesessie!   

"Dit gaan we zeker nog een tweede keer doen", laat Manu achteraf weten. "Deze keer deed ik de hosting, samen met Marieke en Maarten; voor de volgende keer zouden we graag nog 1 of 2 coaches in ons team willen verwelkomen. Wie zich daartoe geroepen voelt, mag mij een mailtje sturen: manu@klimaatgeprekken.nl  

Toch hopen we je in het najaar (ook) te mogen uitnodigen voor een hele inspiratieDAG! Wil je op de hoogte blijven van de plannen daarvoor, laat hier dan alvast je naam achter.
Herhaalde noodkreet:
Ben of ken jij een MailChimp-kenner? 
Ben jij handig met MailChimp, het programma waarmee we ook onze nieuwsbrieven versturen? Of ken je misschien iemand die er vaak mee werkt en voor wie het programma geen geheimen meer kent? Laat het ons alsjeblieft weten! We lopen nogal eens tegen kleine, maar irritante hobbels aan die onnodig veel tijd en frustratie kosten, terwijl het voor een (amateur)expert in no time is op te lossen. 
We weten alleen niet wie dat is, die expert. Jij wel? Stuur dan alsjeblieft een mailtje naar info@klimaatgesprekken.nl, dan zijn we je eeuwig dankbaar. 
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Waldeck-Pyrmontstraat 13
7315 JG Apeldoorn
Nederland
 
Copyright © 2020 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Waldeck-Pyrmontstraat 13 · Apeldoorn, 7315 JG · Netherlands