Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Positieve energie
Beste <<Voornaam>>,

Positieve energie, daar zijn we allemaal inmiddels hard aan toe. En als je het ons vraagt, krijg je die meteen van bovenstaande doodle van onze vicevoorzitter Lisette. Het is misschien  geen optimale verbeelding van Gepaste Afstand, maar wél van de saamhorigheid waar wij naar verlangen en streven. 

Ook in de rest van deze nieuwsflits hopen we jullie (opnieuw) te enthousiasmeren voor wat er allemaal wél kan in de anderhalvemetersamenleving (wat een woord...). 

In de nieuwe vlog van het bestuur praten  Bart, Bianca en Lisette jullie bij over online, live en hybride KG-workshops. Wat mag, wat kan, wat zou er nog meer mogelijk zijn? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën, dus nodigen iedereen van harte uit om mee te denken over de mogelijkheden.
 
Verder in deze nieuwsflits:  
  • Stappenplan voor een Zoom-workshop met het KG-account
  • Toelichting prijsverhoging coachtraining
  • Nieuwe brochure KG BV
  • Oproep: wie deelt haar (of zijn) klimaatverhaal? 
  • 7 juni online inspiratiesessie
  • Oproep: wie is of kent een MailChimp expert?
Vlog van het bestuur
Kijk de vlog
In bovenstaande vlog beschrijven Bart, Bianca en Lisette wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van online KG-workshops. Wat zijn ook alweer de RIVM-richtlijnen en hoe kunnen we die toepassen? In dit document staan de richtlijnen van de RIVM die voor ons van belang zijn op een rij. Wanneer hier aanvullingen of aanpassingen op komen, passen we de lijst aan. Het is natuurlijk de bedoeling dat jullie dan ook te laten weten, maar blijf vooral ook zelf de ontwikkelingen volgen en kritisch nadenken! 

Naast de gesuggereerde werkvormen zijn er vast nog een hoop andere manieren te verzinnen. Deze werken we de komende periode graag samen met jullie uit. Vind je het leuk om hierover mee te denken? Meld je aan met onderstaande button!   
Ik denk mee
Online workshop ervaring opdoen
Overweeg je om ook ervaring op te doen met het aanbieden van online workshops? Er zijn verschillende mogelijkheden:
  • Sluit eerst een keer aan als deelnemer bij een online KG-workshop. Als het goed is, weet je regioverbinder wie er wanneer van start gaat en waar nog plaats is.
  • Geef je op voor de intervisie voor online workshops. Aan de hand van de opgedane ervaringen inventariseren we welke vragen en knelpunten er zijn, wat er goed gaat en wat beter kan. Interesse om mee te doen aan de intervisie? Meld je dan vóór 29 mei aan via deze button.
Ik meld me aan

Training tot klimaatcoach
Nadat in maart, april en mei de trainingen werden afgelast, hebben we een inventarisatie gedaan onder deelnemers of ze in juni wel mee zouden willen doen als de maatregelen vanuit RIVM dat zouden toestaan. Ruim 20 deelnemers hebben aangegeven dat te willen.
We starten daarom de trainingen ook weer op vanuit de RIVM-richtlijnen: op locaties die de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen en met maximaal 10 personen inclusief de trainers, dus met 8 deelnemers. De trainingen vinden plaats in Arnhem en Utrecht. Ook hierbij zorgen we uiteraard voor afdoende hygiëne. Bovendien zullen we bij de follow-up na de training ook extra aandacht besteden aan het geven van de workshops online.
 
Geluksmonitor 
Om een beeld te krijgen van de impact van de coronacrisis op jullie betrokkenheid bij KG, verspreiden we binnenkort weer een Geluksmonitor. We willen jullie van harte uitnodigen deze allemaal in te vullen. Jullie respons is belangrijker dan ooit! We vragen jullie ook wat je nodig hebt om de draad als klimaatcoach weer op te pakken en in hoeverre je tijd en mogelijkheden ziet om mee te denken.  
Workshops met het KG-Zoom account

Wil je voor je online workshop gebruik maken van het PRO-account van KlimaatGesprekken? Doorloop dan de stappen die je hieronder in beeld gebracht ziet. Beetje klein misschien? Je vindt dit handige overzicht ook via deze link

 Toelichting kostenverhoging 
Met ingang van dit kalenderjaar zijn de kosten voor de training tot KG-coach verhoogd. Daar onstonden nogal wat vragen over. Deze nieuwsflits voor coaches en actieve vrijwilligers is het ideale medium om jullie mee te nemen in de afwegingen die het bestuur tot deze beslissing brachten. 
 
Het bedrag dat deelnemers aan de coachtraining tot voor kort voor de trainingen betaalden (150 euro) dekte de onkosten bij lange na niet: de reële kosten waren 265 euro. Daar kwam bovenop dat verschillende locaties waar we deze trainingen hielden, ons tot dan toe hadden gematst in de prijs. Dat is een tijdje vol te houden, maar op een gegeven moment wil men toch weer naar de marktconforme prijs. Om regioverbinders  ervoor te behoeden dat ze elke keer urenlang bezig zijn met het vinden van een goedkope locatie is in de begroting voor 2020 de reservering voor de locatiehuur verhoogd van 400 naar  900 euro. Dat klinkt als een enorme prijsstijging, maar feitelijk is 900 euro nog steeds goedkoop, zeker in Utrecht. Het gevolg is wel dat de kosten per deelnemer oplopen tot 307 euro. 
 
Reële, niet-marktconforme kosten
Op basis van bovenstaande afwegingen zijn de kosten voor de driedaagse training verhoogd naar 300 euro. Dat zijn, zoals gezegd,  de reële geschatte onkosten; de marktconforme waarde van deze driedaagse ligt rond de 800 euro. Deelnemers krijgen dus nog altijd dus altijd een flinke korting.

Daar komt het bedrag voor de borg bovenop, zodat de kosten voor de deelnemer 400 euro bedragen. De structuur van de borg blijft behouden omdat het enerzijds de intentie van de training helder blijft houden (je wordt beloond als je daadwerkelijk trainingen gaat geven binnen KG); anderzijds is het een interessante inkomstenbron omdat veel getrainde coaches hun borg aan KG schenken.?

Zakelijke deelnemers
Aanvullend; deelnemers vanuit organisaties betalen een zakelijk tarief. Per organisatie mogen maximaal 3 deelnemers meedoen. Uiteraard geven we ook trainingen op maat voor organisaties, zodat de training volledig gevuld is door collega's. Dit hebben we ook gedaan voor inwoners op verzoek van gemeente A'dam, Zaanstad, HLT en Heemstede.

Drempelverlagende plannen 
Om te voorkomen dat de kosten een belemmering vormen voor geïnteresseerden om zich in te schrijven, zal het bestuur een aanvullend voorstel uitwerken. Bianca: "We denken bijvoorbeeld aan inschrijven met de mogelijkheid om een donatie te doen, zodat er iemand mee kan doen met kleine beurs. Wat je ook veel ziet is een wildcard bij trainingen: iemand met kleine beurs een plaats aanbieden, bijvoorbeeld eens per kwartaal. Er kan ook een combinatie gemaakt worden met een reservelijst voor wanneer iemand last minute ziek is/ of is verhinderd”.

We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.  
Nieuwe brochure voor KG BV
Met vereende krachten hebben we gewerkt aan een nieuwe brochure om klanten te werven voor KlimaatGesprekken BV. Jullie hebben 'm al wel gezien, toch? Hier vind je de versie waarin de lezer wordt aangesproken met 'u' en hier zie je de informelere variant. We hopen dat jullie er met plezier gebruik van gaan maken. 
Oproep: deel je klimaatverhaal
Waarom doe jij wat je doet voor KlimaatGesprekken? Wat bezorgde jou je groene hart? Wat raakt jou het meest aan klimaatverandering en hoe komt dat? Waar lig je wakker van, in positieve en negatieve zin?

Iedereen heeft een klimaatverhaal, zeker binnen KG. Die verhalen willen we gaan vertellen. Omdat dat interessant en vaak herkenbaar is, maar ook omdat verhalen een geweldige basis zijn voor een goed (klimaat)gesprek. We zoeken nog naar de vorm: blogs, vlogs, podcasts, het kan en mag allemaal. Maak ze zelf en stuur ze ons toe, of geef het communicatieteam een seintje en ze komen je verhaal ophalen in de vorm die past bij jou en je verhaal.

Veel mensen weten niet half hoe interessant ze zijn, weten de communicatieprofessionals van KG. Aarzel dus niet en geef ze een seintje: ze wachten met smart op jouw verhaal. Een mailtje is genoeg, dan nemen ze contact met je op.
 
Ja, ik heb een verhaal
7 juni: online inspiratiedag
Zoals we al eerder hadden gedeeld, moeten we de inspiratiedag verplaatsen naar het najaar. MAAR: er zijn nog plaatsen voor de online inspiratiesessie!

Wanneer? Zondag 7 juni, 14-16 uur.
Meer informatie? Die vind je hier op onze website.
Meedoen? Gratis, max. 100 deelnemers.
Aanmelden (voor de inspiratiesessie, maar ook als je op de hoogte wilt worden gehouden van de inspiratiedag) kan hier.
Noodkreet:
Ben of ken jij een MailChimp-kenner? 
Ben jij handig met MailChimp, het programma waarmee we ook onze nieuwsbrieven versturen? Of ken je misschien iemand die er vaak mee werkt en voor wie het programma geen geheimen meer kent? Laat het ons alsjeblieft weten! We lopen nogal eens tegen kleine, maar irritante hobbels aan die onnodig veel tijd en frustratie kosten, terwijl het voor een (amateur)expert in no time is op te lossen. 
We weten alleen niet wie dat is, die expert. Jij wel? Stuur dan alsjeblieft een mailtje naar info@klimaatgesprekken.nl, dan zijn we je eeuwig dankbaar. 
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Waldeck-Pyrmontstraat 13
7315 JG Apeldoorn
Nederland
 
Copyright © 2020 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Waldeck-Pyrmontstraat 13 · Apeldoorn, 7315 JG · Netherlands