Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Heb jij de komkommertijd deze zomer ook gemist?
Beste <<Voornaam>>,

Weet je nog: die good old komkommertijd, waarin kranten en journaals moeite moesten doen om enigszins nieuwswaardige berichten te produceren? Je zou er na zo'n zomer als deze zowaar naar terug verlangen. Gelukkig zagen we tussen alle ellende ook verrassend veel aandacht voor het nut van gedrags- en klimaatpsychologie in deze crisis. Dat geeft ons een fijn steuntje in de rug!

We hebben in deze nieuwsbrief weer mooie blogs voor je bij elkaar gezet. Om je op weg te helpen als je duurzamer wilt gaan leven, of om je uit een dal te helpen als je daar deze zomer in bent afgegleden. 
Lees je mee?   
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Duurzamer leven: waar begin je?

'Ik wil graag verduurzamen. Waar kan ik het beste beginnen?' Steeds meer mensen willen wel, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Het probleem is zo groot! We hebben onze 5 basistips op een rijtje gezet, voor jou of om door te geven. Met als bonus een lijst met ideeën om je handafdruk, je invloed op anderen, te vergroten. 

Een duurzamer leven: 5 tips om je op weg te helpen
Je handafdruk vergroten doe je zo
Kom uit je klimaatdip!
Is alle klimaatellende van deze zomer je niet in de koude kleren gaan zitten? Een klimaatdip of de hoop verliezen ligt op de loer. Hoe krabbel je weer op uit zo'n dal? Lees onze eerdere artikelen met tips hierover:
Klimaatdip
Rouwen om een veranderende wereld
We vroegen een psycholoog hoe je van een klimaatdepressie af kunt komen
Word jij klimaatcoach in Gelderland? Nog een paar gratis plekken beschikbaar
De 24 trainingsplekken die we dit najaar namens de Provincie Gelderland gratis (!) mogen aanbieden zijn bijna vergeven. Heb je interesse? Meld je dan snel aan! Vis je achter het net, dan zetten we je op de wachtlijst, want bij veel belangstelling mogen we volgend jaar mogelijk nóg twee trainingen aanbieden.
Daar wil ik meer over weten!
P.S. Er staan dit najaar ook twee trainingen gepland voor wie niet in Gelderland woont. Wees welkom!
Lustrum: toch geen live feestje, maar wel een online ontmoeting
We hadden er zo'n zin in, in ons eerste lustrumfeest op zaterdag 4 september. Maar nu we toch nog wettelijk verplicht zijn de anderhalve meter te handhaven, is er voor gekozen om het live feest nog even op te schorten. 
Van 14.00 tot ca 15.00 uur kun je via Zoom alsnog luisteren naar Rosemary Randall en gastsprekers van onze zusterorganisaties in België en Canada. Daarna zoeken we de gezelligheid op in vrije breakoutrooms. Meld je aan via onderstaande link (ook als je je al voor het live feest had opgegeven).
Ik kom graag online!
Groene (online) agendapunten
Klimaatwake
Catshuis (overdag) of online ('s nachts)

Waak ook voor de klimaat- en ecologische crisis, omdat het komende kabinet het laatste is dat ertoe kan bijdragen dat de opwarming van de aarde onder de 1,5ºC blijft. Aanmelden bij de Klimaatwakers.

26 augustus-26 september
Festival 2030

Leids festival met allerlei (kunst)bijdragen & activiteiten.

3, 4 en 5 september
Fête de la Nature

Een weekend waarin de natuur gevierd wordt. Iedereen kan zelf een natuurfeestje organiseren. Kijk hier voor een feestje bij jou in de buurt.

7 september
Duurzame Dinsdag

Duurzame ideeën en initiatieven krijgen vandaag een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving.
 
7-13 september
Verspillingsvrije week

Doe ook mee om Nederland zoveel mogelijk verspillingsvrij te maken!

10-12 sept
Kunst- & klimaatfestival Nimma aan zee 
Nijmeegs festival op het snijvlak van kunst en klimaat

24 september
Jaarbeursplein Utrecht, 14:00 uur
Klimaatstaking

Wereldwijde jongerenstaking georganiseerd door Fridays for Future. Ouderen ook welkom.

 24-25 september
SDG's Action Days

Vrijdag een online programma met keuze uit diverse workshops, zaterdag activiteiten in het land. Kijk hier voor meer info.

26 september
Bomenfestival

Meerbomen.nu viert de start van het tweede seizoen met een Bomenfestival bij het Nationaal Bomenmuseum in Doorn.
De workshops volgen?
Klimaatcoach worden?
Workshops
Er starten de komende tijd nieuwe groepen online en in Den Haag, Drachten, Eindhoven, Garrelsweer, Groningen, Heemstede, Maarssen, Schiedam, Zaanstad en Zwolle. Inschrijven kan via onze site. Wil je graag meedoen, maar zit er nu geen passende groep tussen? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?