Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Over groeistuipen en successen
Beste <<Voornaam>>,
 
In deze week,

waarin we voor het tweede jaar in de Duurzame 100 van Trouw terechtkwamen (applaus voor ons allemaal en echt, super bedankt voor al je inzet!);

waarin we met dank aan de provincie Gelderland 12 nieuwe coaches rijker werden (welkom Adri, Annemay, Charlotte, Eline, Gerdie, Han, Henk, Ine, Johan, Marion, Monita en Theo!);

en waarin we komend weekend nóg eens twaalf nieuwe coaches hopen te verwelkomen,

praten we je graag even bij over de organisatorische ontwikkelingen. Want ook op dat vlak gebeurt er van alles!

 
KG2.0: een update
In de vorige nieuwsflits beloofden we jullie op de hoogte te houden van de vorderingen rondom de ‘doorstart’ van KIimaatGesprekken. Inmiddels hebben we het omgedoopt tot groeistuip, want we zitten als organisatie overduidelijk in de puberteit: een overgang van een jonge organisatie naar een gezonde volwassen organisatie; onze recente viering 5 jaar KlimaatGesprekken is een prachtige mijlpaal daarin.
 
Zoals jullie weten is de puberteit een leuke en tegelijkertijd soms ook lastige periode. Maar hoe dan ook biedt opgroeien een kans om nieuwe wegen te ontdekken, en die mogelijkheid pakken we graag met beide handen aan! Hieronder volgt een update.
 
Dagelijks bestuur
Goed nieuws! Tot eind dit jaar hebben we een interim-voorzitter, Bas Wijnen, en tevens heeft een interim-penningmeester zich gemeld: Marcus Banai. Beiden zijn een grote aanwinst om het dagelijks functioneren van KlimaatGesprekken te borgen, terwijl het transitieteam zich ondertussen buigt over de toekomst. Bas is als voorzitter momenteel aanspreekpunt voor lopende bestuurlijke zaken. Je kunt hem bereiken op: bas@vrijopnaam.nl.
 
Transitieteam
Nog meer goed nieuws! Er is een team opgestaan dat de stap naar volwassenheid wil coördineren en samen met iedereen in de organisatie wil vormgeven. Werktitel: het transitieteam. Dit team bestaat uit Manu Busschots, Alexander Groen, Emmely Jurrius, Jeanine Pothuizen en Sofie Schrover. Het team heeft nadrukkelijk een coördinerende rol en is daarmee afhankelijk van ons allemaal; met z’n allen kunnen we KlimaatGesprekken wereldberoemd in Nederland maken. ;)
 
Planning
Het transitieteam wil in december, met behulp van jullie input en medewerking, een stap gezet hebben naar een meer volwassen organisatie. Natuurlijk zijn we er dan nog niet, maar dan hebben we de ingrediënten helder én de rollen belegd om het proces samen verder vorm te geven. Globaal ziet de planning er zo uit, we willen:
  • Begin oktober een inventarisatie hebben gemaakt, door middel van interviews met regioverbinders en andere betrokkenen; deze interviews zijn inmiddels afgenomen door Femke Merkx en hebben ons heel fijne inzichten gegeven die we goed kunnen gebruiken in dit traject, vanavond bespreken we in een regioverbindersoverleg de uitkomsten hiervan;
  • In oktober starten met het bepalen, toetsen en communiceren van de focuspunten en prioriteiten;
  • In november starten met het invullen van de focuspunten;
  • In december zorgen dat er een fundament is gelegd om samen verder stappen te zetten.
 
Aanspreekpunt
Het team is momenteel dus nog bezig met inventariseren waar de uitdagingen voor de transitie liggen. Een aantal van jullie is deze zomer al aangesloten bij één van de Tekentafelsessies, wat heel waardevolle informatie heeft opgeleverd. Anderen is dat niet gelukt, logisch, het was immers vakantie. In deze verkenningsfase wil het transitieteam graag meer weten van wat goed werkt, wat beter kan en waar de uitdagingen liggen.
 
Binnen het transitieteam is Jeanine het aanspreekpunt voor dingen die het veranderproces betreffen. Heb je dus waardevolle informatie voor ons, concrete verbeterpunten én ben je ook bereid om je in te zetten om die verbeterpunten te helpen doorvoeren, bel of app Jeanine dan: 06 - 123 68 634.
 
Wat kun jij verder betekenen?
Op korte termijn zijn we zijn in eerste instantie op zoek naar mensen die onderdeel van het transitieklankbord (werktitel) willen zijn, wat concreet inhoudt dat je op een laagdrempelige manier meebeslist over belangrijke punten in deze ‘bestuursvrije’ periode. De tijdsinvestering hiervoor is circa 1 uur per week op een zelf te kiezen moment.
 
Op langere termijn zijn we op zoek naar mensen die:
  • Een concrete afgebakende taak willen oppakken. Een concrete actie die van toegevoegde waarde is, past bij jouw kwaliteiten én je energie geeft. Dat kan van alles zijn, zelfstandig of juist samen met anderen. Denk bijvoorbeeld aan: financiers zoeken, workshopdeelnemers werven, opzetten van lokale activiteiten;
  • Een rol of taak willen oppakken met langere doorlooptijd en continu karakter, zoals die van regioverbinder, boekhouder, online coördinator, inwerker van nieuwe coaches etc;
  • De ambitie hebben om in toekomst deel uit te maken van het nieuwe bestuur.
Al met al is er nog best veel onduidelijk. En gelukkig is een ding wél duidelijk: dit najaar verzorgen jullie lokaal (en online) volop workshopreeksen én verwelkomen we nieuwe coaches. Want dat is waar we goed in zijn, en hoe wij onze missie Klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend maken invulling geven. Dus keep up the good work!
 
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Gedempte Schalkburgergracht 68
2021AM Haarlem
Nederland
 
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Doornenburg 8 · Landsmeer, 1121 GP · Netherlands