Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Help mee met onze donateurscampagne!
Beste <<Voornaam>>,
 
In de vorige nieuwsflits vertelden we over de plannen voor KlimaatGesprekken 2.0. Bij die toekomst hoort ook een werkorganisatie die jullie vrijwilligerswerk zo makkelijk mogelijk maakt, een goed bemand secretariaat bijvoorbeeld, en gebruiksvriendelijke ICT-systemen. Dat kost alleen structureel meer geld dan we nu binnenkrijgen.

Daarom lanceren we vandaag, op Giving Tuesday, een campagne om donateurs te werven

Ons eerste streven is om € 10.000 op te halen voor de noodzakelijke kosten voor de doorstart van KG. Vervolgens hopen we met een groep vaste donateurs door te groeien naar een stabiele basis van € 30.000 per jaar en een KlimaatGesprekken waarmee we jaarlijks duizenden nieuwe deelnemers
 toekomstig klimaatambassadeurs  kunnen bereiken.
Help je mee om hier een succes van te maken? 
Als we hier met z'n allen een daverend succes van maken, kunnen we de komende jaren vanuit een stevige organisatie flink aan de klimaattransitie bijdragen! Hoe? Hieronder een paar mogelijkheden. Supertof als je er je persoonlijke twist aan geeft! Een persoonlijke noot doet namelijk meer dan een berichtje dat zonder verdere toelichting gedeeld wordt (al helpt ook dat!). 
 
1. Stuur een mail aan al je vrienden en familie. Vertel ze over de kracht van KlimaatGesprekken en waarom jij je voor KG inzet, en verwijs naar onze donateurscampagne op geef.nl.
2. Stuur een appje aan al je vrienden en familie. Je kunt de 'doorstuurapp' gebruiken die in de KG-groepsapp is gedeeld. Zit je niet in de appgroep, dan kun je verwijzen naar dit blog over de donateurscampagne. In beide gevallen geldt: een persoonlijk ingeleid bericht doet het het beste.
3. Like en deel onze socialmediaberichten over de campagne. Volg je KG nog niet, dan kom je via onderstaande buttons bij onze kanalen:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
4. Ben je zelf actief op social media, wijs je achterban dan op de campagne. Laat weten waarom jij als klimaatcoach of vrijwilliger actief bent bij KlimaatGesprekken en wat we je volgers te bieden hebben. Je kan het plaatje uit deze nieuwsbrief gebruiken.
PS: Ontzettend bedankt als je zelf al een donatie voor deze campagne gedaan hebt! De eerste 1.000 euro zijn al binnen! Meer weten over de verschillende mogelijkheden om te doneren? Kijk op de speciale pagina voor donaties op onze website.  
Andere manieren om KlimaatGesprekken te helpen
1. Wil je meedenken over KlimaatGesprekken 2.0Als je lid wordt van de klankbordgroep kun je organisatievoorstellen verrijken en erover meebesluiten. Het vraagt 1 à 2 uur per week, maar heb je een keer geen tijd, dan kun een voorstel ook aan je voorbij laten gaan. We verwachten dat het wanneer de transitie straks in rustiger vaarwater komt, minder tijd zal kosten.

Dankzij de klankbordgroep kunnen we écht samen besluiten wat we wel en niet gaan doen, waar we ons geld aan besteden, waar we ons werk op focussen etc. Heb je interesse of wil je eerst meer weten? Geef het door aan Annie (avdlans@kabelfoon.nl). Zij kan je de werkwijze toesturen, zodat je een goede afweging kunt maken.
 
2. Vanuit het huidige transitieteam hebben Jeanine, Alexander en Emmely aangegeven in te willen stappen in het nieuwe bestuur. Om dat bestuur compleet te maken zoeken we er nog een of twee leden bij. Vooral een penningmeester is onmisbaar om een compleet bestuur te kunnen zijn. Ben of ken jij zo'n penningmeester? Breng hem of haar dan in contact met interim-voorzitter Bas Wijnen (bas@vrijopnaam.nl | 06 - 512 744 05) voor een oriënterend gesprek!  

Kortom, we gaan vooruit! Maar we zijn er nog niet. Wat gelukkig wel duidelijk is: jullie kunnen, lokaal en online, workshopreeksen blijven aanbieden. Want dat is waar we goed in zijn, en hoe we onze missie Klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend* maken invulling geven. Dus: keep up the good work!

*In de nabije toekomst willen we de toegenomen nadruk op de handafdruk waarschijnlijk toevoegen aan onze missie. Zo maken we "ambitieus klimaatbeleid vanzelfsprekend maken" ook onderdeel van wat we doen en uitstralen.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting KlimaatGesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Nederland
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.