Copy
Klimaatvriendelijke keuzes: het nieuwe normaal.
Ontdek hoe in de workshops. 
Beste <<Achternaam>>,

De eerste najaarsstormen zijn alweer langsgekomen, opeens is het herfst! In deze nieuwsbrief weer veel goed nieuws. Goed nieuws over KlimaatGesprekken zelf, maar ook  over het einde van de fossiele auto. En kijk vooral naar onze fantastische vacatures!
Make-over van website van KlimaatGesprekken

Deze zomer heeft een team enthousiastelingen zich gestort op onze site, zodat hij de positieve, activerende uitstraling zou krijgen die past bij onze workshops. Is dat gelukt? Wij denken van wel. Bovendien is hij op mobiele apparaten nu veel duidelijker en gebruiksvriendelijker dan onze oude site. Neem gerust zelf een kijkje. De komende maanden halen we de kinderziektes eruit en voegen we nog informatie toe, zoals wat KlimaatGesprekken voor organisaties doet. Inmiddels bekijken ruim 1.000 mensen per maand onze site.
Positief nieuws: elektrisch vervoer en geruchten over een klimaatminister

Lees maar eens deze artikelen, als je ze gemist zou hebben:
Vacatures: wil jij bijdragen aan onze missie? Communicatie, coaching...

We groeien zodanig hard dat we altijd enthousiaste vrijwilligers kunnen gebruiken. Dit najaar zullen we de derde lichting groepscoaches opleiden. En er is versterking nodig op communicatievlak. Ook zoeken we iemand die ons in Eindhoven kan helpen om KlimaatGesprekken van de grond te krijgen.  

Bekijk onze vacatures voor meer informatie.
Inspirerende nazomerborrel 

Je kan natuurlijk dromen over een klimaatvriendelijke toekomst. Of je kan hem bezoeken. Dat was precies het plan voor de nazomerborrel van afgelopen 8 september en dat pakte erg goed uit. Zo'n 25 mensen begonnen de avond met heerlijke klimaatvriendelijke tweegangenmaaltijd, en daarna kon Michiel Hobbelt ons vertellen over onderzoeken, die aan het denken zetten. Zijn meer spullen wel bevorderlijk voor meer geluk? We waren te gast bij de wijk de Kersentuin, waar bewoners gemiddeld genomen een veel kleinere klimaatimpact hebben dan in de rest van Nederland. Dat is blijkbaar nog leuk ook, want ze konden ons vertellen dat het aantal verhuizingen uit de Kersentuin een stuk lager ligt dan in de gemiddelde wijk. In de Kersentuin is de toekomst al begonnen: veel groen, alleen de auto's die nodig zijn (elektrisch), veel zonnepanelen en isolatie, et cetera. Al met al een geslaagde borrel!
KlimaatGesprekken in de media

Oneworld nodigde KlimaatGesprekken uit om in Pakhuis de Zwijger aan te schuiven bij hun mediacafé. De avond was met 160 bezoekers uitverkocht en ook de reacties achteraf waren zeer positief. Je kan hier het verslag lezen. De bijdrage van KlimaatGesprekken kan je terugzien in de livestream onderaan het artikel, en begint na 1 uur en 24 minuten.
Oprichter Manu Busschots was gevraagd om als socioloog en klimaatpsycholoog aan te schuiven.
Meedoen aan de workshops?

Alkmaar
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Amsterdam
Meld je aan voor deelname aan groep 3, 4 & 5.

Amersfoort
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.


Amstelveen
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.


Apeldoorn
Meld je aan voor deelname aan groep 1.

De Bilt (bij Utrecht)
Meld je aan voor groep 2. Start 20 september!

Den Haag
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Haarlem
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 3.

Leiden/Voorschoten
Meld je aan voor de wachtlijst voor 4.

Renkum (bij Wageningen)
Meld je aan voor deelname aan groep 1.

Utrecht
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Zwolle
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Zit er (nog) niets bij, bij jou in de buurt?
Meld je toch alvast aan, want we zijn nieuwe groepscoaches op aan het leiden voor andere plaatsen, zoals in de buurt van Rotterdam en Groningen.
Wat doet Stichting KlimaatGesprekken?

 

Voor particulieren
Je kan meedoen aan zes workshops in een kleine groep van 4 tot 8 personen. Deze workshops worden begeleid door een getrainde groepscoach en je krijgt een lees- en werkboek, met daarin 175 acties. En soms hebben we leuke losse, grotere bijeenkomsten, dus houd onze agenda in de gaten!

Voor organisaties
Voor medewerkers bieden we ook de zes workshops. Daarnaast zijn maatwerkprogramma's mogelijk zoals inspiratiesessies over de inzet van klimaatpsychologie voor gedragsverandering

Aantoonbaar effect
Klimaatgesprekken is gebaseerd op het succesvolle Carbon Conversations, dat in het Verenigd Koninkrijk al 10 jaar bestaat, onderscheiden werd door The Guardian en duizenden mensen bereikte. Universitair onderzoek toonde aan dat het mensen helpt om hun eigen klimaatimpact te verminderen met gemiddeld 20%. Dit effect is duurzaam, en neemt zelfs toe in de jaren na de workshops.


Meedoen?
Meld je aan, dan zoeken we een groep in de buurt van je woonplaats.   
Volg onze social media voor hoopvolle nieuwtjes, acties en onderlinge gesprekken.
Facebook
LinkedIn
Instagram
Onze website, met vacatures
Deel je deze nieuwsbrief via social media of met je vrienden?
Share
Tweet
Forward to Friend
Share
Copyright © 2017 Klimaatgesprekken, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren wijzigen or afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp