Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Inspiratie voor een nieuw jaar
Beste <<Voornaam>>,
 
 Natuurlijk hadden we jullie al eerder het allerbeste gewenst voor 2021. Maar hee, van goede wensen krijg je nooit genoeg.
Dus nogmaals:


 Een geïnspireerd, gezond en gezellig 2021 gewenst, allemaal! 
Maak er wat moois van! 
 
Bijvoorbeeld door een van de nieuwe ontwikkelworkshops te volgen, of het nieuwe ontwikkelprogramma 'Zin in de klimaattransitie?'.
Vanaf nu kun je je inschrijven.
Dat is wel een extra nieuwsflits waard, vonden wij. 

Over iets meer dan een week komen we bij je terug met nog véél meer inspirerende nieuwe nieuwtjes, (al dan niet) ter ere van ons
EERSTE LUSTRUM
Tot snel! 
Nieuwe ontwikkelworkshops
Binnenkort kun je weer andere klimaatcoaches ontmoeten en bijleren over hoe jij nog krachtigere klimaatgesprekken kan voeren in je workshopreeks of daarbuiten.

Meedoen aan een of meerdere van onderstaande ontwikkelworkshops kost 15 euro per keer en sommige workshops hebben ook een vervolgaanbod. Voor als het je echt aanspreekt en veel brengt. Meld jezelf aan via dit aanmeldformulier. Schrijf je ook alvast in als je twijfelt. Zet in dat geval OVB achter je naam (onder voorbehoud). Dan is je plekje vast gereserveerd en weten de coaches hoeveel mensen ze ongeveer kunnen verwachten. 
 
Mindfulness voor klimaatcoaches: 31 januari of 2 februari
Mindfulness is een hele mooie basis voor klimaatcoaches die willen oefenen om voor alle deelnemers de juiste sfeer te creëren voor een open en veilig gesprek. Sleutelwoorden zijn: goed luisteren, vertragen, niet oordelen, vriendelijkheid en openheid. Er is een introductieworkshop op zondag 31 januari of dinsdag 2 februari : we prikken de datum waar de meeste aanmeldingen voor zijn. Zo kun  je zelf ervaren of dit iets voor je is. Smaakt het naar meer, dan meld je je aan voor de hele reeks van drie dinsdagavonden: op 16 februari, 2 en 16 maart van 19:30-21:30 uur (Save the date!).
 
Deze workshop wordt verzorgd door klimaatcoach Judith: "Ik heb 13 jaar lesgegeven op diverse middelbare scholen en zit in het tweede en laatste jaar van een opleiding om Mindfulness coach te worden. Daarnaast heb ik vijf workshopreeksen verzorgd als klimaatcoach bij KlimaatGesprekken."
 
KlimaatGesprekken & Motiverende Gespreksvoering: 25 maart
  • Hoe reageer je op deelnemers die zeggen ‘Eigenlijk zou ik wel…, maar….’ zo dat ze hun ambivalentie oplossen en tot verandering komen?
  • Waarom werkt overtuigen soms goed, maar vaak juist averechts?
  • Hoe deel je kennis zonder dat het een monoloog wordt?  
  • Hoe reageer je op ‘ja maar’ en andere tegenwerpingen?
  • Omgaan met lastige mensen in een groep.
Voor deze vragen biedt Motiverende gespreksvoering (MGV) inzicht en handvatten. Je kan er al doende en uitwisselend mee kennismaken op 25 maart, van 15-17 uur online.
 
Deze workshop wordt verzorgd door Bert Bakker: "MGV leer je eigenlijk het beste als je tussendoor kan oefenen en af en toe terugblikt op gevoerde gesprekken (ook ‘gewone’). Daarom is er na de  introductieworkshop de mogelijkheid om je aan te melden voor een vervolgaanbod van nog twee sessies. Er is gekozen voor drie korte sessies, zodat je tussen de bijeenkomsten kan oefenen in groeps- of individuele gesprekken. De ervaring die deelnemers daarin opdoen, krijgt plaats in de volgende sessie.
  
Geweldloze communicatie (datum nog te bepalen)
Als je actie tegen klimaatverandering superbelangrijk vindt, ligt het in een gesprek al snel op de loer dat je anderen wilt overtuigen. Ook kunnen meningsverschillen of verschillende belangen in je groep naar boven komen. Hoe zorg je dat verschillen worden gedeeld en niet tot conflict hoeven te leiden, maar tot verbinding?

Deze workshop werd al eerder verzorgd door klimaatcoach Liesbeth Tetteroo en zeer gewaardeerd. Hij zal waarschijnlijk online in de avond plaatsvinden.
 Nieuw ontwikkelprogramma:
ZIN IN DE KLIMAATTRANSITIE ?
  • Heb jij zin om een (andere) rol in de klimaattransitie te pakken? 
  • Geloof jij dat gedrag een cruciale rol speelt in de klimaattransitie en in de kracht van klimaatpsychologie?
  • Heb jij vragen over hoe jij je kwaliteiten het beste in kan zetten en de wens om ze te ontwikkelen?
 
Doe dan mee met het splinternieuwe oriëntatie- en ontwikkelprogramma van KlimaatGesprekken:
 
Zin in de klimaattransitie!

De aanmeldingen zijn geopend voor mensen die nu al actief zijn binnen KlimaatGesprekken of ons al goed kennen. Pas op een later moment zal deze link ook publiek vindbaar worden op onze website, omdat we voor de eerste groep eerst ruimte willen maken voor ‘interne’ deelnemers of uit ons warme netwerk.
 
Via deze link vind je meer informatie en de aanmeldmogelijkheid:
 
Heb jij tips voor ons over hoe we dit programma verder tot bloei kunnen laten komen? Stuur ze dan aan manu@klimaatgesprekken.nl.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Gedempte Schalkburgergracht 68
2021AM Haarlem
Nederland
 
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.






This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Waldeck-Pyrmontstraat 13 · Apeldoorn, 7315 JG · Netherlands