Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie

De zomer voorbij

Beste <<Voornaam>>,
 
Hopelijk heb je een fijne zomer(vakantie) gehad. Misschien ben je lekker thuis gebleven, heb je een nieuwe manier van reizen ontdekt (toch, Annelies?) of heb je intens genoten van de mooie natuur. Het warme weer is lekker, maar de hittegolven en droogte maken velen ook bezorgd over de toekomst.

We zien bij KlimaatGesprekken ook dat de extremere weersomstandigheden een toename van aanmeldingen tot gevolg hebben. Een mooie kans dus om van de nood een deugd te maken en dit najaar weer van start te gaan met een workshopreeks of andere KG-activiteit! Of... meld je aan als Klimaatburgemeester! Een aantal coaches heeft dat al gedaan, weten we. 
In deze nieuwsbrief wat inspiratie om weer aan de slag te gaan. Dus lees 'm, bedenk waar jij nu (nieuwe) energie voor en zin in hebt, zoek een maatje, klets lekker bij en ga aan de slag!


In deze nieuwsbrief:
- Vlog van voorzitter Jeanine
- Duurzame Dinsdag: we zijn genomineerd!
- Ondertussen in de huiskamers
- Ondertussen elders in de organisatie
Vlog van 'de voors'!
In de vorige nieuwsflits beschreven we de stand van zaken met betrekking tot de professionalisering van KlimaatGesprekken. In onderstaand vlog neemt Jeanine jullie hierin nog wat verder mee. Bekijk 't dus maar!
Bekijk hier Jeanines vlog!
Duurzame Dinsdag
Geweldig nieuws!!! We zijn genomineerd voor de Duurzame Dinsdag-prijs! Een kleine KG-delegatie zal op 6 september (Duurzame Dinsdag) afreizen naar de Tweede Kamer, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Dagvoorzitter is Harm Edens en op de eerste rij zit niemand minder dan Rob Jetten, die dus uit eerste hand over KlimaatGesprekken zal horen. Natuurlijk brengen we na 6 september uitgebreid verslag uit op onze website (volg ons via social media als je dat nog niet doet).

De andere twee genomineerden voor deze prijs zijn ook prachtige initiatieven: Hydraloop en Erfdelen. De prijzen bestaan uit ondersteuning van de partners (we zijn nog benieuwd wat dat precies inhoudt) en een geldbedrag van 1000 euro. Maar het mooiste is misschien nog wel dat we - ook als we de prijs niet krijgen - KG een podium bieden in politiek Den Haag.
Natuurlijk hebben we dit te danken aan onze gezamenlijke inzet voor KG, lekker off-showen in je (social) netwerk met die nominatie dus! Like en deel onze posts, twittert het voort en schreeuw het van de groene daken.
Over Duurzame Dinsdag
Ondertussen in de huiskamers
Vraag je je wel eens af hoe dat nou werkt, zo'n online of zelfs hybride huiskamersessie? Krijg je nachtmerries over breakoutrooms, of rillingen bij het idee van een haperende internetverbinding? Word je meteen knalrood als je iemand hoort roepen: 'je staat op mute!!!'?

Okeee, het loopt misschien niet altijd helemaal soepel, maar Kim Maas en Richard van Galen hebben recent gemerkt dat een hybride-sessie met wat creativiteit gewoon prima kan verlopen: 'Een van de deelnemers kon een keer fysiek niet bij de workshop aanwezig zijn. De oplossing: een videoverbinding via Zoom. Natuurlijk, het is een klein beetje behelpen, maar eigenlijk ging het prima. En zoals je op de foto kunt zien was het zelfs mogelijk de deelneemster aan te laten sluiten bij het vervoersspel!' Vraag Kim of Richard gerust als je advies nodig hebt om de drempel van de hybride-workshopreeks weg te nemen. 

Wil je je workshopreeks liever volledig online geven, maar heb je daarbij nog wat ondersteuning nodig? Onze online coördinator Emmy weet raad: online@klimaatgesprekken.nl.

Podcast
En nog een leuk nieuwtje: Marijke - de middelste deelnemer op de foto - wordt momenteel samen met haar man Rob gevolgd door een podcastmaker van NRC! Begin 2023 wordt deze podcast gepubliceerd, we houden jullie natuurlijk op de hoogte.
Ondertussen elders in de organisatie
De KlimaatGesprekken-tak die zich bezighoudt met opdrachten voor organisaties en bedrijven, is ook lekker bezig. 

Zo heeft, na de Hogeschool van Amsterdam, ook opleidingsinstituut Yuverta ons benaderd. Jeanine en Thekla zijn er in gesprek om de bottom-up beweging te versterken door klimaatambassadeurs op te leiden. Klimaatambassadeurs krijgen handvatten hoe zij op de werkvloer de collega’s kunnen inspireren en betrekken bij duurzaamheid.

Verder lopen er gesprekken voor opdrachten bij onder andere de Duurzame Adviseurs, Gemeente Den Haag, provincie Limburg en Rabobank. Een deel van de aanvragen komt via jullie, klimaatcoaches, of deelnemers van onze workshopreeksen. Supertof!

Goed om te weten
Bij alle organisatie-opdrachten wordt minimaal 10% van de inkomsten gedoneerd aan Stichting KlimaatGesprekken. Opgeteld is dit jaarlijks een mooi bedrag, dat we bijvoorbeeld inzetten voor de ondersteuning van de klimaatcoaches en de ontwikkeling van ons materiaal.
Op de agenda
 • di 6 sep: Duurzame Dinsdag
 • wo 7 sep: Kennismakingssessie
 • do 22 sep: Kennismakingssessie
 • vr 23 sep: Kennismakingssessie
 • wo 31 aug: Start workshopreeks Online
 • vr 9 sep: Start workshopreeks Heerde
 • wo 14 sep: Start workshopreeks Loppersum
 • wo 14 sep: Start workshopreeks Gouda
 • do 15 sep: Start workshopreeks IJsselstein
 • ma 19 sep: Start workshopreeks Heemstede
 • di 20 sep: Start workshopreeks Capelle a/d IJssel
 • do 22 sep: Start workshopreeks Capelle a/d IJssel
 • do 22 sep: Start workshopreeks Rotterdam
 • ma 3 okt: Start workshopreeks Online
 • wo 12 okt: Start workshopreeks Utrecht
 • ma 17 okt: Start workshopreeks Den Haag
 • wo 19 okt: Start workshopreeks Wageningen
 • vrij 4 nov: Start workshopreeks Zutphen
 • vr 21 & zo 30 okt: Klimaatcoachtraining
 • do 3 & vr 11 nov: Klimaatcoachtraining
 • vr 18 & zo 20 nov: Klimaatcoachtraining
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Doornenburg 8
1121 GP Landsmeer
Nederland
 
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Doornenburg 8 · Landsmeer, 1121 GP · Netherlands