Copy
Open Onderwijsavond: Kinderen als creatieve kunstwetenschappers!
View this email in your browser
UITNODIGING OPEN ONDERWIJSAVOND 13 MAART 2017:
KINDEREN ALS CREATIEVE KUNSTWETENSCHAPPERS!
Kom ook naar de open onderwijsavond rondom onderzoekend en ontwerpend leren in combinatie met kunst en cultuur.
Mark Mieras is de gastspreker en het is mogelijk om enkele inspirerende workshops rondom het thema te volgen.
De open onderwijsavond vindt plaats op maandag 13 maart 2017 van 19.00-21.30 uur (inloop vanaf 18.30 uur) op de Thomas More Hogeschool. Deelname aan deze avond is gratis.

Inschrijven kan tot uiterlijk 27 februari 2017 (vol = vol) via de bijgevoegde link: inschrijfformulier open onderwijsavond 13 maart 2017.
 
Meer over de lezing van Mark Mieras:
Wat schieten we op met kunst?
 
Kunst in combinatie met onderzoekend en ontwerpend leren helpt kinderhersenen om sleutelvaardigheden te ontwikkelen. Fouten durven maken, je nieuwsgierigheid gebruiken en experimenteren, dat zijn voor kinderen cruciale vaardigheden om later succesvol te kunnen zijn in een samenleving die steeds sneller verandert. In zijn lezing neemt wetenschapsjournalist en auteur Mark Mieras met ons een duik in de hersenen. Hoe leren kinderen? Kennis ontstaat niet door informatie te downloaden in de hersencellen maar door je hersens de wereld te laten 'beleven en doorleven'. Zo maken kinderen zich de wereld eigen: door te experimenteren en zelf nieuwe elementen te scheppen. Dat zijn fundamentele elementen waar het in de kunsteducatie en bij onderzoekend en ontwerpend leren om draait!
 
Deze open onderwijsavond wordt mogelijk gemaakt door de Thomas More Hogeschool, RVKO en KCR met dank aan het Fonds voor CultuurParticipatie en het Expertisecentrum Wetenschap en Technologie Zuid Holland.
Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, die ooit cum laude afstudeerde in de theoretisch natuurkundige, is een warm pleitbezorger van kunsteducatie en een brein-gerichte benadering van onderwijs.
Meer weten over Mark Mieras? Bekijk hier een kort filmpje: mark mieras of zijn website: www.mieras.nl 
Copyright © 2017 Thomas More Hogeschool, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp