Copy
Nyhetsbrev fra likestillingssenteret KUN
Åpne i din nettleser 
Et lite tilbakeblikk på året som har gått, og noen smakebiter på det som kommer:

2020 vil bli husket for lansering podkasten: LIKESTILLINGSPODDEN! Du kan høre alle våre episoder i din podkast-applikasjon, på Spotify eller på våre hjemmesider

Podkasten startet som et produkt av koronakrisen og følgene denne fikk i samfunnet. Sårbare grupper rammes hardest av kriser, og gjennom fem episoder har vi tatt for oss konsekvensene av pandemien og hvordan den blant annet rammer sårbare grupper og påvirker likestilling hjemme og i arbeidslivet..

Podkasten ble en ubetinget suksess, og innen året var omme stablet vi Likestillingspoddens andre mini-serie: “Snakk om det, mann” på beina. Gjennom tre episoder snakker vi om trange maskulinitetsroller, menns likestillings-utfordringer, utenforskap og radikalisering.  

Det er bare å følge med i 2021 for mange nye auditive godbiter.

 

Likestillingsutfordringer opphører ikke under en pandemi. Tvert imot, for mange blir utfordringene enda vanskeligere. Det betyr at vi ikke har hvilt oss på podkast-suksessens laurbær.  

Tvert imot så har vi satt i gang spesifikke informasjonstiltak for å nå grupper som trenger det, blant annet med denne animasjonsvideoen: du skal ikke tåle vold.

I tillegg har vi fortsatt med vår kjernevirksomhet. Den eneste forskjellen er at vi også har blitt mer digitale. Flere av våre arrangementer er tilgjengelig på YouTube. Har du lyst til å være med på et bokbad om barnebøker som bryter og begeistrer? Eller hva med å følge vår konferanse om voldsforebygging i krisetider eller et webinar om CRPD – FN-konvensjonen om mennesker med funksjonsnedsettelse sine rettigheter – i praksis
Vi har også vært med på å skape flere digitale møteplasser og læringsplattformer. Blant annet det fotoprosjektet “Jeg vil endre” som skal skape digitale møteplasser og synliggjøre hverdagen til personer med funksjonsnedsettelse, eller “Hvem vil du være” - et dialogbasert opplegg som skal motarbeide sterk sosial kontroll ved å invitere til dialog, skape refleksjon og gi informasjon om rettigheter og muligheter. 
2020 var også året da en av våre facebook-oppdateringer havnet i nesten alle
avisene i Nordland
. “1960-tallet ringte og ville ha kjønnsrollene sine tilbake” var vår respons på Visit Bodøs ekstremt kjønnsdelte reklamevideo for byen. Kronikken om  eldre og seksuell helse, som vi skrev sammen med våre samarbeids-partnere, havnet i Klassekampens spalte “i saksa”. I tillegg hadde vi mange andre kronikker ute både regionalt og nasjonalt, og til reklamefri dag i romjula som kommer har har vi klart å få inn vår egen radioreklame på Radio FM8000 Bodø. 
Når vi først snakker om samarbeidspartnere: Vi er utrolig heldige som får samarbeide med så mange flotte folk og organisasjoner. Tusen takk til dere alle: ingen nevnt, ingen glemt! 
Det er ikke til å komme utenom at året også bød på en del utfordringer. Noen prosjekter har blitt forsinket, mens andre er på trappene. Det betyr at vi kan glede oss til et utrolig spennende 2021. Vi kan allerede nå love nye podkast-episoder, grafisk novellesamling, spennende rapporter, fagdager og konferanser.
Tusen takk for samarbeidet og til dere som følger arbeidet vårt.

Vi ønsker dere alle en riktig god avslutning på 2020. Vi gleder oss til neste år! 
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright © 2019 All rights reserved

Our mailing address is:
post@kun.no 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Epost>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Likestillingssenteret KUN · Nordfoldveien 101 · Nordfold, 8286 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp