Copy
Nyhetsbrev fra likestillingssenteret KUN
Åpne i din nettleser 
Nyhetsbrev 4                                            2022

KUN AKTUELT

Denne høsten har vi lansert Likestillingspodden sesong 2 med integrering av telefonpodcast. Denne gangen er det enda lettere å lytte våre podkast episoder. Det er bare et telefonnummer (+47 21 51 1922) du bør ringe for å lytte til podkastepisodene våre. De er også tilgjengelige på flere andre plattformer hvor du vanligvis hører på podkast.
Politikvinners kamp for å få gå med bukser!
I 1973 uteksaminerte politiskolen Norges første kull med operativt utdannede politikvinner. Det var imidlertid en hake: kvinnene måtte bære skjørt, sommer som vinter. Gro Smedsrud var en av disse kvinnene. I denne episoden forteller Gro om det å være kvinne i politiet, og om kampen for å få lov til å gå med bukser.
Starten på en organisert kamp mot rasisme i Norge!
Denne episoden handler om borgerrettighetskampen i Norge fra 70-tallet og frem til i dag. Vi møtte Akhenaton Al-Madi Oddvar De Leon på hans kontor til en samtale om disse første årene i Norge, og hvorfor han tidlig startet et arbeid for minoriteters rettigheter her i landet. Noe av svaret ligger nok i det Norge han møtte i 1979.
Historien til norske romer!
Temaet for denne episoden er beklagelsen som ble gitt til norsk rom av statsminister Erna Solberg i 2015. Her møter vi Safira Josef og Kari Gran som er jobber på Romano kher, det romske kultursenteret som ble opprettet etter at norsk rom endelig fikk sin beklagelse for de overgrep den norske stat har begått mot dem. Hva er historien til norsk rom, og hva er viktig for dem å formidle om sin kultur?
Lytt til vår podkast - LIKESTILLINGSPODDEN
KUNstipend 2023
Vi har fått mange gode søknader til KUN sitt masterstipend for 2023. Vi har valgt to av dem;
  1. Jacob Evje som skriver masteroppgave om forskjeller mellom trans personer og LHB personer sine erfaringer med vold, diskriminering og støtte fra skolen i Europa
  2. Silje Alnes som skriver masteroppgave om tilrettelegging for funksjonshemmede studenter i høyere utdanning
Siste nytt fra likestillingssenteret KUN

KUN KALENDER

Fagdag for kommunale råd om CRPD - Rogaland

Likestillingssenteret KUN og FFO Trøndelag inviterer alle kommunale råd for nedsatt funksjonsevne i Rogaland til å delta på fagdag og workshop om CRPD på Scandic Stavanger Forus den 9. februar. Deltakelse er gratis og frist for påmelding er 9. januar.

Her vil dere få faglig påfyll om konvensjonen og hvordan dere kan bruke den aktivt i eget rådsarbeid. Likestillingssenteret KUN og FFO Trøndelag skal utarbeide et nasjonalt nettkurs for kommunale råd om CRPD. Nettkurset skal være et verktøy som de kommunale rådene kan ta i bruk når CRPD skal integreres i eget rådsarbeid. PÅMELDING

KUN PUBLIKASJONER

Les alle våre publikasjoner her

Våre forslag til å se og lese denne julen

Opptaket fra fagdag om muslimhets og antisemittisme i Trøndelag
Klesbransjen må skjerpe seg. Jeg vil ha kjole med dinosaurer på!

Det er ikke bare farger og trykk som skiller jente- og gutteklær. Det er også en forskjell i størrelse og hvilke stoffer som brukes. Jenteklær er smalere og ofte litt kortere enn gutteklær, og ofte er de også laget av tynnere og mer delikate stoffer. Gutteklær er gjerne og laget av bomull, dongeri og mer hardføre stoffer. Dette sammen med det faktum at jenteklærne er trangere å bevege seg i bidrar til å begrense jenters kroppslige utfoldelse. At guttene får tilbud om mørke farger, biler og monstre begrenser også guttenes muligheter til å pynte seg på andre måter. De blir forberedt på en framtid med mørke dresser.
Les debattinnlegget publisert på Adresseavisen 
her.
Fotoboka: Jeg vil endre
I “Jeg vil endre” viser 11 fotografer bilder fra sin egen hverdag. Boka er laget av 11 fotografer som alle lever med nedsatt funksjonsevne eller kronisk sykdom. Ved hjelp av foto og tekst forteller de om sin hverdag og belyser hindre som finnes for å delta i samfunnet på lik linje med andre. Både konkrete synlige hinder og mer abstrakte uuttalte holdninger. Bestill fotoboka her.
Opptaket fra webinar om likeverdige tjenester og forebygging av samehets og diskriminering
Vår jubileumsbok: Å Snu Strømmen
I denne boken blir du kjent med mennesker og organisasjoner som har bidratt til å gjøre Norge og verden mer likestilt de siste tretti årene. Historiene går ut ifra et litt uvanlig hus i flærei en fjord i Nordfold. Bestill boka her.
Grafisk novelle: Skeiv
Skeiv er en grafisk novelle om og av skeive med minoritetsbakgrunn. Her møter du åtte ekte superhelter som forteller om sine oppturer, nedturer, gleder og sorger. Vi kaller det en bok om mennesker, kjærligheten og livet.
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
LinkedIn
Website
Email
Likestillingssenteret KUN utgir 4 nyhetsbrev pr år. Du får dette nyhetsbrevet fordi du står oppført som abonnent.
Post - og besøksadresse
Likestillingssenteret KUN
Nordfoldveien 101
N-8286 Nordfold
Avdelingskontor Steinkjer
KUN
Skolegata 22
N-7713 Steinkjer
Epost: post@kun.no
Tlf.: +47 75 77 90 50

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Epost>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Likestillingssenteret KUN · Nordfoldveien 101 · Nordfold, 8286 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp