Copy

Inspiratie! 

We zijn al weer in de tweede maand van 2020 beland en alle mooie kerstactiviteiten lijken alweer zo ver weg. Gelukkig hebben we weer vele activiteiten die we aan het plannen en uitvoeren zijn in het nieuwe jaar. En dat doen we met veel inspiratie!

Afgelopen donderdag vond de inspiratiedag voor Gouden Dagen coördinatoren plaats bij onze Gouden Dagen locatie Binnenbos in Zeist. Wat was het een leuke dag! We hebben vele enthousiaste Gouden Dagen coördinatoren mogen ontmoeten en veel kennis, kunde, ervaring en ideeën kunnen opdoen. De workshops waren heel goed bezocht en al met al waren wij als Gouden dagen team Bilthoven erg geïnspireerd!

Nu zijn we weer druk met de ondersteuning aan onze deelnemers, het indienen van plannen voor Gouden Koetsen, het maken van het blad Bladgoud, het opzetten van samenwerkingen met allerhande partners en fondsenwerving.

We zien vanuit het land dat jullie druk zijn met het uitvoeren van wensen, het organiseren van speciale koffie ochtenden of middagen en andere mooie initiatieven. Of het nu het organiseren van een pannenkoekenmiddag is of een ochtendconcert, al deze initiatieven zijn me heel dierbaar. Wat fijn dat we dit met elkaar kunnen waarmaken!
 
Liesbeth Gaasbeek
Directeur Gouden Dagen
 

ONTWIKKELINGEN

Opvolger van het Premieplan
 
Een dagje uit, een duofiets of een tovertafel? Deze prachtige initiatieven kunnen gerealiseerd worden met Voor de Ouderen, de opvolger van het Premieplan. Gouden Dagen helpt je graag bij het aanvragen van deze bijdrage en het voeren van je inzamelactie. Heb je interesse stuur dan een mail naar info@goudendagen.nl ovv Voordeouderen. 
EVEN VOORSTELLEN

De raad van toezicht heeft twee nieuwe leden, te weten Christianne den Houting en Maarten de Gruyter. Ze stellen zichzelf even voor.
 
 
Zelf positioneer ik mij als een maatschappelijk gedreven financial met ruime ervaring bij uiteenlopende organisaties en in verschillende functies in zowel de private als de publieke sector (overheden en publiek gefinancierde organisaties). Ik heb bijvoorbeeld gewerkt voor een groot accountantskantoor, de Algemene Rekenkamer en diverse ouderenorganisaties. 

Na ruim dertig jaar in dienstverband te hebben gewerkt, focus ik mij sinds 2017 op commissariaten bij (vooral) organisaties in de publieke sector. Daarnaast vervul ik interim en adviesopdrachten, ook weer bij organisaties in de publieke sector. 'As we speak' ben ik in dat kader actief voor de Jeugdautoriteit. Door alles wat ik doe hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan (de verbetering van) de bedrijfsvoering in brede zin en dientengevolge de kwaliteit van de publieke sector, in het bijzonder zorg, onderwijs en wonen. Vrijwilligerswerk is voor mij iets vanzelfsprekends.

Via Dagmar Enklaar van Deloitte is Liesbeth Gaasbeek met mij in contact gebracht. Stichting Gouden Dagen kende ik al via de Zonnehuisgroep Amstelland, een ouderenorganisatie waar ik sinds voorjaar 2016 in de Raad van Toezicht zit. Het doel van de stichting spreekt mij aan, mijn inzet ervoor past bij waarvoor ik sta.

Met mijn man Jacob woon ik met veel plezier in Noordwijk aan Zee en samen hebben wij drie - allemaal in Amsterdam wonende en studerende - dochters. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten, naar het theater en naar (pop)concerten. Om in conditie te blijven bezoek ik drie keer per week de sportschool. Italië is onze favoriete vakantiebestemming.

Maarten de Gruyter is een doener. De generaties ondernemers in de familie zorgden ook bij De Gruyter dat het bloed kroop waar het niet gaan kon. De studieboeken trokken hem niet, maar het ondernemerschap des te meer. En met succes. Zo blijkt uit het vastgoedbedrijf Boelens de Gruyter, maar ook uit de stichting voor de genezing van diabetes, stichting DON.

Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma ging De Gruyter studeren in Amsterdam. Na een niet succesvolle start als economiestudent aan de Universiteit van Amsterdam ging hij een Engelstalige hbo-opleiding international business volgen in Brussel en Amsterdam. Als telg van een ondernemende familie heeft commercie altijd in zijn bloed gezeten. Waar zijn voorvaderen retail-imperia runden, is De Gruyter een andere weg ingeslagen. Als vijftienjarige had hij zijn eerste bedrijfje, om ongeveer twintig jaar later vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter op te richten. Met grote ontwikkelprojecten in onder meer Maastricht, Venlo, Den Bosch, Amsterdam en Utrecht heeft Boelens de Gruyter in snel tempo een imposante portefeuille opgebouwd. De Gruyter is in de directie met name verantwoordelijk voor acquisitie.

Op zakelijk gebied boekte De Gruyter ook persoonlijk succes. Hij werd in april 2018 tijdens het jaarlijkse Vastgoedmarkt Trendscongres verkozen tot Vastgoedman van het Jaar 2018. De jury noemde de winnaar een ‘integere zakenpartner die mooi en succesvolle projecten bouwt’. Verder werd De Gruyter geroemd als een ‘prettige zakenpartner die er niet voor terugdeinst om spontaan een feestje te bouwen’.

Naast zijn werkzaamheden voor Boelens de Gruyter is de vastgoedondernemer oprichter en erevoorzitter van stichting DON. Hij is oud-voorzitter van voetbalclub FC Den Bosch en staat in zijn vrijetijd graag op de golfbaan. De Gruyter is getrouwd met Hiske, onder meer actief voor farmaceut Novo Nordisk. Samen hebben zij vier dochters: Micky, Lola, Floor en Bobbi.

De Gruyter: “We hopen allemaal gelukkig en in goede gezondheid onze oude dag te kunnen vieren. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Het verlies van gezondheid, mobiliteit maar ook dierbaren maken ouderen kwetsbaar en eenzaam. Daarom is het werk van Stichting Gouden Dagen van groot belang en draag ik graag mijn steentje bij om ook voor ouderen de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden.”
 

Gouden Koffieconcerten on tour!
 
Even heerlijk genieten van een kopje koffie tijdens een intiem concert op een mooie locatie of juist iets dichter bij huis. Klinkt het u ook als muziek in de oren?

Laat uzelf verrassen tijdens een van de intieme concerten van de enthousiaste pianist Wouter Harbers. Zijn passie voor muziek en zijn missie om pianomuziek voor iedereen toegankelijk te maken, hebben in samenwerking met Stichting Gouden Dagen geleid tot een nieuwe serie gratis koffieconcerten. Gedurende deze optredens wordt u meegenomen op een reis van romantische klanken, waarbij poëzie, klassieke stukken en eigentijdse muziek samen smelten. Een unieke beleving waar u nog lang aan zult terug denken!
 
Wouter Harbers hoopt u ook te treffen bij een van zijn concerten. Ook bestaat de mogelijkheid dit spektakel in huis te halen. Noteert u alvast de volgende data in uw agenda en kijk voor meer informatie en alle concertdata op de website van Stichting Gouden Dagen. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen via: info@goudendagen.nl
 

Circus Sijm in de zorg tourt weer!
In 2020 speelt Circus in de Zorg wederom bij instellingen door heel Nederland.
Op dit moment zijn er nog circa 16 speeldagen beschikbaar.
U als deelnemer kunt dus nog reserveren. Maar wees er snel bij: op is op!
Deze data zijn nog beschikbaar:
April: 19 en 26
Juni: 12
Juli: 01,12 en 15
Augustus: 18, 20 en 22
September: 3, 5, 7 en 11
Oktober: 22, 24 en 26

Kijk hier hoe u kunt boeken.
 

GOUD IN ACTIE

Onze deelnemers zijn allemaal op hun eigen manier bezig met het vervullen van mooie wensen voor ouderen. Hier zijn we trots op en dit delen we maar al te graag.

Ontmoetingscentrum Rinnebeek maakte een uitstapje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht! Extra leuk was dat een van de deelnemers vroeger machinist was. De trein (de 3737) waar hij lang geleden in reed, staat er nog mooi bij!

Wat een fantastische en bovenal inspirerende inspiratiedag was het. Heel fijn dat er zoveel deelnemers aanwezig konden zijn. We hebben plannen gemaakt, goede feedback gekregen en veel van elkaar opgestoken. 

Studenten van de Summa college verzorgden een middag voor de bewoners van Vitalis Theresia. Er werden spelletjes gedaan zoals sjoelen, rummicub, 4 op een rij en dammen. Ook werd er geknutseld, cakejes versierd en gedanst.

Ouderen uit de wijken Kerckebosch en Hoge Dennen dronken ook deze maand weer een bakkie koffie in ontmoetingscentrum Binnenbos. Wie slecht ter been is, wordt opgehaald met de Gouden Koets. 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de Gouden Dagen Facebookpagina en website voor nog meer Gouden momenten.

HET GOUDEN AANBOD 
 
Gouden Dagen zet zich samen met de Gouden Clubs en vrijwilligers in om ervoor te zorgen dat de eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan en meer onder de aandacht komt.  
 
Leuk, maar hoe doen we dat dan? Die vraag wordt ons veelvuldig gesteld. In antwoord daarop is de Gouden Aanbod sheet opgesteld. Zo is binnen één oogopslag het actuele aanbod helder en herkenbaar. Zowel de jaarlijkse grotere events als de reguliere activiteiten. Middels deze sheets kunnen de gewenste activiteiten meteen worden aangevinkt en naar Gouden Dagen worden gestuurd. Gemakkelijk en zo is de administratie ook meteen up to date!
 
Hieronder volgt een kleine preview van de sheets. Het complete overzicht is via
info@goudendagen.nl op te vragen.

 
GOUDEN PARTNERS

Gouden Dagen kan als partner van de VriendenLoterij gebruik maken van het VriendenFonds. Dit fonds maakt hartenwensen mogelijk! Ken jij iemand – bijvoorbeeld een vrijwilliger, oudere of zeer gewaardeerde collega – die een steuntje in de rug kan gebruiken of zich ultiem inzet voor de samenleving? Laat het ons weten… dan melden we hem of haar aan bij het VriendenFonds. Stuur ons de volgende informatie toe (info@goudendagen.nl):
  • Voor wie is de wens? (voor- en achternaam)
  • Waarom gun je hem of haar een onvergetelijke ervaring? Geef een uitgebreide beschrijving (minimaal 300 woorden).
  • Wat is de hartenwens van deze persoon?
 
Wij dienen je wens in en houden je op de hoogte!
 

IN DE PERS

Gouden Pianist
Wie had kunnen vermoeden dat piaist Wouter Harbers zo snel zouuitgroeien tot een van onze belangrijkste ambassadeurs. Deze maand haalde hij wéér de nieuwskolommen. Dit keer met een aardig stukje in de Swollenaer


Gouden Koets
In het kader van 'beter iets dan niets' ook nog aandacht voor onze Gouden Koets in Zenderstreeknieuws. Lees het toch maar even, want het is stiekem hartstikke goede publiciteit!

 
In januari hadden we de eer om mevrouw Sytsema uit Amstelveen te interviewen. Deze sterke dame werd tien maanden geleden geconfronteerd met een herseninfarct. Haar grootste vrees was echter niet hoe nu verder, maar of ze haar dochter op Vlieland ooit nog zou kunnen bezoeken. 

Mevrouw Sytsema en de Grote Oversteek 

Door Chris Ververs
Amstelveen – Nooit had de 84-jarige Ria Sytsema verwacht de oversteek nog te zullen maken. Starend over de zee sprak ze het verlangen uit haar dochter op Vlieland nog eens te willen bezoeken. Iets wat niet meer kon door de gevolgen van een herseninfarct. Of toch wel?
 
Het is december als Zonnehuis Amstelveen een uitje plant voor de bewoners. De keus valt op Noordwijk. Een dag uitwaaien op het strand. Goed voor de ouderen, maar ook fijn voor de hardwerkende verzorgers. 
 
De geboren en getogen Amstelveense Ria Sytsema gaat ook mee. Het wordt een heerlijke dag. Koffie, gebak, het zand en de zilte zeelucht. Maar dan wordt Ria overvallen door een gevoel van melancholie. Starend over de baren denkt ze terug aan haar vele tripjes naar Vlieland. Samen met haar man op de boot en dan logeren bij dochter Sietske en de kleinkinderen. 

"Mijn hele linkerkant is verlamd"
 
Het zijn herinneringen uit een ver verleden, zo lijkt het. Haar ‘mannetje’ – ze waren 64 jaar samen - zoals ze haar wijlen echtgenoot liefkozend noemt, is er al drie jaar niet meer. En zelf de overtocht maken, is er ook niet bij. Vorig jaar maart werd ze getroffen door een herseninfarct. ,,Mijn hele linkerkant is verlamd.”
 
De dag gaat voorbij. Al snel is het vijf december. Ook het Zonnehuis viert Sinterklaas. Ria krijgt een presentje. Met begeleidend gedicht. Als de Sint het heeft voorgelezen, blijft ze even stil. Kan het waar zijn? Hoorde ze het goed? Ja. Het is echt zo. Ria mag naar Vlieland. Sterker: alles is al geregeld. 
 
Ria begint te huilen als ze aan het moment terugdenkt. Het grijpt haar nog altijd aan. ,,Mijn dochter is heel lang geleden naar Vlieland vertrokken. Ik heb altijd gedacht: ik kan daar nooit meer komen.” Ze wijst naar haar elektrische rolstoel. ,,Ik ben zwaar invalide.”

Een gouden vrouw
 
De wens is mogelijk gemaakt door Gouden Dagen. En dan met name door coördinator Monique de Kuiper, een verpleegster met een tomeloze inzet. ,,Monique is geweldig. Een gouden vrouw. Zij heeft dat allemaal geregeld. Vervoer, de boot van Harlingen. Alles op tijd. Mijn zusje (66) die mee mocht mee als begeleider… Het was zo'n mooie kerst!”
 
In haar werkzame leven was Ria gordijnennaaister. Waar ze ook komt; nog altijd kijkt ze met een professioneel oog of de gordijnen en vitrages wel keurig in de rails hangen. Ook in het Zonnehuis onderwerpt ze het gordijn aan een kritische blik. Ze knikt goedkeurend: ,,De plooitjes zijn keurig. Van de vitrage ook.” Dan lacht ze verontschuldigend: ,,In een restaurant doe ik het ook altijd. Het slaat nergens op, maar het is automatisme.”
 
Dat haar wens in vervulling mocht gaan, is voor Ria nog altijd onvoorstelbaar. ,,Dat zoiets bestaat, dacht ik. Dat is geweldig. Ik hoop dat het heel veel mensen mag gebeuren. Dat zo’n wens uitkomt. Ik vind het nog altijd onbegrijpelijk. Zo mooi.” 
 
 

Gouden Contact:
U kunt helaas niet op deze mail antwoorden. We helpen u graag verder via info@goudendagen.nl
of via het telefoonnummer: 030 633 14 98.

Stichting Gouden Dagen
Soestdijkseweg Zuid 217
3721 AD Bilthoven

Wilt u minder of geen e-mails van Gouden Dagen ontvangen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of meldt u af van de lijst.

Copyright © 2017 Stichting Gouden Dagen.


 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Gouden Dagen · Soestdijkseweg Zuid 217 · Bilthoven, Utrecht 3721 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp