Copy

Verbinding 

Iedereen die ooit in teamverband heeft gesport, kent het gevoel: samen eenzelfde doel nastreven. In de kleedkamer een laatste overleg, een paar bemoedigende woorden en dan als een groep het speelveld op. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid, maar ook van kracht en – in sommige gevallen – onoverwinnelijkheid. In de zorg is teamspirit minstens zo belangrijk. Dat bleek ook op onze goed bezochte Inspiratiedag voor Gouden Dagen coördinatoren (zie onderaan de nieuwsbrief een mooi verslag). Uit de vragenlijst onder de coördinatoren kwam naar voren dat verbinding heel belangrijk is. Het gevoel gezamenlijk te werken aan een gemeenschappelijk doel. Als Gouden Dagen onderkennen we die behoefte en doen we er alles aan om onze deelnemers te laten merken dat ze er niet alleen voor staan. Ik ben blij dat de inspiratiedag daar zo goed aan heeft kunnen bijdragen!
 
Liesbeth Gaasbeek
Directeur Gouden Dagen

20 maart is Nationale Pannenkoekendag!!!

Bewoners van Zorggroep Almere, Locatie Castrovalva zijn van harte uitgenodigd om die dag om vanaf 11:30 uur in het restaurant een pannenkoek te komen eten.
Doet u ook mee aan Pannenkoekendag? Stuur ons dan een leuke foto of deel het met Gouden Dagen op Facebook. Dan maken wij er voor de volgende nieuwsbrief een leuke fotogalerij van!
ONTWIKKELINGEN

Opvolger van het Premieplan
 
Een dagje uit, een duofiets of een tovertafel? Deze prachtige initiatieven kunnen gerealiseerd worden met Voor de Ouderen, de opvolger van het Premieplan. Gouden Dagen helpt je graag bij het aanvragen van deze bijdrage en het voeren van je inzamelactie. Heb je interesse stuur dan een mail naar info@goudendagen.nl ovv Voordeouderen. 

Gouden Koffieconcerten on tour!
 
Even heerlijk genieten van een kopje koffie tijdens een intiem concert op een mooie locatie of juist iets dichter bij huis. Klinkt het u ook als muziek in de oren?

Laat uzelf verrassen tijdens een van de intieme concerten van de enthousiaste pianist Wouter Harbers. Zijn passie voor muziek en zijn missie om pianomuziek voor iedereen toegankelijk te maken, hebben in samenwerking met Stichting Gouden Dagen geleid tot een nieuwe serie gratis koffieconcerten. Gedurende deze optredens wordt u meegenomen op een reis van romantische klanken, waarbij poëzie, klassieke stukken en eigentijdse muziek samen smelten. Een unieke beleving waar u nog lang aan zult terug denken!
 
Wouter Harbers hoopt u ook te treffen bij een van zijn concerten. Ook bestaat de mogelijkheid dit spektakel in huis te halen. Noteert u alvast de volgende data in uw agenda en kijk voor meer informatie en alle concertdata op de website van Stichting Gouden Dagen. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen via: info@goudendagen.nl
 

Circus Sijm in de zorg tourt weer!
In 2020 speelt Circus in de Zorg wederom bij instellingen door heel Nederland.
Op dit moment zijn er nog circa 16 speeldagen beschikbaar.
U als deelnemer kunt dus nog reserveren. Maar wees er snel bij: op is op!
Deze data zijn nog beschikbaar:
April: 19 en 26
Juni: 12
Juli: 01,12 en 15
Augustus: 18, 20 en 22
September: 3, 5, 7 en 11
Oktober: 22, 24 en 26

Kijk hier hoe u kunt boeken.
 

GOUD IN ACTIE

Onze deelnemers zijn allemaal op hun eigen manier bezig met het vervullen van mooie wensen voor ouderen. Hier zijn we trots op en dit delen we maar al te graag.

Ook deze maand werden er weer wensen vervuld door Gouden Dagen. Een bewoonster van t Ronde Sant werkte vroeger op een boerderij en heeft een grote liefde voor koeien. Haar wens, koeien aaien en knuffelen, ging in vervulling.

In Topaz Zuydtwijck was het dubbel feest! Ze hadden voor het eerst een Gouden Carnaval en een Gouden Koffiebijeenkomst! Het werd een superdag. Uiteraard dankzij de vrijwilligers die goud waard zijn.

Wat een prachtige bijdrage van de VriendenLoterij tijdens het Goed Geld Gala. Met dit bedrag kunnen we grote stappen zetten in onze strijd tegen eenzaamheid onder kwetsbare ouderen!

In april wordt de 5e Dijkloop weer gelopen. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar Gouden Dagen. Het bedrag wordt verdubbeld door Nh1816 Verzekeringen (Foto: Luuz fotografie).

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de Gouden Dagen Facebookpagina en website voor nog meer Gouden momenten.

HET GOUDEN AANBOD 
 
Gouden Dagen zet zich samen met de Gouden Clubs en vrijwilligers in om ervoor te zorgen dat de eenzaamheid onder ouderen wordt tegengegaan en meer onder de aandacht komt.  
 
Leuk, maar hoe doen we dat dan? Die vraag wordt ons veelvuldig gesteld. In antwoord daarop is de Gouden Aanbod sheet opgesteld. Zo is binnen één oogopslag het actuele aanbod helder en herkenbaar. Zowel de jaarlijkse grotere events als de reguliere activiteiten. Middels deze sheets kunnen de gewenste activiteiten meteen worden aangevinkt en naar Gouden Dagen worden gestuurd. Gemakkelijk en zo is de administratie ook meteen up to date!
 
Hieronder volgt een kleine preview van de sheets. Het complete overzicht is via
info@goudendagen.nl op te vragen.

 
GOUDEN PARTNERS

Gouden Dagen kan als partner van de VriendenLoterij gebruik maken van het VriendenFonds. Dit fonds maakt hartenwensen mogelijk! Ken jij iemand – bijvoorbeeld een vrijwilliger, oudere of zeer gewaardeerde collega – die een steuntje in de rug kan gebruiken of zich ultiem inzet voor de samenleving? Laat het ons weten… dan melden we hem of haar aan bij het VriendenFonds. Stuur ons de volgende informatie toe (info@goudendagen.nl):
  • Voor wie is de wens? (voor- en achternaam)
  • Waarom gun je hem of haar een onvergetelijke ervaring? Geef een uitgebreide beschrijving (minimaal 300 woorden).
  • Wat is de hartenwens van deze persoon?
 
Wij dienen je wens in en houden je op de hoogte!
 

IN DE PERS

Gouden Aandacht
Aandacht voor het Gouden werk van een van onze Gouden Dagenlocaties in de Castricummer. Altijd weer fantastisch om in de publiciteit te komen!

Koffie in je Moerstaal
Geweldig initiatief van Gouden Dagen Heemskerk. Daar wordt tijdens de Gouden Koffie de link gelegd met de geboortestreek van de deelnemers onder het mom van Koffie in je moerstaal. Afgelopen maand stond Groningen centraal. Nu zoekt men naar mensen uit Friesland

Verslag Inspiratiedag
Deze maand geen interview, maar een verslag van de zeer geslaagde inspiratiedag. We hopen dat jullie er de volgende keer weer bij zijn! 

'Inspiratiedag 2020 was geweldig!' 
  
Dat we veel van elkaar kunnen leren door simpelweg kennis en leuke ideeën uit te wisselen, is wederom gebleken tijdens de 5e editie van de Inspiratiedag, welke op 30 januari jl. heeft plaatsgevonden.
 
Om 12.00 uur opende Ontmoetingscentrum Binnenbos haar deuren om alle aangemelde Gouden Clubs hartelijk te ontvangen en er samen een inspirerende dag van te maken. Op de agenda stond immers een vol programma met uitgebreide lunch, 2 plenaire sessies en 2 workshoprondes. Het centrale thema behorende tot deze dag: meer in verbinding staan met elkaar. Voor Gouden Dagen een mooie gelegenheid meer inzicht te krijgen in wat er speelt bij de Gouden Clubs en te ontdekken hoe hier een positieve invulling aan gegeven kan worden. Zodat de samenwerking beter wordt, de naamsbekendheid groeit en meer (zelfstandig wonende) ouderen bereikt kunnen worden in de toekomst.
 
Om 13.00 uur werd de kick-off gegeven door Liesbeth, die alle aanwezigen welkom heette en op een leuke manier vertelde over de laatste Gouden ontwikkelingen. Er werd aandachtig geluisterd en uitgekeken naar de rest van de middag. Ondertussen werden in de keuken voorbereidingen getroffen voor een rijkelijke lunch, bestaande uit: warme soepen, diverse soorten broodjes, een lekkere snack of een gezonde hap. Voor ieder wat wils.
 
Tijdens de lunch werd niet alleen genoten van al dat lekkers, maar ook van elkaars gezelschap. Nieuwe connecties werden gelegd en ervaringen gedeeld. In een mum van tijd ontstond een bijzonder gezellige sfeer die tot het eind merkbaar was. Voor Gouden Dagen erg leuk om zoveel enthousiasme en motivatie te zien onder de coördinatoren. Tegelijkertijd is daar het besef deel te maken van een uniek netwerk, waar nog zoveel potentie zit om mooie dingen te realiseren voor de ouderen. Helemaal met meer onderlinge verbinding en creatieve oplossingen.
 
Met een volle maag en een warme drank in de hand, was het hoog tijd voor de eerste ronde workshops. In totaal werden vier verschillende thema’s aangeboden – 1. Gouden Dagen opzetten, 2.Vrijwilligers en het Gouden Stratenplan, 3. Lokale fondswerving, 4. Administratie en Community building – waar voorafgaand aan de Inspiratiedag op ingeschreven kon worden. Tijdens de workshops kwamen belangrijke punten ter sprake, werden meerdere perspectieven belicht en werd ijverig meegeschreven. Veel informatie viel eindelijk op zijn plek en er was waardering voor het openlijk delen van plan en aanpak. Al snel werd duidelijk hoe waardevol het is belangrijke zaken te kunnen delen en de gewenste ondersteuning te ontvangen. Met andere woorden, het wiel hoeft niet steeds opnieuw te worden uitgevonden. Daarbij kan kostbare tijd beter worden benut en uiteindelijk meer worden gerealiseerd.
 
In de pauze tussen de twee workshops door, bevestigden de vele blije gezichten de relevantie van de besproken thema’s. Het was een moment om alle indrukken te laten inwerken en op te laden voor de volgende ronde. Ook na afloop werd positief gereageerd op de dag zelf, de sfeer en het programma. Velen hebben zich niet alleen geïnspireerd gevoeld, maar ook gehoord gevoeld. Er zijn visitekaartjes uitgewisseld en leuke oplossingen gevonden. Unaniem is aangegeven meer te willen verbinden in de toekomst. Voor Gouden Dagen is er geen mooiere conclusie, maar wel werk aan de winkel om stappen te maken op dit gebied.


 

Tijdens de Inspiratiedag zijn ter promotie leuke filmopnames gemaakt. Bekijk hier de beelden en proef de sfeer.

Tevens zijn de losse filmpjes met de quotes op te vragen bij Gouden Dagen voor eigen gebruik. Bij interesse graag een berichtje via: info@goudendagen.nl
 
Bedankt voor deze geslaagde dag!

                                                          

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de Gouden Dagen Facebookpagina en website voor nog meer Gouden momenten.
 

Gouden Contact:
U kunt helaas niet op deze mail antwoorden. We helpen u graag verder via info@goudendagen.nl
of via het telefoonnummer: 030 633 14 98.

Stichting Gouden Dagen
Soestdijkseweg Zuid 217
3721 AD Bilthoven

Wilt u minder of geen e-mails van Gouden Dagen ontvangen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of meldt u af van de lijst.

Copyright © 2017 Stichting Gouden Dagen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Gouden Dagen · Soestdijkseweg Zuid 217 · Bilthoven, Utrecht 3721 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp