Copy
Wisseling van de wacht
Ik heb er even over na moeten denken met welke kop ik deze editorial zou beginnen. De laatste? Het einde? Nee..dat klinkt zo drastisch. Dan maar “wisseling van de wacht”. Want….ik heb per 1 juli officieel de pensioengerechtigde leeftijd van (tegenwoordig) 66 jaar en vier maanden bereikt. En ook officieel per die datum heb ik het directeursstokje van de Stichting Gouden Dagen overgedragen aan Liesbeth Gaasbeek. Liesbeth ken ik al lang. Zij heeft eerst voor het Nationaal Ouderenfonds gewerkt waar ik directeur was en de laatste twee jaren bij Gouden Dagen. Voor beide organisaties heeft zij veelal internationale projecten ontwikkeld. Ik heb Liesbeth zelf als mijn opvolger aangedragen omdat ik veel capaciteiten in haar zie die noodzakelijk zijn om succesvol directeur van Gouden Dagen te zijn. Ze is heel goed ingevoerd in het onderwerp van ouderen, het is een goede netwerker, ze weet van aanpakken en, heel belangrijk, ze heeft de gunfactor. O zo belangrijk in het goede doel! U zult haar bekwaam en aardig gaan vinden. Dat weet ik zeker.

Ik ben dan wel officieel met pensioen, maar ik ben niet met pensioen, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik volg de goede raad van Professor Erik Scherder op om zo lang mogelijk actief te blijven. Daar blijf je lang en gezond van leven. De komende tijd blijf ik in ieder geval nog verbonden als adviseur van Gouden Dagen en blijf ook nationale en internationale projecten ontwikkelen en VWS-clubs als ZonMW adviseren.  Zat te doen in ouderenland!

Ik vond het een eer en een genoegen om in de gelegenheid te zijn gesteld de afgelopen drie en half jaar een doorstart te hebben kunnen realiseren met Gouden Dagen. De stichting is al een eind op weg naar het worden van een betekenisvol goed doel voor ouderen. Maar er zijn nog grote uitdagingen. Nu is het aan Liesbeth om de basis die er is gelegd verder uit te breiden. Dat gaat haar met uw hulp vast lukken.
Tot ziens Toch? Vast wel…
 
 
Jan Romme
Gouden Pensionado
ONTWIKKELINGEN
 
Opvolger van het Premieplan
Een dagje uit, een duofiets of een tovertafel? Deze prachtige initiatieven kunnen gerealiseerd worden met Voor de Ouderen, de opvolger van het Premieplan. Voor de Ouderen draagt 50% van je doelbedrag bij aan je inzamelactie met een maximum van €2.000. Op Voor de Ouderen kun je terecht voor het aanvragen van deze bijdrage en het voeren van je inzamelactie. Het team van Voor de Ouderen helpt je bij het voorbereiden van je inzamelactie en kan je meer vertellen over de bijdrage van Voor de Ouderen. Kijk even op deze site hoe het werkt. 

 
Circus Sijm toert nog altijd door het land! Bewoners van zorginstellingen, woonprojecten, verpleeghuizen en eenzame ouderen uit de wijk krijgen via Gouden Dagen de mogelijkheid om te genieten van een feestelijke circusvoorstelling op locatie. Het programma dat aangeboden wordt is een bijzondere mix van circus, theater en muziek.

Check hun website voor meer info en om te zien wanneer het circus bij u in de buurt is of als u ze zelf wil boeken. Het circus is nog beschikbaar op Dit zijn woensdag 9 oktober, zondag 20 oktober en dinsdag 22 oktober. Komt dat zien!
 

Noteer alvast het Gouden Kerstconcert in uw agenda!

Een onvergetelijke muzikale middag in het prachtige concertgebouw te Amsterdam
  
Op maandag 23 december organiseert Gouden Dagen in samenwerking met de talentvolle pianist Wouter Harbers, het Gouden Kerstconcert. Speciaal voor deze gelegenheid opent het Amsterdams concertgebouw om 13.30 uur haar deuren en nodigt u samen uit voor een onvergetelijke muzikale kerstbeleving.
 
Tijdens het concert kunt u een mix van de mooiste kerstmuziek verwachten, die ten gehore worden gebracht door Wouter Harbers zelf en zijn speciale gasten: violist Robert Cekov en sopraan Loes van Schothorst. Door de muzikale krachten te bundelen weten ze te raken en te inspireren.
Een bijzondere manier dus om in aanloop naar de feestdagen te verbinden en samen te genieten van de mooie klanken die niet alleen de grote concertzaal, maar ook u, helemaal tot leven brengen. 
 
Bent u enthousiast geworden? Noteer dan alvast de datum in uw agenda en houdt de website van het Amsterdams concertgebouw in de gaten voor meer informatie. Zeer binnenkort gaat de kaartenverkoop van start en kunt u voor maar liefst €12,50 deel maken van dit event. Zorg dat u er op tijd bij bent.

 
Gouden Kerstconcert
Datum – Maandag 23 december 2019
Locatie – Amsterdams concertgebouw, Amsterdam Museumplein
Kaarten – Online via Amsterdams concertgebouw,  € 12,50 per persoon, inclusief consumpties tijdens inloop en pauze
 
Programma
13.30uur             Inloop (consumpties inclusief)
14.15uur             Aanvang concert
15.00uur             Pauze (consumpties inclusief)
15.20uur             Tweede deel concert
16.20uur             Einde concert
 
DE GOUDEN PIJLERS

Maak kennis met de Gouden Pijlers van Gouden Dagen:
  • Gouden Koffie
  • Gouden Wensen
  • Gouden Cultuur
  • Gouden Natuur
Pijlers, waaronder diverse activiteiten en initiatieven worden georganiseerd en gerealiseerd om ouderen uit het isolement te halen. Ze met elkaar te laten verbinden en een leuke beleving te bezorgen. Want op latere leeftijd is het niet meer zo vanzelfsprekend, maar wel van onschatbare waarde.
 
We schenken koffie, laten bijzondere wensen in vervulling gaan, zetten muzikaal talent in de spotlight en nemen groene vingers mee de natuur in. Een kleine greep van activiteiten die de een normale dag omtoveren tot een onvergetelijke gebeurtenis. Uiteraard staan we open voor suggesties en supporten we leuke ideeën.

Dus heeft u een Gouden Idee?? Neem contact op met Gouden Dagen voor de mogelijkheden (info@goudendagen.nl). Laten we er samen voor zorgen dat ouderen meetellen!
AGENDA

Bij Gouden Dagen is er altijd iets te doen. Ook dit jaar plannen we weer mooi en inspirerende evenementen voor u:

3 oktober Inspiratiedag activiteiten coördinatoren  
23 december: Gouden Kerstconcert Amsterdam
december: Kerstactie
 

 
GOUD IN ACTIE

Onze deelnemers zijn allemaal op hun eigen manier bezig met het vervullen van mooie wensen voor ouderen. Hier zijn we trots op en dit delen we maar al te graag.

De Haringparty's van Gouden Dagen zijn inmiddels een begrip. Ook op Hof van Transwijk in Utrecht werd er weer heerlijk gehapt aan de Hollandse Nieuwe!

Tijdens de hitte kregen senioren bij De Raatstede ijs tijdens de jaarlijkse IJsjesdag. Natuurlijk mede mogelijk gemaakt door Gouden Dagen Heerhugowaard

In juli gingen 2 wensen in vervulling van de Gouden Dagen Wensboom bij Gouden Dagen, Rotterdam, BAR en Drechtsteden. Een bezoek aan de pier museum Panorama Mesdag.   

Steven Kazan deed op miraculeuze wijze ouderen versteld staan met zijn onnavolgbare goocheltrucs waarbij niet zelden een 'slachtoffer' het podium wordt opgetrokken! 

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de Gouden Dagen Facebookpagina en website voor nog meer Gouden momenten.
GOUDEN PARTNERS

Wensen vervullen met het VriendenFonds
Gouden Dagen kan als partner van de VriendenLoterij gebruik maken van het VriendenFonds. Dit fonds maakt hartenwensen mogelijk! Ken jij iemand – bijvoorbeeld een vrijwilliger, oudere of zeer gewaardeerde collega – die een steuntje in de rug kan gebruiken of zich ultiem inzet voor de samenleving? Laat het ons weten… dan melden we hem of haar aan bij het VriendenFonds. Stuur ons de volgende informatie toe (info@goudendagen.nl):
  • Voor wie is de wens? (voor- en achternaam)
  • Waarom gun je hem of haar een onvergetelijke ervaring? Geef een uitgebreide beschrijving (minimaal 300 woorden).
  • Wat is de hartenwens van deze persoon?

Wij dienen je wens in en houden je op de hoogte!
 
IN DE PERS
Gouden Picknick
Heerlijk samen eten en drinken. Het lijkt zo eenvoudig, maar is het voor menigeen niet. Lees hier hoe ouderen in Beverwijk genoten van een gezellig samenzijn

Gouden Concert
Veel familieleden van senioren zijn in augustus op vakantie. Om thuisblijvende Waardse senioren ook een zonnig gevoel te bezorgen, organiseert Gouden Dagen Heerhugowaard op zondag 18 augustus het zomerse concert van La Familia genaamd 'Bella Italia'. Lees hier meer.

Interview
Deze maand een interview met de hyperactieve en inspirerende Utrechtse vrijwilligster Wil van Miltenburg. Wie luistert naar Wil, wil de deur uit, iets gaan doen en ziet al snel in dat eenzaamheid geen eindstation hoeft te zijn. 

 

'Hij heeft nu een vriendin'

door Chris Ververs 
Utrecht - 'Utregser' dan Wil van Miltenburg kom je ze zelden tegen. De kloeke 74-jarige zet zich als vrijwilliger in voor Gouden Dagen, beheert een buurthuis en is dagelijks in zorgcentrum Transwijk te vinden. Alles doet ze eraan om leeftijdsgenoten uit hun isolement te halen. ,,Mensen zeggen dat ze niet eenzaam zijn, maar dat is wel zo.”

Tien Straten Plan

Opgegroeid in Zuilen en inmiddels al bijna vijftig jaar getrouwd. Wil heeft twee zonen en vier kleinkinderen. En ze is actief. Actiever dan sommige Utrechters die niet half zo oud zijn. Samen met Mikkie Schmitz bedacht ze ooit het Tien Straten Plan. Het idee, omarmd door Gouden Dagen, is even eenvoudig als doeltreffend.  
 
Wil: ,,We zijn eigenlijk begonnen met het plan om ouderen de deur uit te krijgen”, vertelt ze enthousiast. ,,Iedere straat krijgt een coach. Ik ben coach van deze straat”, wijst ze uit het raam. ,,Om mensen met elkaar koffie te laten drinken, zetten we een tafeltje op straat en wat stoelen. We nemen een paar koffiekannen en wat koekjes mee en dan is het zitten en praten. Mooi toch?”

'Ze hebben allemaal hun eigen gedoe'
 
Hoe sympathiek het plan ook klinkt, vaak krijgt Wil nul op het rekest. ,,Je krijgt op een flat niet zoveel mensen naar buiten. Ze hebben allemaal hun eigen gedoe. Geen tijd. Geen zin. Of ze vinden het spannend. Ze willen niks. Ik vind dat jammer. Ik heb dertien jaar in de wijkraad gezeten en kom al zeven jaar bij Mikkie in woonzorgcentrum Hof van Transwijk. Ook beheer ik verderop een buurthuis.”

'Hij is niet mijn type'
 
Hoewel ze soms op weerstand stuit, boekt Wil ook succes. Zo wist ze haar eenzame buurman te overtuigen een keer mee te gaan naar het woonzorgcentrum om tijdens een Gouden Dagen-ochtend een kopje koffie te drinken. ,,Hij heeft nu verkering”, lacht ze trots. Buurman Arie is 78. Sinds zijn vrouw overleed, zat hij alleen thuis. ,,Ik heb ‘m gezegd: je moet eruit. Blijf niet alleen. Ik nam hem mee voor een etentje en hij bloeide helemaal op. Dus ik heb hem overgehaald om meer de deur uit te gaan. Kom naar Transwijk, zei ik. Lekker biljarten. Hij was huiverig. Wilde niet tussen de oudjes. Maar mettertijd ging hij toch mee. En nou is hij niet meer weg te slaan. Hij had gelijk vijf vrouwen om zich heen. Hij schijnt iets te hebben waar die vrouwen op vallen.” Lachend: ,,Maar hij is niet mijn type hoor!”
 
In Transwijk ziet ze wat eenzaamheid met mensen kan doen. Daar merkt ze tijdens activiteiten van Gouden Dagen dat het nog steeds taboe is om het onderwerp aan te snijden. ,,Mensen zeggen dat ze niet eenzaam zijn, maar dat is wel zo. Ik ben getrouwd en heb een man. Maar als hij weg is, denk ik. Wat is het saai in huis. Mensen die niemand hebben komen s avonds thuis en dan is er niemand. Dan is het stil. Je hebt televisie, maar dat is niet genoeg. Het Tien Straten Plan is echt om mensen uit hun isolement te halen.”
 
Er is meer. Zo was er onlangs de Haringparty van Gouden Dagen. ,,Dat was geweldig! Er waren wel honderd mensen. Ouderen uit zorgcentrum Transwijk, maar ook uit de wijk. Zo mooi. Daarom is Gouden Dagen zo belangrijk. Uit hun naam worden al deze initiatieven ontplooid.”
Facebook
Twitter
Website
Email
Gouden Contact:
U kunt helaas niet op deze mail antwoorden. We helpen u graag verder via info@goudendagen.nl
of via het telefoonnummer: 030 633 14 98.

Stichting Gouden Dagen
Soestdijkseweg Zuid 217
3721 AD Bilthoven

Wilt u minder of geen e-mails van Gouden Dagen ontvangen?
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of meldt u af van de lijst.

Copyright © 2017 Stichting Gouden Dagen.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Gouden Dagen · Soestdijkseweg Zuid 217 · Bilthoven, Utrecht 3721 AD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp