Copy
Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Klik hier voor de online versie.
Nieuwsbrief header
-
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief ProDemos | maart 2017
-
- - -
StemWijzer en StemmenTracker

Op 6 februari is de StemWijzer online gegaan en hij is nu al meer dan drie miljoen keer ingevuld. Met de StemWijzer kunt u uw standpunten vergelijken met die van de politieke partijen.

Kijkt u liever naar hoe de zittende partijen in de afgelopen kabinetsperiode daadwerkelijk gestemd hebben? Gebruik dan de StemmenTracker. 
- - -
-
-
-
Verkiezingsaanbod

De Tweede Kamerverkiezingen zijn in aantocht. Daarom biedt ProDemos Eerste Hulp Bij Verkiezingen: behalve onze stemhulpen bieden we ook bijeenkomsten en gastlessen, lesmateriaal en verkiezingsmagazines voor verschillende onderwijsniveaus, en we organiseren Kinderverkiezingen en Scholierenverkiezingen.

Bekijk ons volledige aanbod
-
-
-
- - -
Landelijke Kiezersdag 2017

Op 11 februari vond de Landelijke Kiezersdag plaats voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De deelnemers leerden hoe politiek werkt en hoe je kunt stemmen, en ze kregen een rondleiding over het Binnenhof en de Tweede Kamer. De dag werd afgesloten met een debat waarin politici streden om de Klip-en-Klaarprijs voor begrijpelijk taalgebruik.

Lees het verslag
- - -
-
-
-
Politiek Café over politiek en media

Op 14 februari spraken Marc Chavannes (journalist bij de Correspondent) en Henri Kruithof (oud-spindoctor VVD) tijdens het Politiek Café over de machtsverhouding tussen politiek en media.

Lees het verslag
- -
-
-
- - -
Heel Nederland politiek actief
Met de cursus Politiek Actief bereikt ProDemos al vijf jaar inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek. In zes bijeenkomsten leren de cursisten alles over de lokale democratie, krijgen ze een kijkje in de politieke arena en trainen ze vaardigheden als lobbyen en debatteren.

Dit jaar zijn er al vijftien regio's waar we de cursus verzorgen, in de periode van januari t/m juni 2017. Zo zijn de deelnemers na afloop van de cursus nog op tijd om zich, goed geïnformeerd, eventueel kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. 
 
- - -
-
-
-
Cursus Publiek leiderschap voor vrouwen

In aanloop naar Internationale Vrouwendag op 8 maart organiseert ProDemos de cursus Publiek leiderschap voor vrouwen. Hierin trainen de deelnemers vaardigheden die hen zelfbewuster het publieke domein laten betreden. 
  • Op vrijdag 10 februari gaf Ilona Eichhorn de workshop Onderhandelen en gesprekstechnieken. 
    Lees het verslag
     
  • Op vrijdag 24 februari gaf Marga Miltenburg de workshop Sprankelend Presenteren. 
    Lees het verslag

Op 3 maart geeft Charlotte van Wezel de laatste workshop van deze cursus, over Lobbyen.
- -
-
-
- - -
Wandel met Ronald Plasterk

Op 25 maart 2017 organiseren we weer een Grondwetdag. Kom die dag naar Den Haag om te wandelen met Francine Giskes (Algemene Rekenkamer), Maarten Feteris (President van de Hoge Raad der Nederlanden), Ankie Broekers-Knol (voorzitter van de Eerste Kamer) of Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). 

De Grondwetdag is een jaarlijks evenement. Elke keer staat een van de Hoge Colleges van Staat centraal. Dit jaar is dat de Algemene Rekenkamer.

Reserveer een wandeling!
- - -
-
-
-
Agenda -
-