Copy
Nieuwsbrief februari 2018, lees verder.
View this email in your browser

Beste relatie,

Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen binnen en buiten onze praktijk sturen wij u hierbij een nieuwsbrief toe. 

Neuro

Neurorevalidatie binnen onze praktijk

"Sinds februari 2017 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman. Voordat ik hier kwam werken heb ik 7 jaar in een revalidatiecentrum gewerkt. Ik heb daar veel ervaring opgedaan met de neurologische patiënt. Mijn interesse in de neurologie is altijd gebleven, vandaar dat ik in januari van dit jaar gestart ben met de specialisatie ''Centraal Neurologische Aandoeningen.'' Het is een specialisatie gericht op patiënten die te maken hebben met de ziekte van parkinson, MS, Dementie of een CVA hebben gehad. Met de cursus leer ik hoe ik deze patiëntengroepen nog beter kan begeleiden gericht op hun hulpvraag of probleem. Ik probeer daarbij vooral te kijken naar wat de patiënten mentaal en fysiek kunnen en daar mijn behandeling op aan te passen met als doel verbetering van het functioneren. Het is daarbij ook belangrijk om te kijken naar iemands leerstrategie; op welke manier leert iemand het makkelijkste. Dit is bij iedereen anders, zeker als je te maken hebt met een progressieve aandoening zoals parkinson, dementie en MS of een CVA in het verleden hebt gehad. Kent u iemand die te maken heeft met een van bovenstaande aandoeningen en loopt diegene tegen problemen aan zoals bijvoorbeeld; vermoeidheid, verminderde kracht en conditie, verminderde balans, verminderd uitvoeren en deelnemen aan allerlei dagelijkse activiteiten, verminderde loopvaardigheid, diverse mentale problemen (zoals bijvoorbeeld; initiatiefverlies, geheugenproblemen) dan help ik diegene graag verder. Samen gaan we kijken hoe we het probleem aan kunnen pakken. Het is altijd mogelijk om uw directe omgeving bij de therapie te betrekken.

Mogelijk zien we elkaar bij ons op de praktijk in Herveld of in Valburg. Het is ook mogelijk dat ik voor behandeling bij u aan huis kom. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!"

Carlijn de Waardt Fysiotherapeute Wijnhoven -Gierman

osteopathie
Osteopathie van Eenennaam, locatie Valburg

Uw auto brengt u voor een beurt, de verwarmingsketel krijgt service, uw gebit laat u jaarlijkse controleren. Maar hoe zit het met uw fysieke gesteldheid? Fysiek ongemak, regelmatig terugkerende klachten, beperkingen waar u mee heeft leren leven?

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekten. Neem uw gezondheid in eigen handen en laat u osteopatisch screenen. De Osteopatische onderzoeksmethode geeft inzicht in de mate van functioneren van het gehele lichaam. Waar compenseert het lichaam of loopt het aan zijn grenzen. De behandeling bestaat uit zachte rek- en ontspanningstechnieken en ook gerichte mobilisaties en manipulaties.

Ervaar waar u staat bij Osteopathie van Eenennaam. Nu op locatie in Valburg.

Veel voorkomende indicaties bij baby’s en kinderen: Huilbaby's, onrustige kinderen, slaapproblematiek, voorkeurshoudingen en/of overstrekken, buikklachten, leer- en gedragsproblemen, motorische problemen etc.

En bij volwassenen: maag- en darmklachten, klachten na operatieve ingrepen, gewrichtsklachten, whiplash, migraine, chronische vermoeidheid, nek- en rugklachten, sportblessures.

Meer indicaties en verdere informatie is te vinden op de website: 

www.osteopathie-van-eenennaam.nl 
Marije Bolte
Even voorstellen: Marije Bolte

"Ik ben Marije Bolte en sinds 2007 werkzaam als zzp-er op de locatie in Valburg. Als huidtherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van vochtophopingen, acne, overbeharing, rode adertjes, pigmentafwijkingen en littekens. 

Daarnaast heb ik mij verder ontwikkeld in het begeleiden en coachen van kankerpatiënten voor, tijdens en na het ziekenhuistraject. 

In mijn behandeling kan ik gebruik maken van speciale hulpmiddelen die ik zelf aanmeet en lever. 

Binnen de praktijk en het team voel ik me als een vis in het water. Er is goed contact waarbij we vaak samenwerken en van elkaar te leren.

In mijn vrije tijd ben ik trotse moeder van 2 dochters, doe ik aan moderne dans en doe ik leuke dingen ondernemen met mijn gezin."

Marije Bolte, locatie Valburg

Bidon
Wilt u een bidon meenemen? 

Vanaf 2018 maakt onze praktijk geen gebruik meer van plastic bekers. Dit hebben we gedaan vanuit milieuoverweging. Wij verzoeken u vriendelijk om uw eigen bidon mee te nemen naar de trainingen. 

Bedrijfsfitness nederland

Tip: Bedrijfs Fitness Nederland

Wijnhoven Gierman is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met gemiddeld 40% belastingvoordeel te gaan fitnessen!

Neemt uw bedrijf nog geen deel aan het Nationaal Bedrijfsfitness Plan? Ga dan naar www.bedrijfsfitnessnederland.nl en tip uw werkgever. Of neem voor meer informatie contact op met Bedrijfsfitness Nederland, de organisatie die het Nationaal Bedrijfsfitness Plan voor werkgevers geheel kosteloos verzorgt.

Bedrijfsfitness Nederland
Postadres Postbus 842, 8440 AV Heerenveen
Telefoon 0513 – 633 111
Fax 0513 – 636 050
Email 
info@bfnl.nl
Internet www.bedrijfsfitnessnederland.nl

Inzamelingsactie

Inzamelingsactie voor albino kinderen in Afrika

Rond de kerst hebben we geld ingezameld voor de albino kinderen in Afrika. Met de kerstpresentjes voor onze patiënten en de donaties van veel mensen hebben we 400 euro bij elkaar. Heel veel dank voor iedereen die gegeven heeft. Eind maart gaan twee verpleegkundigen naar de projecten in  Kenia. Mieneke, onze collega, is gevraagd om mee te gaan en dat doet ze.

Nu is het zo dat op de heenweg de koffers vol zitten met zonnebrandcrème en petjes en braces (voor de fysiotherapie daar) en op de terugweg is er ruimte om mooie doeken mee te nemen. Die worden daar bij de kraampjes gekocht bij verschillende mensen die er erg blij mee zijn.  De doeken kosten 15 euro. 7,50 daarvan gaat naar de albino kinderen. De doeken hebben aan de binnenkant heel dun badstof en zijn geschikt als saunadoek of omslagdoek of tafelkleed. Wie het leuk vind om er een te kopen kan contact opnemen met de praktijk: 0488-431002.

Vragen?
Indien u vragen heeft schroom dan niet contact met ons op te nemen. Ons secretariaat staat u graag te woord.

Met gezonde groet,

Team Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman
Bekijk onze website
Wilt u zich aanmelden op één van de behandellocaties?
Copyright © 2018 Wijnhoven Gierman, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp