Copy

Wijn regelrecht uit het labo?

U had het misschien al gehoord, via de krant of de radio. Grote revolutie in de wijnindustrie! Een start-up in Silicon Valley claimt in 15 minuten synthetische wijn te kunnen produceren die niet te onderscheiden valt van echte wijn. Een beetje water, pure alcohol en moleculen met specifieke smaakprofielen in een labo en je hebt geen druiven meer nodig. Geen zorgen als het eens een mindere oogst is. Synthetische wijn kan het beste oogstjaar ‘clonen’. Oprichter Alec Lee vat het als volgt samen: “In feite is wijn niets meer dan een verzameling moleculen”. Hm.


 
Ontdek hier onze terroirwijnen

Dat is wel erg kort door de bocht. Wijn is de expressie van de cultuur van een bepaalde streek. Het is natuurlijk eerst en vooral een bijzonder lekker drankje, maar wat het zo interessant maakt, is de verhalen erachter. Bij Our Daily Bottle zoeken we er specifiek naar. Als Lisa vertelt over het romantische ontstaan van Cantina Endrizzi, Luc spreekt over zijn coup de coeur toen hij voor de eerste keer besefte dat de wijngaarden van Domaine La Coume-Lumet in de heuvels rond Limoux hem bijzondere wijn zouden opleveren of wanneer Luisja ons fier vertelt dat hij de beste Txakoli van het Baskenland wil maken, dan wéét je gewoon dat “wijn” veel meer is dan een hoopje moleculen.

Het voordeel van synthetische wijn volgens oprichter Lee? Een race to the bottom want synthetische wijn zou goedkoper zijn dan welke wijn ook. Het zou ook milieuvriendelijker zijn aangezien 50 tot 100 keer minder water gebruikt wordt dan voor de irrigatie van wijngaarden. Wacht eens even?! De beste wijnstreken ter wereld gebruiken hoegenaamd geen irrigatie omdat dit de kwaliteit niet bevordert. Integendeel. Een goede wijngaard moet zijn wortels zelf diep graven om water te vinden, omdat dit de beste wijn oplevert. Het argument dat synthetische wijn minder snel slecht wordt omdat er enkel gesteriliseerde ingrediënten gebruikt worden? Laat ons daar best niet op ingaan…

Nog geen lid? Ontdek hier onze formules

Bij Our Daily Bottle Wine Club geloven we in terroirwijnen, van échte wijnmakers. Jullie, onze leden, zijn onze grootste steun om altijd opnieuw authentieke topwijnen tot in jullie huiskamer te brengen!

 

Terroirists allerlanden, verenig u!


 

Ken je trouwens nog mensen die zich mee willen verzetten tegen alles wat neigt naar synthetische wijnen? Zeg hen dan lid te worden, en bij het bestelproces in “opmerkingen” in te vullen: “terroirist + je naam”. We bezorgen je dan twee extra flesjes wijn als dank! Enkel geldig tot maandag middernacht!


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BVBA Vinum Movens · Fonteinstraat 52 bus 0101 · Leuven 3000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp