Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Aardse exoplaneet gevonden op 72 lichtjaar afstand

Een artist impressie van HD 219134bEen internationaal team van astronomen die op zoek zijn naar transiterende exoplaneten (degenen die vanuit ons perspectief het gezicht van hun gastheerster kruisen) heeft zijn nieuwste ontdekking gedaan: een object ter grootte van de Aarde op slechts 72 lichtjaar van ons verwijderd.
Read on »

Astronomen identificeren vier klassen van planeetsystemen

De vier verschillende planeetsystemenMeer dan 10 jaar geleden merkten astronomen op basis van waarnemingen gedaan met de Kepler Space Telescope van de NASA op dat planeten in andere systemen meestal lijken op hun respectievelijke buren in grootte en massa – als erwten in een peul.
Read on »

Ingenuity maakt langste vlucht in 10 maanden

Ingenuity Helikopter op MarsDe Ingenuity helikopter van de NASA maakte op 16 februari 2023 zijn 43ste vlucht op de rode planeet. Het was de langste enkelvoudige vlucht sinds bijna een jaar.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – neutronenster

Gemiddelde neutronenster is even groot als een kleine stadNeutronensterren zijn de meest dichte objecten in het heelal. Ze zijn zo dicht dat ze, als ze nog een beetje dichter zouden zijn, zouden instorten tot een zwart gat.
Read on »

Waarnemen – het sterrenbeeld Kiel

Eta CarinaeJe hebt vast de beroemde foto’s van de uitbarstende ster en nevel gezien. Leer nu een beetje meer over het sterrenbeeld Kiel - Carina waarin deze zich bevinden.
Read on »

Event Horizon Telescope legt beelden vast van quasar NRAO 530

NRAO 530 gezien door de Event Horizon TelescopeEen groot team van wetenschappers heeft gegevens van het Event Horizon Telescope (EHT)-project gebruikt om beelden van de quasar NRAO 530 te maken. De bevindingen worden in The Astrophysical Journal gepubliceerd.
Read on »

Geheime Russische satelliet breekt voor de tweede keer in stukken

Artist impressie van ruimteafval in een baan om de Aarde.Een geheime Russische satelliet die in 2014 de ruimte in werd gestuurd heeft zijn tweede breuk meegemaakt. De oorzaak van de ondergang van Kosmos-2499 is onbekend
Read on »

Lunar Flashlight kan zijn geplande baan niet bereiken

Artist impressie van Lunar Flashlight bij de Maan.NASA heeft een nieuw plan voor zijn problematische kleine maansonde die moeite heeft om in een baan om de Maan te komen
Read on »

Opnieuw een lekkende Russische ruimtecapsule bij het ISS

Progress 82 gekoppeld aan ISSVoor de tweede keer in twee maanden is er een lek ontstaan in een Russisch ruimtevaartuig dat aan het International Space Station (ISS) is gekoppeld.
Read on »

Copyright © 2023 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp