Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Bouwsteen van leven gevonden in materiaal van Ryugu

Rotsblokken en krater op asteroide RyuguIn materiaal van de asteroïde Ryugu is een van de vier nucleobasen van RNA gevonden. Hiermee is het sterkste bewijs geleverd dat de organische bouwstenen voor het leven op Aarde uit de ruimte afkomstig zijn.
Read on »

Japanse maanlander is in een baan om de Maan gekomen

ispace's HAKUTO-R ruimtesonde die in April zal landen op de Maan.De Hakuto-R ruimtesonde is maandagnacht 21 maart in een baan om de Maan gekomen. Dit is een grote mijlpaal voor het particuliere Japanse ispace dat grote plannen heeft voor wat betreft de Maan.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Trans-Neptuniaanse Objecten

Artist impressie van de acht grootste bekende TNO's en hun manen.De Trans-Neptuniaanse objecten (vaak afgekort als TNO’s) zijn alle kleine of andere werelden die verder om de Zon draaien dan de gemiddelde afstand van Neptunus tot de Zon. Die afstand bedraagt ongeveer 30 Astronomische Eenheden.
Read on »

Cor Caroli – het hart van een koning

De Jachthonden onder het handvat van de Grote BeerCor Caroli is de helderste ster in het sterrenbeeld jachthonden – Canes Venatici. De ster wordt dus ook wel Alpha Canum Venaticorum genoemd. Deze ster en Chara, de op één na helderste ster van de Jachthonden, zijn waarschijnlijk de enige twee sterren die je ooit zult leren kennen binnen de grenzen van dit kleine sterrenbeeld.
Read on »

We worden in 2046 toch niet door deze asteroïde geraakt

Asteroide BennuNa een korte flirt met het onheil is het nu zeer onwaarschijnlijk dat de pas ontdekte asteroïde, die een kans van 1 op 600 had om op Valentijnsdag 2046 op Aarde in te slaan, onze planeet zal raken, aldus de NASA.
Read on »

Equinox – vandaag begint de astronomische lente

Equinox: vier zwart-wit satellietbeelden van de halve aarde, met verschillende seizoenshellingen.De maart-equinox – op het noordelijk halfrond ook wel de lente-equinox genoemd – markeert het begin van het lenteseizoen op het noordelijk halfrond en het herfstseizoen op het zuidelijk halfrond.
Read on »

Het jonge heelal was gevuld met sterren 10.000 keer groter dan de Zon

Een afbeelding van een fonkelende uitbarsting van sterlichtDe eerste sterren in het heelal kunnen meer dan 10.000 keer de massa van de Zon hebben gehad, ruwweg 1000 keer groter dan de grootste sterren van vandaag, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Read on »

Tekenen van “moderne” gletsjer wijzen op begraven waterijs op Mars

Een foto van het landschap van Mars van bovenaf waarop ijsafzettingen te zien zijn.Bij de evenaar van Mars zijn resten gevonden van een niet zo oude gletsjer, wat erop wijst dat er in dit gebied nog steeds ijs op geringe diepte voorkomt. Als deze ontdekking wordt bevestigd kan dat belangrijke gevolgen hebben voor de toekomstige verkenning van de rode planeet door de mens.
Read on »

Nieuw gevonden “mini”-Neptunus kan een oceaan of een atmosfeer hebben – maar niet voor lang

Een grote rode planeet in de buurt van een zware ster.De planeet zal uiteindelijk ofwel eindigen als een rotsachtige kern bedekt met oceanen ofwel als een volledig kale planeetkern.
Read on »

Copyright © 2023 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp