Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

De meteorenzwerm der Ursiden in 2022

Radiant Ursiden 2022De Ursiden worden veroorzaakt door de komeet 8P/Tuttle. Deze komeet werd op 9 januari 1790 door Pierre Mechain vanuit Parijs als eerste gevonden. Mechain werkte samen met Charles Messier, hij ontdekte zeven kometen die zijn naam dragen.
Read on »

Mogelijk veroorzaakte micrometeoriet lek in koelsysteem Sojoez

Het lek aan de buitenzijde van het ISS.NASA en Roscosmos onderzoeken het lastige lek dat donderdag optrad in de Sojoez-capsule en dat de terugreis van astronauten naar de Aarde kan beïnvloeden.
Read on »

Ingenuity maakt 36ste vlucht op Mars

Ingenuity Helikopter op MarsDe 1,8 kilogram zware Ingenuity maakte zijn 36ste vlucht op zondag 10 december. De helikopter bleef 60,5 seconden in de lucht en legde een horizontale afstand van 110 meter af.
Read on »

Twee waterwerelden gevonden bij Kepler-138

Dwarsdoorsnede van Kepler-138dAstronomen hebben met behulp van de Hubble Space Telescope en de inmiddels gepensioneerde Spitzer Space Telescope twee exoplaneten gevonden in een baan om de nabije rode dwerg Kepler-138. Deze twee exoplaneten bestaan mogelijk grotendeels uit water.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Heliosfeer

Positie Voyager 1 en Voyager 2 in ons zonnestelselAls je een handige definitie wilt hebben van wat binnen het zonnestelsel is dan is de heliosfeer de beste keuze. Dit is een gebied dat wordt gedomineerd door deeltjes die constant van de Zon worden weggeblazen
Read on »

Orion veilig geland in de Stille Oceaan

De landing van Artemis 1 Orion in de Stille Oceaan voor de kust van Mexico.De Orion capsule van de NASA is veilig in de Stille Oceaan geland. Hiermee is de Artemis 1-missie na 26 dagen ten einde gekomen. Artemis 1 Orion vloog om de Maan met als doel er over enkele jaren mensen te laten landen.
Read on »

Waarom is planeet Janssen zo heet?

De ster Copernicus en zijn exoplaneet JanssenNieuw onderzoek werpt licht hoe deze helse planeet zo duivels heet werd en hoe andere werelden te warm zouden kunnen worden voor leven. Die rotsachtige wereld, 55 Cancri e (Janssen) draait zo dicht om zijn ster dat een jaar er slechts 18 uur duurt.
Read on »

SpaceX lanceert drie missies naar de Maan

De private Hakuto-R wordt 47 minuten na de lancering op 11 december 2022 losgekoppeldEen private Japanse maanlander met aan boord een maanrover van de Verenigde Arabische Emiraten en andere ladingen is vanochtend, 11 december 2022, vanaf Cape Canaveral gelanceerd.
Read on »

Volg live de terugkeer op Aarde van de Artemis 1 Orion capsule

NASA's Artemis 1 Orion met de wassende Aarde op de achtergrond op 10 december 2022De Artemis 1 Orion zal zondag 11 december 2022 om 18:40 uur Nederlandse tijd voor de westkust van Baja Californië in zee neerplonzen. Het is dan het einde van een missie die 26 dagen heeft geduurd. De missie werd op 16 november gelanceerd.
Read on »

Bevestigd: Webb zag de oudste sterrenstelsels

Beeldveld van de WebbAstronomen hebben bevestigd dat vier oude sterrenstelsels die de James Webb Space Telescope in de eerste maanden van zijn operatie zag de oudste zijn die wetenschappers ooit hebben gezien. De sterrenstelsels ontstonden toen het heelal slechts 350 miljoen jaar oud was. Dat is ongeveer 2% van zijn huidige leeftijd.
Read on »

Copyright © 2022 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp