Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

NASA overweegt inzet SpaceX na lek in Sojoez-capsule

Crew Dragon met zijn koppelmechanisme geopend en de Aarde op de achtergrond.NASA zou een Crew Dragon van SpaceX kunnen gebruiken om drie bemanningsleden van het ruimtestation te redden. Dit hangt af van een lekkende Sojoez-capsule die het drietal eigenlijk naar huis zou moeten brengen.
Read on »

Astronomen vinden tientallen veranderlijke sterren in NGC 381

De nieuw gevonden periodieke veranderlijke sterren in NGC 381Astronomen van het Aryabhatta Research Institute of observational scienceS (ARIES) en het Physical Laboratory in India rapporteren de detectie van 57 veranderlijke sterren in hert veld van de open sterrenhoop NGC 381.
Read on »

Meer dan 100 nieuwe open sterrenhopen gevonden

101 nieuwe open sterrenhopenDoor het analyseren van gegevens van de Gaia-satelliet hebben astronomen van het Shanghai Astronomical Observatory (SHAO) 101 nieuwe open sterrenhopen in de Melkweg gevonden.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Hydrostatisch equilibrium

Hydrostatisch equilibriumEen hydrostatisch equilibrium (= evenwicht) is een toestand van evenwicht tussen zwaartekracht, die de dingen samen wil trekken, en druk, die alles uit elkaar wil blazen.
Read on »

Astronomen volgen de evolutie van röntgenactiviteit in jonge zonachtige sterren

NGC 3293 in het sterrenbeeld Carina - KielAstronomen hebben met behulp van de Chandra röntgentelescoop en de Gaia-satelliet een steekproef van 6003 sterren in 10 verschillende open sterrenhopen met een leeftijd van 7 – 25 miljoen jaar bestudeerd.
Read on »

Gelukkig Nieuwjaar ….. op Mars

Mars, gefotografeerd door de Mars Insertion OrbiterNet als de Aarde hebben mensen voor Mars een systeem van menselijke tijdwaarneming bedacht. De meest voorkomende kalender op Aarde is de Gregoriaanse kalender die ons in het jaar 2022 plaatst. De Mars-kalender is veel nieuwer.
Read on »

ALMA-sterrenwacht weer in bedrijf na cyberaanval

ALMA by nightDe ALMA-sterrenwacht in de Chileense Andes is weer in bedrijf genomen. Dit is twee maanden nadat de sterrenwacht werd gesloten wegens een cyberaanval. Dat maakte de organisatie afgelopen week bekend.
Read on »

Meteoroïde uit de Oortwolk was gesteente en geen ijs

De vuurbal van februari 2021 gevangen door een camera van het Global Fireball ObervatoryDeze rotsachtige meteoroïde van een decimeter (2 kg) drong op 22 februari 2021 om 14:23 uur Nederlandse tijd de atmosfeer
Read on »

Copyright © 2022 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp