Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Webb ziet twee botsende sterrenstelsels in de Dolfijn

Webb ziet botsende sterrenstelsels ZW II 96 in de DolfijnHet Webb team heeft een schitterende foto vrijgegeven die is gemaakt van ZW II 96, een fuserend paar sterrenstelsels in het sterrenbeeld Dolfijn – Delphinus.
Read on »

De sterrenhemel van december 2022

wordle decemberOmdat de koude van de winter het leven op veel plekken op het noordelijk halfrond gaat bepalen verwijzen veel namen voor de Volle Maan in december naar de temperatuur. We kennen termen als “Koude Maan”, “Winter Maker Maan” en Sneeuw Maan”.
Read on »

Bouw grootste radiotelescoop voor bestudering Zon voltooid

De Daocheng Solar Radio TelescopeChina heeft de bouw van wat nu de grootste radiotelescoop ter wereld is voor het bestuderen van de Zon, voltooid. De hele opstelling bestaat uit 313 schotels met elk een doorsnede van 6 meter die zijn verdeeld over een cirkel met een diameter van 3,14 kilometer.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Neutrino’s

Het Standaard Model van de DeeltjesfysicaHet neutrino is misschien wel een van de meest irritante soorten deeltjes in de hele natuurkunde. De natuurkundige Wolfgang Pauli stelde voor het eerst het bestaan van het neutrino voor
Read on »

China lanceert bemande Shenzhou 15 naar ruimtestation

China heeft vandaag, 29 november 2022, de bemande Shenzhou-15 gelanceerd richting hun nieuwe ruimtestation. Aan boord drie astronauten die in het ruimtestation hun collega’s zullen ontmoeten  en die ze zullen aflossen.
Read on »

Artemis 1 Orion capsule bereikt vandaag de maximale afstand tot de Aarde

Traject van de Orion capsule tijdens de Artemis 1-missie.De Artemis 1 ruimtesonde zal vandaag, 28 november 2022, zijn grootste afstand tot de Aarde bereiken en daarna omkeren en terugkeren naar de Aarde.
Read on »

Janus-missie ook slachtoffer van de vertraagde Psyche lancering

Artist impressie van de Janus ruimtesondes.NASA heeft de twee Janus smallsats verwijderd van de Psyche asteroïdemissie nadat vertragingen bij de lancering betekenen dat Janus zijn wetenschappelijke doelen niet meer kan halen.
Read on »

Chinese ruimtesonde ziet zijn eerste zonnevlam

Een artist impressie van het Advanced Space-based Observatory in een baan om de Aarde. Credit: CASDe onlangs door China gelanceerde Advanced Space-based Solar Obervatory (ASO-S) heeft zijn eerste afbeeldingen geretourneerd. Op deze afbeeldingen is een M-klasse zonnevlam te zien die uitbarst op de Zon.
Read on »

Copyright © 2022 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp