Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Er is meer in de Zuidelijke Ringnevel dan we kunnen zien

Opname van de Zuidelijke Ringnevel door de JWSTToen astronomen voor het eerst de spectaculaire beelden zagen van de Zuidelijke Ringnevel begrepen ze dat ze opnieuw moesten nadenken over wat ze dachten te weten over dit onopvallende object.
Read on »

De meteorenzwerm der Geminiden in 2022

Geminiden - radiantDe asteroïde 3200 Phaethon is verantwoordelijk voor de Geminiden. De meeste meteorenzwermen worden veroorzaakt door kometen maar de Geminiden dus niet. Wat is het verschil tussen een komeet en een asteroïde?
Read on »

Hoogterecord voor Ingenuity helikopter op Mars

Ingenuity staat naast Perseverance op MarsDe 1,8 kilogram zware Ingenuity bereikte tijdens zijn 35ste vlucht op zaterdag 3 december 2022 een maximale hoogte van 14 meter en dat is een nieuw record.
Read on »

Astronomen detecteren restlicht rond het zonnestelsel

De gloed in ons zonnestelselAstronomen hebben met behulp van het SKYSURF-project 200.000 archiefbeelden van de Hubble Space Telescope onderzocht en aan deze afbeeldingen tienduizenden metingen verricht op zoek naar restlicht in de lucht.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Zwaartekrachtlens

Hubble-opname van EarendelDe algemene relativiteitstheorie van Einstein vertelt ons dat materie en energie de ruimtetijd buigen en vervormen. Inderdaad, dit buigen en kromtrekken is precies wat we ervaren als de zwaartekracht
Read on »

Webb ziet wolken op de Saturnusmaan Titan

Ontwikkeling van de wolken op Titan gedurende 30 uur tussen 4 en 6 november 2022Titan is de grootste maan van Saturnus en het is de enige maan in het zonnestelsel met een dichte atmosfeer. Buiten de Aarde is Titan het enige object in het zonnestelsel met rivieren, meren en zeeën.
Read on »

Copyright © 2022 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp