Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Massieve “verboden planeet” draait om een kleine ster die slechts vier keer zo groot is

een afbeelding met twee panelen die een identieke planeet laat zien die in een baan om twee sterren van zeer verschillende grootte draait. de ster aan de rechterkant is aanzienlijk groter dan de ster aan de linkerkantAstronomen hebben een ongewoon planetair systeem gevonden dat bestaat uit een planeet met de grootte van Jupiter in een baan om een kleine ster die slechts vier keer groot is
Read on »

Rusland lanceert onbemande Sojoez om lek ruimteschip aan ISS te vervangen

De kleine teddybeer in de Sojoez MS23 dient als gewichtsloosheidindicator.Er is hulp onderweg voor drie astronauten die momenteel afhankelijk zijn van een lek ruimtevaartuig dat is aangemeerd bij het International Space Station.
Read on »

Webb ontdekt onmogelijk zware sterrenstelsels in het jonge heelal

Afbeeldingen van de zes kandidaat zware sterrenstelsels, gezien 500 – 700 miljoen jaar na de Oerknal.Astronomen hebben met behulp van de James Webb Space Telescope zes kandidaat sterrenstelsels gevonden met een massa van meer dan 1011 zonsmassa ongeveer 500-700 miljoen na de Oerknal.
Read on »

Landelijke Sterrenkijkdagen op 24, 25 en 26 februari 2023

Man kijkt sterrenTijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2023 in het weekend van 24-26 februari kun je op tientallen plekken in Nederland door een telescoop komen sterrenkijken.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Magelhaanse Wolken

VISTA fotografeert de Grote Magelhaanse WolkDe Magelhaanse Wolken zijn de twee grootste satelliet sterrenstelsels van onze Melkweg. Ze zijn vanaf het zuidelijk halfrond met het blote oog zichtbaar als twee wazige vlekjes aan de nachtelijke sterrenhemel.
Read on »

Wie was George Ellery Hale?

George Ellery Hale (1868-1938)De Amerikaanse astronoom George Ellery Hale werd op 29 juni 1868 geboren. Hij is vooral bekend geworden om zijn ontdekking van magnetische velden in zonnevlekken en als leider of sleutelfiguur in de planning of constructie van verschillende toonaangevende telescopen, waaronder de 5 meter Hale telescoop van de Mount Palomar sterrenwacht.
Read on »

China zwijgt over lot Zhurong rover tijdens tweede verjaardag Tianwen 1-missie

Selfie van Zhurong en het landingsplatformOp 10 februari 2023 vierde China’s eerste interplanetaire missie zij tweede verjaardag in een baan om Mars maar het land gaf geen update over de status van de Zhurong rover.
Read on »

Wat is de bewoonbare zone van een ster?

De bewoonbare zone van ons zonnestelsel vergeleken met die van Kepler-22.De bewoonbare zone is het gebied om een ster waar een ronddraaiende planeet vloeibaar water aan zijn oppervlak kan hebben en daarom mogelijk leven kan ondersteunen.
Read on »

Poollicht waargenomen op alle vier de grote manen van Jupiter

Io treedt in de schaduw van Jupiter. Artist rendering van zuurstof-, natrium- en kalium-aurora’s als Io de schaduw van Jupiter binnentreedt.Astronomen van de W.M. Keck sterrenwacht op Mauna Kea op Hawaï hebben ontdekt dat poollicht op zichtbare golflengtes voorkomt op alle vier de grote manen van Jupiter: Io, Europa, Ganymedes en Callisto.
Read on »

Erg langgerekte asteroïde scheerde afgelopen maand veilig langs de Aarde

Deze collega toont zes planetaire radarwaarnemingen van 2011 AG5Tussen 29 januari en 4 februari 2023 werden er met behulp van de 70 meter Goldstone Solar System Radar-antenne van het NASA Deep Space Network in Barstow in Californië opnames gemaakt van de asteroïde 2011 AG5.
Read on »

Copyright © 2023 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp