Copy
View this email in your browser

Kuuke's Sterrenbeelden

Beschrijving van alle 88 astronomische sterrenbeelden, het complete zonnestelsel en nog véél meer...

Excerpts:

Wie was Satyendra Nath Bose

Satyendra Nath Bose (1894-1974)De Indiase natuurkundige Satyendra Bose werd op 1 januari 1898 geboren. Hij overleed op 4 februari 1974. Bose was gespecialiseerd in mathematische natuurkunde. Hij is vooral bekend vanwege zijn werk aan de kwantummechanica omstreeks 1920.
Read on »

Mars helikopter Ingenuity maakt zijn 41ste vlucht

Ingenuity staat naast Perseverance op MarsTijdens de vlucht van 27 januari 2023 werd een afstand van 183 meter afgelegd. Ingenuity maakte op 27 januari 2023 een snelle vlucht van zijn rustplaats en vervolgens weer terug. De vlucht duurde 109 seconden en in die tijd werd een totale afstand van 183 meter afgelegd.
Read on »

Meer dan 200 foto’s van Jupiter foetsie na storing JunoCam

Een afbeelding van Jupiter gemaakt door de JunoCamVoor de tweede scheervlucht op rij heeft een belangrijke camera die Jupiter bestudeert moeite om foto’s te maken.
Read on »

Sterrenkunde koeterwaals – Open Sterrenhoop

De open sterrenhoop Valparaiso 1Een open sterrenhoop is een groep sterren die ongeveer tegelijkertijd zijn ontstaan en die nog steeds samen in de ruimte rondhangen. Deze groep sterren ontstaan uit dezelfde gigantische moleculaire wolk (die een soort enorme nevel is).
Read on »

De sterrenhemel van februari 2023

februari_wordleWaarom is februari de kortste maand en waarom heeft de maand zo'n afwijkend aantal dagen? Het antwoord op deze vragen is nogal gecompliceerd. Ze hebben betrekking op de maankalender, de oude Romeinen, priesters, Julius Caesar en de manier waarop politici denken over kalenders.
Read on »

Een teddybeer op Mars?

Deze gebarsten heuvel op Mars lijkt op het gezicht van een teddybeer zoals gezien door de Mars Reconnaissance OrbiterEen afgekalfde heuvel, een oude krater en de menselijke neiging om overal gezichten te vinden, kunnen de teddybeer op Mars verklaren.
Read on »

‘Puin’-asteroïden zijn verrassend lastig te vernietigen

Asteroïde OtokawaEen onderzoeksteam denkt dat zogenaamde puin-asteroïden lastig zijn te vernietigen en dat ze zeer algemeen in ons zonnestelsel voorkomen.
Read on »

Copyright © 2023 Kuuke's Sterrenbeelden, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de manier waarop je je e-mails ontvangt aanpassen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp