Copy
View this email in your browser

Uitnodiging kennisbijeenkomst

Omgevingswet: hoe werkt dat straks?

23 juni 14.00 – 17.00 uur
Stadhuis aan het Spui 70, den Haag, perskamer B01.15


Het stadhuis is zo’n 10 minuten lopen vanaf den Haag CS.
Onder het stadhuis kun je parkeren op eigen kosten.
 
Omgevingswet
Vanaf 2018 werken alle gemeenten volgens de Omgevingswet. Deze nieuwe wet combineert 26 verschillende wetten tot een overzichtelijke regelgeving en manier van werken. Er komt één plek waar alle benodigde informatie te halen is. De informatie wordt klantgericht aangeboden: aangepast aan de behoefte van aanvragers. Alle belanghebbenden hebben toegang tot dezelfde informatie. Bekijk ook: https://youtu.be/QnykLqkDniI over de Laan van de Leefomgeving.
 
Sprekers
Twee sprekers lichten de laatste ontwikkelingen in de nieuwe wetgeving toe. Ze gaan in op de gevolgen van de Omgevingswet voor de werkwijze binnen je gemeente.
Een van de sprekers is Hans Wisse. Hij is sinds 1 januari 2016 projectsecretaris van het Project “Implementatie omgevingswet” bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) Den Haag. Het project loopt tot 1 juli 2018 en verzorgt de voorbereiding en de implementatie van de nieuwe wetgeving. Daarnaast ondersteunt het project de beantwoording van alle verandervragen die uit de nieuwe wet voortkomen.

 
Aanmelden
Heb je je nog niet opgegeven? Meld je dan nog vóór 10 juni aan bij Hanny Vrieswijk: 06 21563727 of h.vrieswijk@pijnacker-nootdorp.nl. We zien uit naar je komst. Ook je geïnteresseerde collega is van harte welkom!

Nieuwtjes

Unieke samenwerking bij verplaatsing rioolgemaal
Gemeente Leidschendam-Voorburg en het Hoogheemraadschap van Delfland ondertekenen een unieke samenwerkingsovereenkomst met aannemingsbedrijf Van der Ven voor de verplaatsing van een rioolgemaal. Zij doen dat in Leidschendam op 9 juni om 15:30 uur. Het gemeentelijk rioolgemaal aan de Van Ruysdaellaan wordt 1100 m verplaatst en samengevoegd met het gemaal van het Hoogheemraadschap Delfland aan de Noordsingel. Hoogheemraadschap Delfland en gemeente Leidschendam-Voorburg trekken het project gezamenlijk.
Het project is op basis van prestatie-inkoop (output gestuurd) aanbesteed. Bij de start van het werk, na de zomervakantie, volgt een starthandeling voor publiek en pers.
Interviews Branche-standaard watertaken
Met de Branchestandaard gemeentelijke watertaken kun je toetsen of de competenties en kennis in huis zijn om de gemeentelijke watertaken goed uit te voeren. Met de ‘conceptstandaard’ breng je in beeld waar witte kennisvlakken zitten of competenties versterkt moeten worden.

Marcel Tirion, gemeente Den Haag: "Als ‘Netwerk Afval- waterketen Delfland' gebruikten we de standaard om onze afzonderlijke en gezamenlijke kwetsbaarheid in beeld te brengen. Nu gaan we kijken waar en hoe we deze kwetsbaarheid kunnen verminderen."
Na de zomer zal het kernteam contact opnemen met alle betrokken collega's binnen het netwerk (branche). Meer informatie over de Branche-standaard: kijk op Riool.net.
Samenwerken met de drinkwaterbedrijven
In 2015 verkenden we welke winst er voor Dunea en Evides te halen is uit samenwerking. Eind 2015 maakten de drinkwaterbedrijven een kennismakingsrondje langs alle NAD-partners. Zij raakten geïnspireerd door de manier waarop de samenwerking binnen het NAD is vormgegeven. Dit jaar staat in het teken van een ontwikkeltraject: hoe en in welke vorm kunnen we de samenwerking vormgeven?
Op de netwerkdag op 17 maart haalden we kansen en opties voor samenwerking op. In mei zijn die in petit comité teruggebracht tot een selectie van opties die voor alle partijen de meeste meerwaarde heeft.
In de zomer leggen we die selectie aan je voor, om te toetsen of de samenwerking kansrijk is en of het NAD die steunt.
30 juni: lancering website NAD
Sinds april heeft het NAD communicatieve ondersteuning om het werk van het NAD meer over het voetlicht te brengen. Dat start met de lancering van een NAD website tijdens de Bestuurlijke Watertafel op 30 juni. In de eerstvolgende nieuwsbrief meer hierover! Vragen over de communicatie NAD? Bel of mail Nicky Struijker Boudier van Buro Boudier: info@buroboudier.nl of 06-15062601. Nicky en haar collega Guido van Leeuwen benaderen zelf ook alle gemeenten in verband met de nieuwe website.
deel op facebook
Tweet
deel via email
deel via linkedIn


This email was sent to guido@buroboudier.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Netwerk Afvalwaterketen Delfland · Gemeente Pijnacker - Nootdorp · Oranjeplein 1 · Pijnacker, ZH 2641 EZ · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp