Copy
Maj på Regionmuseet

Maj på museet

Under maj har vi två stora höjdpunkter på museet, Internationella museidagen och Kulturnatt Kristianstad. Dessutom firar vi Fönsterrenoveringens dag med en stadsvandring i Lund. Våra två utställningar Vi & Dom (5/5) & Hjärtats rum (12/5) stänger under månaden, två utställningar som lockat både skolklasser och många vanliga besökare.

Mer information om våra övriga programpunkter och så klart våra utställningar finns på regionmuseet.se.

Internationella museidagen 18/5

Runt om i världen uppmärksammas varje år den internationella museidagen 18/5. För första gången på länge väljer även vi att fira denna dagen. Vi bjuder på olika föredrag och programpunkter. För barn och familjer blir det upptäcktsfärd bland våra samlingar och naturbingo på gården. Vi ger olika inblickar i vad olika delar av museet gör, bland annat om vad våra byggnadsantikvarier gör och ett föredrag från vår biolog om stengärden.

För att ge extra uppmärksamhet till Europaparlamentsvalet som ska genomföras 26/5 har vi bjudit in Kristianstads partier till en paneldebatt  om demokrati, kultur och EU-frågor, debatten kommer att ledas av Linda Evereus.

» 18/5 Internationella museidagen

Kulturnatt Kristianstad 24–25/5

Hela Kristianstad fylls av kultur och självklart bidrar vi med vårt. På fredagen inviger vi Skate 2019 och det blir konsert och musikquiz med Green Tea på gården. Catti Brandelius som just nu ställer ut i konsthallen kommer och gör sin performance Elitakrobaten. På lördagen blir det Spansk afton på gården med paella och konsert med Christianstads motettkör. Välkomna!

» Kulturnatt Kristianstad 24–25/5

24/5–2/6 Skate 2019

SKATE 2019 är en vandringsutställning om skateboardkultur, producerad av Regionmuseet Kristianstad i samarbete med unga skateboardåkare. I Kristianstad visas utställningen på Hästtorget 24/5–2/6, innan den går vidare till Umeå och sju andra platser i Sverige under sommaren 2019

I utställningen visas personliga berättelser av ungdomar och unga vuxna från Bryggeriets Gymnasium och lokala skateföreningar runtom i Sverige. Utställningen är finansierad av Allmänna arvsfonden och gjord av Regionmuseet Kristianstad tillsammans med Bryggeriets gymnasium och Blekinge Tekniska Högskola.

» 24/5–2/5 Skate 2019 i Kristianstad

30/5 Stadsvandring om fönster

För att synliggöra de fördelar som finns med att renovera fönster istället för att byta firas varje år Fönsterrenoveringens dag. I år anordnar vi en stadsvandring i Lund för att visa på de miljömässiga, ekonomiska och estetiska fördelarna med en fönsterrenovering.

» 30/5 Stadsvandring om fönster – Lund

2/6 Invigning av
Sim Sala Bim

Gör dig redo för en magisk sommar på Regionmuseet! Sim Sala Bim är en utställning där du får lära dig några hemligheter bakom magin, men även bli förbluffad och förtrollad. På invigningen kommer magikerna Douglas Nordenbelt, Malin Nilsson och Marcus Persson visa sina fingerfärdigheter på scen och i utställningen.

» 2/6 Invigning av Sim Sala Bim

Lunch på Café Miró

Hela världens mat – med en skånsk grundton. Med ett speciellt koncept serverar Café Miró mat och fika för hela familjen. Vår hälsosamma och säsongsbetonade buffé serveras tisdagar till fredag, 11.45–13.30 och kostar 99 kronor.

Café Mirós hemlagade helgmeny innehåller allt från värmande soppor och matiga smörgåsar till läckra bakverk, allt med ett helhetsgrepp på miljötänkandet.

Café Miró

Stora Torg, Kristianstad

Öppettider september–maj
Tisdagar – söndagar: 11 – 17
Öppettider juni–augusti
Alla dagar: 11–17
 
Copyright © 2019 Regionmuseet Kristianstad/Landsantikvarien i Skåne, All rights reserved.


Uppdatera inställningar  Avprenumerera