Copy

What's new? Een nieuwsbrief!


Voor degenen die mij nog niet (goed) kennen, zal ik mijzelf even voorstellen.

Mijn naam is Sophie Hartel. Sinds ruim een half jaar ben ik praktijkhouder van ergotherapie Hartel. Voordat ik ben gestart met een eigen praktijk, heb ik vier jaar met veel plezier als ergotherapeut gewerkt binnen verschillende organisaties. Ik richtte me hierbij voornamelijk op het behandelen van volwassenen en ouderen. Ik merkte al snel dat de juiste aanpassingen de kwaliteit van leven aanzienlijk kunnen verbeteren. 

Nu ik mijn eigen praktijk heb, kan ik nog beter vorm geven aan mijn eigen werkwijze en idealen. Volgens mij is de kern van ergotherapie het aanbrengen van verlichting en verbetering in het dagelijks handelen van een individu. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen en mogelijkheden. Deze wensen en mogelijkheden dienen dan ook als basis voor de behandeling. Kortom: ik luister voordat ik (be)handel. 

EDOMAH ten behoeve van oma

Deze maand ben ik gestart met de post hbo-opleiding tot EDOMAH-ergotherapeut.

EDOMAH staat voor Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis. Dementie leidt onder anderen tot stoornissen in het geheugen en beïnvloedt het functioneren tijdens dagelijkse en sociale activiteiten. Mantelzorgers begeleiden deze ouderen en nemen veel taken op zich. Toch weten ze niet altijd hoe ze een oudere het best kunnen helpen. Via EDOMAH maken zowel de mantelzorgers als de ouderen zich de werkwijze van de ergotherapeut eigen. Het is dus een behandeling die zich richt op zelfredzaamheid van beide partijen. De ergotherapeut begeleidt en geeft feedback, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat de mensen het zelf oppakken. 
 
In juli zal ik waarschijnlijk de trotse eigenaar zijn van het EDOMAH-certificaat. 
 
Goed om te weten!
Vanuit de basisverzekering hebben alle verzekerden recht op vergoeding van tien uur ergotherapie per jaar. Boven deze tien uur zijn de kosten voor eigen rekening, tenzij er een aanvullende dekking is. De kosten van ergotherapie vallen daarnaast onder het verplichte eigen risico.
Vragen? Neem contact met me op!
Groetjes en een fijne lente gewenst,
Copyright © 2016 Ergotherapie Hartel All rights reserved.

Wil je deze emails liever niet of op een andere manier ontvangen? 
Update dan je voorkeursinstellingen of schrijf je uit. 

Deze nieuwsbrief is tot stand gekomen in samenwerking met Eva's Taalbureau
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ergotherapie Hartel · A.J. Ernststraat 179-181 · AMSTERDAM, MA 1083 GV · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp