Copy

Hoi <<Voornaam>> <<Achternaam>>, in deze nieuwsbrief een paar belangrijke berichten, waaronder informatie over onze vakantiesluiting, de huidige infectiedruk en in de herhaling nog even een oproep voor mensen die nog mestkits hebben liggen met adreslabels van ons oude adres in Emst. 

 • De EPG Tracker, hoe staat het met de infectiedruk?
 • Houd rekening met onze vakantiesluiting als je in de komende weken nog mestonderzoek wilt doen! 
 • Postbezorging tijdens de coronacrisis
 • Nieuw in het assortiment; R-P Less
 • Hoeveel HippoPoints heb jij al gespaard?
 • In de herhaling! Heb je nog mestkits met ons oude adres liggen? Laat het ons weten!
 • Heb je vragen? Stel ze!

De grote voorjaarspiek is gelukkig voorbij inmiddels. De gemiddelde EPG laat een mooie daling zien sinds april. In de eerste helft van juni komt deze op 370 uit. Nog steeds een waarde waarbij we alert moeten blijven, vooral omdat wij normaal gesproken in deze periode een tweede piek kunnen verwachten. En die lijkt zich ook al aan te kondigen, want als we kijken naar het percentage monsters dat een infectie bevat, dan neemt dat toe van 50% in mei, tot 64% in de eerste helft van juni. Gelukkig gaat het nog om lichte infecties, maar die kunnen zich ontwikkelen tot zwaardere infecties. Daarom ook nu de waarschuwing, vooral voor jongere dieren;

als je al langer dan 8 weken geen mestonderzoek hebt gedaan, dan is het nu de hoogste tijd om dat te doen. 

Bestel nu je mestonderzoek

HippoSupport is in verband met vakantie  gesloten van zaterdag 27 juni t/m zondag 11 juli. 

Houd daarom rekening met het opsturen van monsters;
 • Stuur monsters uiterlijk woensdag 24 juni (met de post van die dag) naar ons toe, of;
 • Doe dit op maandag 12 juli weer
Bestellingen in de webshop worden als volgt verwerkt;
 • Bestellingen geplaatst tot en met vrijdag 26 juni worden nog gewoon verzonden;
 • Bestellingen geplaatst tussen zaterdag 27 juni  14:00 en zondag 11 juli, worden op maandag 12 juli verwerkt en verzonden

REMINDER Postverzending tijdens de coronacris

Het is een bekend gegeven;  PostNL heeft het extreem druk de laatste weken. En logischerwijs heeft dit gevolgen voor de postbezorging van zowel pakketjes als brievenbuspost. Wij zetten daarom nog even een aantal punten op een rij waar je rekening mee moet houden als je een bestelling van ons verwacht, of wanneer je monsters naar ons op wilt sturen voor onderzoek.

 • Bestellingen die in de webshop worden geplaatst worden uiteraard gewoon bezorgd.
 • Heb je een bestelling geplaatst die als pakketje wordt verzonden? Dan komt deze mogelijk iets later dan je gewend bent. Wij zien dat dit op het moment 1 tot 2 dagen langer kan duren. Vooral voor bestellingen die tijdens het weekend zijn geplaatst. 
 • Voor producten die wij niet op voorraad hebben en waarvoor in de webshop een langere levertijd is opgenomen, kan het ook iets langer duren dan verwacht. Onze levertijd is een indicatie, wij zijn afhankelijk van de drukte bij onze leveranciers. 
 • Wanneer je mestmonsters naar ons opstuurt (via normale post, of als pakketje), vul dan de datum van het monster in op de monsterzakjes. Dat moest altijd al, maar nu leveringen minder betrouwbaar zijn dan normaal is dat extra belangrijk. 
 • Stuur mestmonsters absoluut niet later op dan op donderdag. En wil je een stalpakket naar ons opsturen? Doe dit dan aan het begin van de week (bij voorkeur op maandag) en laat het ons even weten. 

Verder geldt nog het onderstaande;

 

Ben je op zoek naar een natuurlijk en pijnstillend alternatief ter ondersteuning van (pijn) aan het bewegingsapparaat?

Dan hebben wij vanaf nu een mooi product ter vervanging van bijvoorbeeld de butehoudende producten in het assortiment;

R-P Less is een natuurlijk pijnstillend alternatief voor butehoudende producten ter ondersteuning van (pijn aan) het bewegingsapparaat van paarden. De botanische extracten in R-P Less worden al jaren gebruikt als alternatieve therapie bij zowel mens als dier. Samen helpen deze ingrediënten om ontsteking en pijn tegen te gaan.

Dit supplement werd ontwikkeld om de spieren en gewrichten van de paarden op een optimale manier te ondersteunen. Dit bevat het extract van yucca om de beweeglijkheid van de spieren te bevorderen. Daarnaast heeft men hier de combinatie gemaakt van het gele goud: honing in combinatie met curcuma, dat ook soms wel een natuurlijk antibioticum wordt genoemd. Ook boswellia is aan dit supplement toegevoegd om de gewrichten te ondersteunen.


Meer informatie en bestellen in onze webshop; https://bit.ly/r-pless

HOEVEEL HIPPOSPOINTS HEB JIJ AL GESPAARD? 

Spaar voor korting in onze webshop met HippoPoints! Bij iedere € 15,- die je besteedt in onze webshop, krijg je 1 HippoPoint. De HippoPoints kun je vervolgens weer inwisselen voor korting bij volgende bestellingen. 

Het werkt heel gemakkelijk; 

 • Bij iedere bestelling krijg je 1 HippoPoint voor iedere € 15,- die je besteedt
 • Je spaart HippoPoints op al onze producten, tenzij anders vermeld
 • Je ziet onderaan bij iedere bestelling (tijdens het afrekenen) hoeveel punten je al gespaard hebt en hoeveel punten je met de nieuwe bestelling spaart
 • Iedere HippoPoint is € 1,- waard
 • De gespaarde HippoPoints worden automatisch voor je bewaard in je klantprofiel in  de webshop en zijn onbeperkt houdbaar
 • Bij een volgende bestelling kun je je gespaarde HippoPoints weer inwisselen voor korting
 • De HippoPoints kunnen per 5 stuks ingewisseld worden
 • Wil je weten hoeveel HippoPoints je al gespaard hebt? Ga dan naar je account; klik hier
 • Je krijgt alleen HippoPoints op bestellingen die in de webshop worden geplaatst. Kom je normaal gesproken mest langsbrengen bij ons Lab? Bestel deze dan vooraf in de webshop, zodat ze meetellen voor de HippoPoints. 
GA DIRECT NAAR DE WEBSHOP

 

Heb je nog mestkits met ons oude adres liggen?

Wij maken op dit moment nog gebruik van de zakelijke doorzendservice van PostNL. Dat houdt in dat alle mestkits die als normale brievenbuspost naar ons oude adres in Emst wordt gestuurd, automatisch doorgestuurd zou moeten worden naar ons nieuwe adres in Nieuw Heeten. Brievenbuspakketjes en gewone pakketjes vallen hier NIET onder. Deze worden NIET doorgestuurd. 

Tot zo ver de theorie. In de praktijk zien wij helaas dat niet alle mestkits die naar ons oude adres worden gestuurd, ook daadwerkelijk worden doorgestuurd naar ons nieuwe adres. 

Daarom ons dringende advies; heb je nog mestkits met ons oude adres in Emst liggen? Stuur ons dan even een berichtje met hoeveel mestkits je nog hebt, dan sturen wij nieuwe labels naar je toe. 

 

Is je paard gevoelig voor worminfecties?

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties?

Wij zien het helaas vaker; paarden die iedere keer maar weer een worminfectie hebben, ondanks alle preventieve maatregelen en goede zorgen. Een vaak onderschatte factor als het gaat om worminfecties, is het paard zelf. Sommige paarden zijn gevoeliger voor worminfecties. Dat kan te maken hebben met;

✳️Leeftijd - jongere dieren moeten nog weerstand opbouwen
✳️Plaats in de rangorde - moeten vaak op de risicovollere plekken (dichtbij de toiletten) grazen en/of hebben meer stress
✳️Ziekte of blessure - dit kan ten koste gaan van de natuurlijke weerstand, waardoor paarden (tijdelijk) gevoeliger kunnen zijn voor worminfecties
✳️Natuurlijke aanleg - dit kan erflijk bepaald zijn

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties? Probeer dan eens de Stiefel Wormkruiden. Wij hebben deze al geruime tijd in het assortiment en hier hele goede ervaringen mee opgebouwd. Vragen? Neem vooral contact met ons op.

Meer informatie en bestellen; https://bit.ly/wormkruidenpaard

REMINDER Ben je gewend monsters bij ons langs te brengen?

Dan is er iets gewijzigd!

In de afgelopen jaren was het altijd mogelijk om mestmonsters op elk gewenst moment bij ons op locatie in te leveren voor onderzoek. De sterk toegenomen drukte in ons laboratorium, in combinatie met de richtlijnen met betrekking tot de coronacrisis, hebben ons gedwongen om onze processen op dit gebied opnieuw goed te evalueren. De kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening staat altijd voorop en om deze te kunnen blijven borgen, voeren wij enkele veranderingen door voor het langsbrengen van monsters bij ons. 

Uiteraard is en blijft het altijd mogelijk om mestmonsters bij ons in te leveren voor onderzoek, maar vanaf 1 mei maken wij daarvoor graag een afspraak. Zo zorgen wij er voor dat wij voldoende tijd hebben om u als klant te ontvangen en de monsters in te nemen én kunnen wij ons verder volledig toeleggen op het onderzoeken van de monsters die bij ons binnen komen. Zo borgen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening voor al onze klanten. 

Dus kortgezegd; wil je mestmonsters langsbrengen voor onderzoek? Dan maken wij graag een afspraak met je. 

Vragen? Stel ze! 

Je kunt ons bereiken via: 
 info@hipposupport.nl
 en  06 465 94 220

 Facebook messenger 


Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 HippoSupport Mestonderzoek, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp