Copy

Hoi <<Voornaam>> <<Achternaam>>, we leven in een rare tijd, waardoor we met elkaar goed moeten kijken naar hoe we dingen organiseren. Ook wij hebben uitvoerig gekeken naar onze processen en werkwijzen. Meer daarover lees je in deze nieuwsbrief. Maar we hebben nog veel meer nieuws natuurlijk;

 • De EPG Tracker, hoe staat het met de infectiedruk?
 • Gewijzigde opening rond Hemelvaartsdag
 • Postbezorging op dit moment
 • HippoSupport nu productiepartner van De Productie in Raalte
 • Geef je veulen de beste start met Elomin
 • Wij zijn een (klein) stapje groener; verduurzaming mestkits
 • Cursus wormmanagement
 • Is je paard gevoelig voor worminfecties?
 • Monsters bij ons langsbrengen voor onderzoek? Er is wat gewijzigd!
 • Heb je vragen? Stel ze!

Zoals wij in de vorige update al aangaven; wij zitten midden in de voorjaarspiek van de worminfecties. Maar zoals het gezegde luidt; What goes up, must come down! En hoewel de gemiddelde EPG nog iets is opgelopen in de eerste helft van mei tot EPG 452, zijn er toch positieve tekenen;

 • De groei vlakt af;
 • Het percentage geïnfecteerde monsters neemt af van 56% tot 48%;
 • Ook het percentage zware infecties is iets afgenomen van 21% tot 15%. 
Dat zijn voorzichtig positieve ontwikkelingen. Maar net als met de coronamaatregelen; nu niet verslappen, dat kan later weer voor problemen zorgen. 

Dus als je al langer dan 8 weken geen mestonderzoek hebt gedaan, dan is het nu de hoogste tijd om dat te doen. 

Bestel nu je mestonderzoek

HippoSupport is gesloten van donderdag 21 mei t/m maandag 25 mei. 


Houd daarom rekening met het opsturen van monsters;
 • Stuur monsters uiterlijk dinsdag 19 mei (met de post van die dag) naar ons toe, of;
 • Doe dit op maandag 25 mei weer
Bestellingen in de webshop worden als volgt verwerkt;
 • Bestellingen geplaatst vóór woensdag 20 mei 14:00, worden nog op woensdag verzonden;
 • Bestellingen geplaatst tussen woensdag 20 mei 14:00 en dinsdag 26 mei, worden op dinsdag 26 mei verwerkt en verzonden

Postverzending tijdens de coronacris

Het is een bekend gegeven;  PostNL heeft het extreem druk de laatste weken. En logischerwijs heeft dit gevolgen voor de postbezorging van zowel pakketjes als brievenbuspost. Wij zetten daarom nog even een aantal punten op een rij waar je rekening mee moet houden als je een bestelling van ons verwacht, of wanneer je monsters naar ons op wilt sturen voor onderzoek.

 • Bestellingen die in de webshop worden geplaatst worden uiteraard gewoon bezorgd.
 • Heb je een bestelling geplaatst die als pakketje wordt verzonden? Dan komt deze mogelijk iets later dan je gewend bent. Wij zien dat dit op het moment 1 tot 2 dagen langer kan duren. Vooral voor bestellingen die tijdens het weekend zijn geplaatst. 
 • Voor producten die wij niet op voorraad hebben en waarvoor in de webshop een langere levertijd is opgenomen, kan het ook iets langer duren dan verwacht. Onze levertijd is een indicatie, wij zijn afhankelijk van de drukte bij onze leveranciers. 
 • Wanneer je mestmonsters naar ons opstuurt (via normale post, of als pakketje), vul dan de datum van het monster in op de monsterzakjes. Dat moest altijd al, maar nu leveringen minder betrouwbaar zijn dan normaal is dat extra belangrijk. 
 • Stuur mestmonsters absoluut niet later op dan op donderdag. En wil je een stalpakket naar ons opsturen? Doe dit dan aan het begin van de week (bij voorkeur op maandag) en laat het ons even weten. 

Verder geldt nog het onderstaande;

 

HippoSupport nu productiepartner "De Productie" te Raalte. 

✳️HippoSupport wordt Productiepartner van De Productie te Raalte ✳️

Jaarlijks onderzoeken wij in ons laboratorium in Nieuw Heeten duizenden mestmonsters van paarden. En voor al die monsters, sturen wij de paardeneigenaren mestkits waarmee zij die monsters conform de daarvoor geldende wet- en regelgeving kunnen verzamelen, verpakken en versturen voor onderzoek in ons laboratorium. Al die mestkits, moeten natuurlijk gelabeld en in elkaar gezet worden. Daar gaat best veel tijd in zitten. En dat terwijl wij bij HippoSupport de afgelopen jaren blijven groeien en die tijd dus eigenlijk vooral achter de microscoop door willen brengen. Dat moest anders, vonden wij en dus gingen wij op zoek naar een partner die ons kon helpen door deze werkzaamheden voor ons uit te voeren.

Dat was direct een goede gelegenheid om nadere invulling te geven aan onze betrokkenheid bij de regio Salland, waar wij ons in 2019 hebben gevestigd.

Zo vonden wij "De Productie" in Raalte; een maatschappelijke onderneming, waar werk gedaan wordt door mensen voor wie werk niet zo vanzelfsprekend is en voor wie werk extra uitdagend is. Hier wordt gedacht in uitdagingen in plaats van beperkingen en wordt zichtbaar wat mensen in hun mars hebben. Kort gezegd; hier krijgen mensen een kans.

Na een eerste kennismaking was het ons direct duidelijk; de passie waarmee bij De Productie gewerkt wordt om mensen een plezierige werkomgeving te bieden en werk aan te bieden dat bij ze past, dat is een passie die wij delen.

Inmiddels hebben al enkele honderden van onze mestkits hun weg gevonden naar onze klanten. En zonder nou al te emotioneel te willen klinken, iedere keer als wij die mestkits naar de klant sturen, of ze via de post ontvangen, geeft ons dat een goed gevoel. Het gevoel dat wij een heel klein beetje bijdragen aan het bieden van kansen aan mensen die dat ook echt verdienen. Wij maken onze klanten daar graag deelgenoot van natuurlijk.

Jij gunt jouw veulen toch ook de beste start?

Het gehele paardenlijf, en spieren in het bijzonder, bestaan uit proteïnen, welke weer worden samengesteld uit aminozuren. Deels kan het paard deze zelf produceren en deels moeten deze middels voeding worden opgenomen. Om proteïnen op te kunnen bouwen, moeten alle aminozuren in het lichaam in voldoende mate voorhanden zijn. Zijn er tekorten, dan komt de proteïnesynthese ingevaar en ontstaan tekorten in bijvoorbeeld spieropbouw en prestatievermogen. De Stiefel Elomin bevat Lysin-HCL, DL-Methionin, Natriumchloride, Magnesiumchloride, L-Threonin, Tryptophaan. L-Tryptophaan is een essentiëel aminozuur, waarvan de werking erop is gebaseerd dat het door de stofwisseling omgezet wordt in serotonine en is als een van de weinige aminozuren in staat om de bloed-hersenbarriére overstijgen. Deze werking wordt als stemmingverhogend en rustgevend beschouwd. Tekorten aan L-tryptophaan leidt vooral in stress situaties tot stress, onevenwichtigheid en  verminderde prestatiedrang. 

Vooral voor veulens is het van groot belang dat de ontwikkeling van het lichaam onverstoord kan doorgaan en daarom is het goed om veulens ter ondersteuning een supplement te geven met de benodigde aminozuren en mineralen!

De Stiefel Elomin bevat vele essentiële aminozuren en mineralen en wordt ingezet ter ondersteuning van de gelijkmatige opbouw van de botstructuur en spieren tijdens de groeiperiode van veulens en jonge dieren.

Meer informatie en bestellen in onze webshop; https://bit.ly/elominpaard

Wij zijn een stapje groener!

 

Om mestmonsters naar ons op te sturen, heb je onze speciale "Mestkit" nodig. Mestmonsters zijn namelijk biologische monsters, dus die kun je niet zomaar in een boterhamzakje naar ons opsturen, dat moet aan speciale eisen voldoen. Als je in onze webshop mestonderzoek bestelt, krijg je van ons per post de mestkits opgestuurd, met daarin alle benodigde materialen om het monster te verzamelen, verpakken en versturen.

Om het milieu niet onnodig te belasten, zijn wij daarom al weer enkele jaren geleden overgestapt van plastic wegwerpenveloppen, op herbruikbare verzendenveloppen (wees er dus een beetje lief voor 😘). Toch vonden wij dat er ondanks de herbruikbare materialen nog teveel plastic in het milieu terechtkwam. Vandaar dat wij naar een volgende stap hebben gekeken.

Wij zijn dan ook blij jullie te laten weten dat het belangrijkste onderdeel in de mestkit nu gemaakt is van gerecycled plastic; De Sealbag. Doordat deze nu gemaakt is van gerecycled plastic, kan deze er soms anders uitzien. Iets meer of minder transparant, of net een andere kleur. Geen zorgen in dat geval, de sealbags worden gemaakt van het materiaal dat beschikbaar is en er wordt dus niet gesorteerd wordt op kleur etc.

Wij zijn blij dat wij deze stap hebben kunnen zetten, maar hier blijft het niet bij. Op dit moment zijn wij aan het bekijken wat we met de handschoentjes in de Mestkit zullen doen. More to follow dus!

Cursus Wormmanagement

 

Wij hadden dit voorjaar weer onze cursus wormmanagement ingepland en alles liep voorspoedig; wij hadden snel de aanmeldingen binnen en een datum gepland. Toen brak helaas de coronacrisis uit en ging alles on hold. Op grond van de huidige noodverordening die van toepassing is, zijn samenkomsten zoals onze cursus helaas nog niet toegestaan. Daarnaast zijn wij van mening dat het ook niet wenselijk is. 

Dat betekent dat wij op dit moment ook geen nieuwe cursussen in gaan plannen, in afwachting van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Als de richtlijnen dit weer toelaten, zullen wij eerst de voorjaarscursus opnieuw inplannen, alvorens nieuwe cursussen in te gaan plannen. 

Wij hebben overwogen om de cursus deels online te doen (voor het theoriegedeelte zou dit praktisch gezien mogelijk zijn), maar omdat de sociale interactie een belangrijk onderdeel is van de kennisuitwisseling, hebben wij besloten dat niet te doen. 

Zoals gezegd; zodra de richtlijnen weer ruimte bieden, zullen wij hier mee aan de slag gaan. 

Is je paard gevoelig voor worminfecties?

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties?

Wij zien het helaas vaker; paarden die iedere keer maar weer een worminfectie hebben, ondanks alle preventieve maatregelen en goede zorgen. Een vaak onderschatte factor als het gaat om worminfecties, is het paard zelf. Sommige paarden zijn gevoeliger voor worminfecties. Dat kan te maken hebben met;

✳️Leeftijd - jongere dieren moeten nog weerstand opbouwen
✳️Plaats in de rangorde - moeten vaak op de risicovollere plekken (dichtbij de toiletten) grazen en/of hebben meer stress
✳️Ziekte of blessure - dit kan ten koste gaan van de natuurlijke weerstand, waardoor paarden (tijdelijk) gevoeliger kunnen zijn voor worminfecties
✳️Natuurlijke aanleg - dit kan erflijk bepaald zijn

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties? Probeer dan eens de Stiefel Wormkruiden. Wij hebben deze al geruime tijd in het assortiment en hier hele goede ervaringen mee opgebouwd. Vragen? Neem vooral contact met ons op.

Meer informatie en bestellen; https://bit.ly/wormkruidenpaard

Ben je gewend monsters bij ons langs te brengen?

Dan is er iets gewijzigd!

In de afgelopen jaren was het altijd mogelijk om mestmonsters op elk gewenst moment bij ons op locatie in te leveren voor onderzoek. De sterk toegenomen drukte in ons laboratorium, in combinatie met de richtlijnen met betrekking tot de coronacrisis, hebben ons gedwongen om onze processen op dit gebied opnieuw goed te evalueren. De kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening staat altijd voorop en om deze te kunnen blijven borgen, voeren wij enkele veranderingen door voor het langsbrengen van monsters bij ons. 

Uiteraard is en blijft het altijd mogelijk om mestmonsters bij ons in te leveren voor onderzoek, maar vanaf 1 mei maken wij daarvoor graag een afspraak. Zo zorgen wij er voor dat wij voldoende tijd hebben om u als klant te ontvangen en de monsters in te nemen én kunnen wij ons verder volledig toeleggen op het onderzoeken van de monsters die bij ons binnen komen. Zo borgen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening voor al onze klanten. 

Dus kortgezegd; wil je mestmonsters langsbrengen voor onderzoek? Dan maken wij graag een afspraak met je. 

Vragen? Stel ze! 

Je kunt ons bereiken via: 
 info@hipposupport.nl
 en  06 465 94 220

 Facebook messenger 


Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 HippoSupport Mestonderzoek, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp