Copy

Hoi <<Voornaam>> <<Achternaam>>, denk je aan ontwormen dit voorjaar?

Doe dan eerst mestonderzoek!

Onze EPG Tracker liet in maart al een flinke stijging zien van de gemiddelde infectiedruk. Een duidelijk teken dat de parasieten flink actief aan het worden zijn. Op dit moment bevat iets meer dan de helft gelukkig geen worminfecties, maar de ervaring leert dat dat in deze periode snel omslaat. Zeker gezien de prachtige weersvoorspellingen voor de komende periode. 

Dus als je al langer dan 8 weken geen mestonderzoek hebt gedaan, dan is het nu de hoogste tijd om dat te doen. En als je (bijvoorbeeld in stal- of groepsverband) op vaste momenten mestonderzoek doet, dan is het nu hóóg tijd voor het voorjaarsonderzoek!

Bestel nu je mestonderzoek

Waarom kiezen voor HippoSupport?

Waarom zou je voor het uitvoeren van mestonderzoek moeten kiezen voor HippoSupport?

Dat bij ons kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staat, dat mag eigenlijk geen argument zijn. Dat zou overal en altijd zo moeten zijn als het om het welzijn van dieren gaat. Daar hebben wij het dus ook niet over.

Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk dat je bij ons altijd, voor ieder paard een individuele uitslag krijgt, met een daaraan gekoppeld advies voor een volgend mestonderzoek. Wij werken niet op basis van gemakkelijk ogende, maar potentieel risicovolle schemaatjes. Want in de praktijk blijkt iedere keer weer dat het hanteren van dergelijke schema's voor grote groepen paarden een verhoogd risico met zich meebrengt. Dus bij ons krijg je gewoon per paard een individueel advies, zodat je zeker weet dat de specifieke situatie van jouw paard meegewogen is. 

Maar daar houdt het natuurlijk niet mee op.

 • Want wij zouden kunnen zeggen; omdat wij het enige particuliere lab in Nederland zijn dat werkt volgens de richtlijnen van de koepelorganisatie voor dierenartsen (KNMvD) en dat wij geen wormkuren voorschrijven, waardoor wij volledig onafhankelijk zijn en ons aan de wet houden.
 • Of dat je, doordat wij onafhankelijk zijn, zelf volledig in controle bent over het wormmanagement van je paard. 
 • Wij zouden het kunnen hebben over het feit dat steeds meer dierenartsen en gespecialiseerde paardenartsen in Nederland hun mestonderzoek door ons uit laten voeren, of onze mestkits verkopen. 
 • Maar wij zouden het bijvoorbeeld ook kunnen hebben over het feit dat wij het enige particuliere lab in Nederland zijn, dat naast het reguliere mestonderzoek, ook wetenschappelijk onderzoek doet. Vorig jaar nog werd een belangrijk wetenschappelijk onderzoek van ons naar resistentie tegen Equest/Equest Pramox gepubliceerd in het Nederlandse Tijdschrift voor de Diergeneeskunde
 • Wij zouden het natuurlijk ook kunnen hebben over onze scherpe tarieven,
 • Of over het feit dat wij als enige in Nederland ieder monster standaard controleren op de verteringsgraad. Zo krijg je van ons niet alleen te horen hoe het gesteld is met de parasieten, maar ook of het weer tijd is voor de paardentandarts! 
En dan is het altijd nog goed om te weten dat als je bij ons mestonderzoek uit laat voeren en je stuurt je monster op, dat het ook daadwerkelijk bij óns in het lab wordt onderzocht en niet uitbesteed wordt aan een externe partij. En als je contact opneemt voor vragen, dat je direct contact hebt met degene die zelf het monster van jouw paard onder de microscoop hebben gehad en dus ook precies weten waar het over gaat en of dat poepje lekker rook of niet! 

Maar uiteindelijk is het natuurlijk een keuze die je als paardeneigenaar of staleigenaar zélf zult moeten maken, op basis van wat jij belangrijk vindt en niet op basis van wat wij belangrijk vinden. Als je nog geen ervaring met ons hebt, dan kan dat wat lastig zijn soms. Onze ervaring is dat de mening van andere klanten hier bij kan helpen. Daarom laten wij die graag aan het woord in ons jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Hieronder enkele reacties van onze klanten (totaal aantal respondenten: 289).

Mestonderzoek opsturen tijdens de Coronacrisis

Het is een uitzonderlijke situatie die wij met elkaar doormaken op dit moment. Een tijd waarin veel onzeker is en waarbij alles allemaal nét even anders gaat dan wij gewend zijn. Wij wensen iedereen uiteraard heel veel sterkte en gezondheid toe!

Toch zijn er wat praktische zaken die aandacht behoeven. Op dit moment is nog gewoon mogelijk om monsters naar ons op te sturen voor mestonderzoek, en kun je nog steeds bestellingen plaatsen in onze webshop. Houdt hierbij rekening met het volgende;

 • Heb je een bestelling geplaatst die als pakketje wordt verzonden? Dan komt deze mogelijk iets later dan je gewend bent.
 • Wil je een stalpakket naar ons opsturen? Doe dit dan aan het begin van de week (bij voorkeur op maandag) en laat het ons even weten. 

Verder geldt nog het onderstaande;

 • Bestellingen in de webshop worden in principe nog gewoon bezorgd;
 • Monsters die je naar ons opstuurt worden nog gewoon afgeleverd bij ons;
 • Mocht er iets veranderen, dan laten wij je dit zo snel mogelijk weten.

Blijf op de hoogte van de situatie bij PostNL: 👉https://www.postnl.nl/klantens…/algemene-vragen/coronavirus/ 

Vragen? Stel ze! 

Je kunt ons bereiken via: 
 info@hipposupport
 en  06 465 94 220

 Facebook messenger 


Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 HippoSupport Mestonderzoek, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp