Copy

Hoi <<Voornaam>> <<Achternaam>>, de zomer zit er weer op, hopelijk heb je ondanks de rare coronatijden toch kunnen genieten! Hoog tijd voor een nieuwsbrief, want wij hebben wel weer wat te melden. In deze nieuwsbrief een paar belangrijke berichten, waaronder nieuws over de verzendkosten, het afleveren van monsters en mestkits met ons oude adres in Emst. Lisanne heeft met haar Lutteur ons Silenciokruidensap getest en natuurlijk vertellen wij je alles wat je moet weten over de huidige infectiedruk. 

 • De EPG Tracker, hoe staat het met de infectiedruk?
 • 10.000 mestonderzoeken, reden voor een feestje!
 • Verlaging verzendkosten
 • Heb je nog mestkits liggen met ons oude adres in Emst?
 • Nieuw supplement van Result in het assortiment
 • Lisanne en haar Lutteur hebben het Silenciokruidensap getest. Benieuwd hoe dat ging?
 • Prijswijziging afleveren mestmonsters
 • Heb je vragen? Stel ze!

De dalende trend die wij in de eerste helft van augustus zagen na de zomerpiek, zet gelukkig door. De gemiddelde EPG daalt weer iets verder, naar EPG 331 over de gehele maand augustus. Ook de andere tekenen zijn weer wat positiever, want bevatte in de eerste helft van augustus nog 57% van de monsters een worminfectie, over de gehele maand is dit gedaald naar 51%. Het lijkt er op dat het even iets rustiger is tot we de najaarspiek krijgen dus.  Voor gevoelige paarden en jonge dieren blijft het natuurlijk wel opletten, want die kunnen ook in deze periode gemakkelijk een worminfectie oplopen.

Bestel nu je mestonderzoek

Deze maand vliegt al weer het 10.000e mestonderzoek de deur uit! 

Reden voor een feestje dus! 
  Het succes van HippoSupport heeft ons in eerste instantie ook wel een klein beetje overvallen, moeten wij eerlijk bekennen. Wij hadden in het prille begin niet durven dromen dat wij nu al het 10.000e mestonderzoek aan zouden kondigen. Maar dankzij al onze trouwe klanten en ambassadeurs, is het moment toch echt daar. 

En wij delen dat natuurlijk graag met jullie! Daarom hebben wij enkele leuke en aantrekkelijke acties gepland staan die wij aan zullen kondigen zodra het 10.000e mestonderzoek ook daadwerkelijk de deur uit vliegt. 

Houdt daarom de komende weken onze Social Media goed in de gaten!
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Website
Website
Volg ons op Instagram
Volg ons op Instagram

WIJZIGING VERZENDKOSTEN

Met ingang van 1 september 2020 wijzigt er iets met betrekking tot de verzendkosten. 
 • Wij versturen altijd via PostNL
 • Binnen NL worden mestkits en groeps/stalpakketten altijd gratis verzonden. Voor levering in België geldt een toeslag. De toeslag wordt berekend bij het afrekenen; klik hier
 • Bestellingen vanaf €75,- worden gratis verzonden binnen NL
 • Voor bestellingen onder de € 75,- worden de verzendkosten verlaagd naar € 4,95

Heeft jouw paard een verzwakt immuunsysteem en verminderde weerstand?

Dan hebben wij nu een nieuw supplement in ons assortiment opgenomen om je te helpen het immuunsysteem van jouw paard te versterken en de weerstand te verhogen!

Het spijsverteringsstelsel van paarden kan erg kwetsbaar zijn en wanneer dit van slag is, kunnen paarden hier flink last van hebben. Dit supplement werd speciaal ontworpen om de darmflora van het paard te stimuleren en het immuunsysteem en algemene weerstand te versterken.

R-Gut bevat o.a. een heel hoog aandeel FOS (=Fructo-oligosacchariden), een ideale voedingsbron voor de ‘goede’  bacteriën in de dikke darm. Deze stimuleren boterzuur, de ideale voedingsbron is voor de darmwand. Hierdoor wordt de opname van de voedingsstoffen sterk bevorderd (de villi worden groter). 
Naast FOS bevat dit mengsel ook MOS (=Mannan-oligosacchariden), die belangrijk zijn voor het sturen van de darmflora. Fulvinezuren elimineren toxines en zware metalen, die een zeer belastend invloed hebben op de darmen van de paarden.
De levende gisten zorgen voor een goede functionering van de vezelvertering in de dikke darm. Dit is belangrijk omdat sportpaarden door het vele trainen een beperkte tijd hebben om hun voeder op te nemen, waardoor ze dit vaak (te) snel opnemen met als gevolg dat er zetmeel in de blinde darm komt en daar de darmbalans verstoord. 
De aaanwezige Threonine zorgt voor de opbouw van de darmmucosa (slijm), welke zorgt voor een bescherming van de darm tegen pathogenen en ongewenste stoffen.

Kortom: een heel uitgebreid en perfect uitgebalanceerd mengsel om paarden een ideale darmgezondheid te bezorgen en hun immuunsysteem te versterken en de weerstand te verhogen. En dat voor slechts € 1,58 per dag. 

Meer informatie en bestellen in onze webshop; http://bit.ly/r-gut

LAATSTE HERINNERING

Om onze verhuizing van vorig jaar zo soepel mogelijk te laten verlopen voor onze klanten, hebben wij gebruik gemaakt van de Zakelijke Doorzendservice van PostNL. Mestkits die als normale brievenbuspost naar ons oude adres in Emst werden gestuurd, werden door postNL automatisch doorgestuurd naar ons nieuwe adres in Nieuw Heeten. De ervaring was dat helaas niet in alle gevallen deze doorzendservice werkte zoals het zou moeten. Daarom hebben wij in het afgelopen jaar al opgeroepen om even contact op te nemen als je nog mestkits had liggen met oude adreslabels er op. 

Per 23 september as komt er een definitief einde aan de zakelijke doorzendservice. Post die dan nog naar ons oude adres gestuurd wordt, zal niet worden doorgestuurd naar ons nieuwe adres. Wij hebben er ook geen zicht op of er iets op het oude adres terecht komt. Monsters die daar naar toe gestuurd worden, moeten als verloren worden beschouwd.

Daarom nog een laatste keer deze oproep;
 

Heb je nog mestkits met ons oude adres in Emst liggen? Stuur ons dan even een berichtje met hoeveel mestkits je nog hebt, dan sturen wij nieuwe labels naar je toe. 

 

Lutteur en Lisanne en het Silenciokruidensap

In de afgelopen weken hebben Lisanne en haar gestresste merrie Lutteur ons Silenciokruidensap getest. Lisanne stel Lutteur graag even voor;

"Lutteur (Laurentz x Gribraldi) is een 8 jarige ster merrie bij het NRPS. Ik heb haar vanaf haar 3de in mijn bezit en zelf opgeleid. Momenteel rijden wij L2+ 4. Je kunt zeggen dat Lutteur een zeer sterke persoonlijkheid heeft en kan snel afgeleid, nerveus of angstig worden. Tijdens het rijden of wedstrijden is er dan soms ook weinig mee te beginnen. Wanneer de vrachtwagen op het erf staat en er vlechten in de manen zitten, mest zij soms meer dan 3 keer. Stilstaan en geduldig wachten staat niet in haar woordenboek. Alles wordt uit de kast getrokken, schrapen, hangen, stampen en met haar achterbenen trappen in de lucht. Meerdere malen heeft zij mij voor vertrek door de baan heen getrokken aan de longeerlijn omdat ik dacht dat zij even moest ontladen. Ook tijdens de training is Lut soms meer bezig met wat er buiten de bak gebeurd. Als er een kussen anders op het bankje ligt, kan ik soms een half uur bezig zijn om haar normaal er langs te krijgen. We hebben echt al heel veel geprobeerd, NAF magic, Bach druppels, magnesium helaas zonder gewenst resultaat."


Kortom; de ideale kandidaat om het kruidensap voor ons te testen! 
 

Zo gedroeg Lutteur zich vóórdat er gestart werd met het Silenciokruidensap

 

Op maandag zijn zij begonnen met het silenciokruidensap. Op donderdag kregen wij al even een kort berichtje hoe het ging;
 

"Afgelopen maandag zijn we begonnen met de stresskruidensap. Gister merkte ik al wat verschil. Niet gemest tijdens het poetsen en stond rustig. En tijdens het rijden veel minder stress. Vandaag is de osteopaat geweest en stond zij ook veel rustiger. Ze eet het graag. Ik ben benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen. "

 

Dat klonk veelbelovend. Hieronder lees je hoe het daarna is gegaan. 
 

"Lutteur is dan wel flink gestresst, maar is verder kerngezond en wordt elk half jaar behandeld door de fysiotherapeut/Cranio sacraal therapeut of osteopaat. Lut staat zomers 24/7 buiten in een kudde en s winters van 9:00 tot 18:00 op de paddock. Loopt 6 keer per week in training onder het zadel, aan de hand, longe of buitenritje. Momenteel krijgt zij alleen muesli van Havens en magnesium. In de winter krijgt zij luzerne, muesli, magnesium en soja schroot (voor de extra eiwitten) en 15 kilo hooi in porties.

Op 20 juli zijn wij begonnen met het Stresskruidensap en het eerste wat mij opvalt hoe lekker het ruikt. Lutteur heeft er totaal geen moeite mee en eet het makkelijk op. In de eerste week merk ik dat ze wel relaxter is. Vooral de grote uitspattingen zijn minimaal en de spanning vloeit sneller af. Met poetsen is zij wel wat relaxter. Tweede week merk ik dat ze minder mest wanneer de vrachtwagen op het erf staat om een lange duinrit te maken. Dit is wel echt iets wat opvalt.

In de derde week wordt het weer zo warm dat Lut geen stap extra zet dus of dit door de sap komt of door het weer durf ik niet te zeggen. Ik heb in deze week ook weinig met mevrouw gedaan. Nu is de fles bijna op. En sinds afgelopen week ben ik weer vol met haar aan het trainen. Ik merk tijdens het rijden echt verschil. Ze is nog steeds alert en scherp op de omgeving maar ik krijg haar makkelijker langs de bakkabouters en ook ontspant zij sneller naar een schrik reactie.

Al met al ben ik zeer tevreden. En ga in de winterperiode nogmaals de stresskruidensap uit proberen."

Zo zag het er uit nadat Lutteur 3 weken lang het Silenciokruidensap kreeg toegediend. 

Is je paard gevoelig voor worminfecties?

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties?

Wij zien het helaas vaker; paarden die iedere keer maar weer een worminfectie hebben, ondanks alle preventieve maatregelen en goede zorgen. Een vaak onderschatte factor als het gaat om worminfecties, is het paard zelf. Sommige paarden zijn gevoeliger voor worminfecties. Dat kan te maken hebben met;

✳️Leeftijd - jongere dieren moeten nog weerstand opbouwen
✳️Plaats in de rangorde - moeten vaak op de risicovollere plekken (dichtbij de toiletten) grazen en/of hebben meer stress
✳️Ziekte of blessure - dit kan ten koste gaan van de natuurlijke weerstand, waardoor paarden (tijdelijk) gevoeliger kunnen zijn voor worminfecties
✳️Natuurlijke aanleg - dit kan erflijk bepaald zijn

Wil je je paard zo goed mogelijk en op een natuurlijke manier ondersteunen in de strijd tegen die terugkerende worminfecties? Probeer dan eens de Stiefel Wormkruiden. Wij hebben deze al geruime tijd in het assortiment en hier hele goede ervaringen mee opgebouwd. Vragen? Neem vooral contact met ons op.

Meer informatie en bestellen; https://bit.ly/wormkruidenpaard

Ben je gewend monsters bij ons langs te brengen?

Dan is er iets gewijzigd!

De coronacrisis heeft grote impact (gehad) op veel bedrijfstakken. Helaas hebben ook wij daar mee te maken. Mede als gevolg van prijswijzigingen bij onze leveranciers en de directe gevolgen die de crisis heeft op onze dienstverlening, hebben wij onze interne processen en werkwijzen kritisch geanalyseerd en hebben wij gekeken hoe dit zich verhoudt tot de prijsstelling van onze dienstverlening. Dit heeft er toe geleid dat wij enkele prijswijzigingen door hebben moeten voeren voor het langsbrengen van mestmonsters in ons lab. 

Als het goed is hebben alle klanten waarvoor de prijswijziging geldt een hierover per mail bericht gehad. Heb je geen bericht van ons gekregen? Laat het ons dan vooral even weten!

Vragen? Stel ze! 

Je kunt ons bereiken via: 
 info@hipposupport.nl
 en  06 465 94 220

 Facebook messenger 


Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2020 HippoSupport Mestonderzoek, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp