Copy
122e Nationale Prijskamp
Nieuwsbrief niet goed te zien?
De redactie van Trekpaard.net wenst u een heel gelukkig, gezond en voorspoedig 2017! Graag willen we jullie bedanken voor de vele leuke, hartverwarmende reacties die we het voorbije jaar mochten ontvangen. Het nieuwe jaar nam alvast een vliegende start met de 122e Belgische Nationale Prijskamp... daarover alles in deze nieuwsbrief!
De Nationale prijskamp van het Belgisch Trekpaard ging door op 15 januari 2017 tijdens Agriflanders in Gent. Na de individuele reeksen volgden enkele opwarmertjes voor "the grand finale". De rubriek voor loten van drie werd gewonnen door familie De Brabander, gevolgd door de presentatie van de merrie en hengst met afstammelingen: Rani van Luchteren van Stal Van Doorselaere en Mathador van de Bouwhoeve van Jella en Rik Swinnen.
Noella en Bram zijn nieuwe Belgische kampioenen
Vorig jaar derde, nu bekroond tot Belgisch kampioene 2017: Noella van het Keiberghof van Eric Verwilst uit Deinze. Evita van 't Costershof van Johan Vereertbrugghen wist de plek van reserve kampioene te veroveren en verwees zo Lizet van het Kraayenhof van Koen Zwaenepoel naar de plek van derde op tal.
Bij de hengsten was het Bram van de Bouwhoeve die de titel van Belgisch kampioenhengst opeiste. De nationale titel gaat zo voor het derde jaar op rij naar Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde. Als reserve werd Hely de la Vallée van Eddy Van Langenhove opgesteld en als derde op tal mocht Tim van 't Bos van Petra Verdoodt de piste verlaten. 
Klik hier voor meer info en de volledige uitslagen.
Hengstennieuws
Bloc van Damshof is niet meer
Kerstdag was er één met trieste bijklank op Stal Nieuw Leven te Zuidland. Ondanks zijn hoge leeftijd moesten ze toch nog onverwacht afscheid nemen van Bloc van Damshof. De hengst zou 20 worden over enkele maanden.
Klik hier voor meer info.
Senateur van Hoeve de Eik naar Frankrijk
Het hing al een tijdje in de lucht, maar is nu ook bevestigd: Senateur van Hoeve de Eik werd verkocht en zal zijn carrière verderzetten in Frankrijk bij Romaric Guyollot. De bruine hengst was in eigendom van Ger Smits, maar bracht de voorbije dekseizoenen door bij Robby Vanbockrijck.
Klik hier voor meer info.
Marius en Dylan van Luchteren naar NL en FR
Hengstenhouderij Het Hokselaarhof uit Koersel was de grootste inzender op de laatste Centrale Hengstenkeuring en kreeg in de nieuwe jaargang maar liefst vier hengsten goedgekeurd, twee daarvan werden inmiddels verkocht.
Klik hier voor meer info.
Lutteur goedgekeurd op afstammelingen
Op vrijdag 13 januari ging de afstammelingenkeuring van Lutteur van Wooldink door in Maren-Kessel. De bruine hengst kreeg groen licht. Klik hier voor meer info.


Nederlandse centrale hengstenkeuring
De centrale hengstenkeuring van het Nederlandse stamboek gaat door op 21 januari in Lunteren. De nieuwe jaargang telt 16 hengsten op een totaal van 44 aanmeldingen.
Klik hier voor meer info.

Like onze 
Facebook-pagina en wees als eerste op de hoogte over het laatste nieuws uit de trekpaardenwereld!
Info-sessies over het exterieur van het trekpaard
De commissie "Trekpaard Jeugd" van de VFBT plant twee infosessies omtrent het exterieur van het Belgisch Trekpaard:
- theorie-avond op 4 februari om 18u30 in Weerde
- praktijk-sessie op 11 februari in Oppuurs
Iedereen (alle leeftijden!) is van harte welkom! Deelname per sessie €5. Inschrijven voor 25/01.
Klik hier voor meer info.
[Français]  Bram et Noella sont les champions 2017
Le concours national du Cheval de Trait Belge s’est déroulé le 15 janvier pendant Agriflanders à Gand. L’année passée elle était troisième, maintenant elle est couronnée Championne Belge 2017: Noella van het Keiberghof de Eric Verwilst à Deinze. Evita van 't Costershof de Johan Vereertbrugghen est devenu vice-championne et Lizet van het Kraayenhof de Koen Zwaenepoel était troisème.
L’éleveur néerlandais Marcel Asbreuk pouvait une nouvelle fois jubiler pendant le championnat des étalons, son produit Bram van de Bouwhoeve remporte le titre de Champion Belge. C’est la troisième fois de suite que la famille Imschoot de Beervelde remporte ce titre. Comme vice-champion, le jury a choisi Hely de la Vallée de Eddy Van Langenhove et le troisième était Tim van 't Bos de Petra Verdoodt.
Cliquez ici pour plus d'info et les résultats
[English]  Bram and Noella are the national champions 2017
The national competition of the Belgian Draft Horse took place on January 15th during Agriflanders in Ghent. Last year she was third, now she is crowned Belgian Champion 2017: Noella van het Keiberghof of Eric Verwilst in Deinze. Evita van 't Costershof of Johan Vereertbrugghen became vice-champion and Lizet van het Kraayenhof of Koen Zwaenepoel ended up third.
The Dutch breeder Marcel Asbreuk could jubilate once again during the championship of stallions, his product Bram van de Bouwhoeve wins the title of Belgian Champion. This is the third time in a row that the Imschoot family of Beervelde wins this title. As vice-champion the jury chose Hely de la Vallée from Eddy Van Langenhove and the third was Tim van 't Bos of Petra Verdoodt.
Click here for more info and the complete results
Foto's © Eva De Smidt, Ton van der Weerden & Stal Nieuw Leven
Copyright © 2017 Trekpaard.net, All rights reserved.