Copy
Zomers leesvoer voor mede-boekenwurmen
View this email in your browser

Doe mij maar een boek


Morning! Alles goed? Zomer aan het vieren? Lig je lekker in een hangmat met een boek?

Ik weet eigenlijk niet wat voor weer het is. Ik ben namelijk op vakantie (dat durf ik gewoon te zeggen want wij hebben altijd iemand die het huis bewaakt, samen met de katten).

Deze nieuwsbrief heb ik al begin juli klaargezet. En ik lig denk ik niet een hangmat als jij dit leest. Maar ik vraag er wel een voor mijn verjaardag - 5 augustus! Leeuw. 

Er is voor mij geen fijnere zomer denkbaar dan in een hangmat met een boek. Of binnen met een boek. Of op het strand met een boek. Of in het gras of op het terras met een boek. Als het maar met een boek is, maakt het me verder niet veel uit.

Jaja, tijd doorbrengen met mijn kinderen en mijn man is ook heel leuk. Maar echte ontspanning is voor mij: eindeloos mogen lezen.

Daarom dacht ik: ik ga jullie vertellen wat mijn favoriete boeken allertijden zijn. Net als Kitty hier heel moedig deed, zet ik ook de chicklit en andere onzin er gewoon bij. Ik kan dat. Ik durf dat. Weg met dat intellectuele beeld dat je van me hebt! :))

Favoriete boeken en andere tips


Mijn allerfavorietste boek: The Power of One

Mijn favoriete boek allertijden is The Power of One. Het gaat over Zuid-Afrika, de natuur, over doorzetten, over racisme en liefde, over jongensdromen en loyaliteit. Het helpt ook dat het een heel dik boek is, want ik houd vooral van hele dikke boeken. Ik lees als een razende en anders ben ik er zo doorheen. Maar dit boek blijf ik lezen. Is ook een mooie film, trouwens.
 

Mijn andere favoriete boek

Heel afgezaagd, tegenwoordig, maar ik ben gek op Lord of the Rings. Ik heb het hele boek al talloze malen gelezen. En noodgedwongen de film tientallen keren gezien (mijn echtgenoot is geen lezer maar wel een kijker). Ik blijf het herlezen. Omdat ik als student de pocketeditie kocht, valt het boek uit elkaar van ellende. Maar toch. Epic. (momenteel herlees ik stukjes met mijn oudste zoontje, om hem te laten zien dat het boek en de film verschillen :))

Favoriete genere? Murder mysteries.

Ik krijg er nooit genoeg van. Vooral de Britse. Hieronder mijn favoriete series:

  • Pascoe & Dalziel, van Reginald Hill Deze serie is een soort van Yorkshire slang geschreven, dus niet iedereen vindt het leuk. Maar ik vind het de beste detectiveserie ooit gemaakt. Dalziel is een weerzinwekkende, maar tegelijkertijd superslimme, en stiekem goede vent . Zijn sidekick vormt de perfecte aanvulling.
  • Inspector Lynley, de serie van Elizabeth George is ook een grote favoriet. De Britse lord die politieinspecteur werd, worstelt met de liefde en zijn afkomst. Mooi neergezet door zijn tegenpool en sidekick Barbara ... Hoe kun je dit NIET leuk vinden? De laatste delen zijn wat dramatischer (ik verklap niets). Het wachten is op het vervolg.
  • Inspector Gamache, van Louise Penny is ook genieten. Ik heb ze allemaal op mijn Kindle staan. De sympathieke Canadese Inspecteur Gamache wordt keer op keer naar een klein dorpje in de bossen van Canada geleid en gaat daar uiteindelijk zelf ook wonen. Het wordt alsmaar spannender, naarmate je verder in de serie komt en de complotten toenemen. Maar het gaat ook over heerlijk eten bij het haardvuur. Heerlijk.


Hekserij en computers

OK, dit is mijn schaamte, de ultieme chicklit: de heksenserie van Deborah Geary. Ik heb ze allemaal gekocht en gelezen. Dit speelt in onze tijd en de heksen uit de serie verdienen hun geld met programmeren en gamen. Het draait allemaal om liefde en vriendschap. Maar het bovennatuurlijke tintje maakt het nog leuker. Bol.com heeft de serie niet, zo te zien, maar dit is de link naar de Amazon-pagina.

Fantasy is te gek

En tenslotte: fantasy. Ik ben sinds mijn studententijd verslaafd aan Fantasyboeken. Ik denk dat het begon met Lord of the rings maar daarna was ik iedere week in de American Book Store te vinden of op de Engelstalige afdeling van de boekwinkels die ik tegenkwam. Een paar van mijn favoriete series:
  • De Shanarra-boeken van Terry Brooks, te beginnen met het allereerste boek van de allereerste serie, want die was het beste: The Sword of Shanarra. Je kent het wel: jongen voelt zich altijd anders dan anderen en blijkt dan ook over magisch talent te beschikken en gaat op een quest... 
  • Robin Hobb: met De Liveship Traders - over avontuur, piraterij, vrouwen met power en magie - maar ook vooral met The Farseer Trilogy, te beginnen met boek 1. In deze serie spelen dieren een grote rol. En aangezien ik er als klein meisje van droomde om net als Sneeuwwitje in de Disneyfilm met dieren te kunnen praten, was ik direct verkocht.

Gratis boeken lezen voor volwassenen en kinderen 

Ik ontdekte onlangs de app 'VakantieBieb'. Je vindt hem in de app store (bij mij is dat op de iPhone). Ik heb een stapel boeken gedownload. Doe het voor je op vakantie staat en nog wifi hebt, dan staan ze in je virtuele 'boekenkast'. Je moet wel even aanmelden met je emailadres en op de bevestigingslink klikken.
 

Gratis Engelstalige boeken lezen met de Kindle app & Amazon

Ik koop al jaren en jaren bijna al mijn boeken via Amazon.com en lees ze dan met de Kindle app op de iPad of de iPhone. Vooral omdat ik met name Engelstalig lees is dat heel handig. Het leuke is dat je op Amazon.com ook kunt zoeken op 'free Kindle books'. Daar vind je een lange lijst met gratis boeken, waaronder een aantal beroemde werken. Genieten!
 

Er staat nog meer in mijn boekenkast.

Romans, bijvoorbeeld. Maar die bewaar ik voor een andere keer! Als je zin hebt, ben ik benieuwd naar dat ene boek dat jouw favoriete boek allertijden is. Misschien kunnen we daar dan nog eens een nieuwsbrief aan wijden? 
 

Nog even over die hustle


Ik schrijf regelmatig over dat begrip 'hustle', dat toch net weer iets anders inhoudt. Zoals ik het intrepreteer. Hieronder vind je een aantal artikelen daarover.
 

Do the hustle

Over hoe je een bedrijf opbouwt en waarom je continu bezig moet zijn met je doelen, actie, energie, gogogo


Maar makkelijk is het niet, hustle

Er zijn ook wel wat kanttekeningen te maken, bij dat hustle. Zo makkelijk is het allemaal niet. 


Go knock on some doors

Dit is het echte hustlen, wat mij betreft. Niet makkelijk. Wel nodig. Go knock on a few doors!

Tot zo ver de nieuwsbrief van deze week. Over dat hosselen gaan we het vaker hebben hier in de nieuwsbrief, denk ik. Het is een interessante manier om over inkomen en ondernemerschap te denken...

Fijn weekend! 

Elja 
Copyright © 2016 Elja Daae, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp