Copy
Iedereen is een fotograaf
View this email in your browser

Fotograferen kun je leren

Morning ... hoe is het? Ben je al aan het werk geweest deze week? Of nog vakantie? Misschien heb je wel op het strand gelegen! Of in de sneeuw gestaan! Lucky you.

Ik combineerde vakantie met werk en dat beviel me prima. Zo ben ik - half werk, half hobby - nog steeds bezig met de online training 'Make films', die ik je van harte aan kan raden. 

De training wordt gegeven door een vrouw die eigenlijk fotografe is maar steeds meer richting fotografie ging. En dat deed me denken aan de rol van fotografie in marketing en communicatie. Zie daar het onderwerp van deze nieuwsbrief. Vast niet de laatste keer dat ik het hier met je over ga hebben. 

Veel leesplezier, fijn weekend, en als ik je niet meer spreek voor maandag en dat is je eerste werkdag dit jaar: succes met het zoenen van al je collega's :) [er zijn veel voordelen aan zzp-er zijn!]

Elja 


Kunnen fotograferen is een handige skill 
Ik weet natuurlijk niet precies wie jij bent. Nou ja, van sommige lezers wel. Maar niet van iedereen. Wat ik wel vrij zeker weet is dat je interesse hebt in marketing, communicatie, social media en/of de online wereld. En in al die gebieden is beeld heel belangrijk geworden, de afgelopen jaren.

Dat betekent een uitdaging, vooral als je voor jezelf werkt. Want hoe kom je aan beeld? Waar haal je het vandaan? Laten we eerlijk zijn: het is nu al zo ver dat standaard saaie stock photos niet meer voldoen als je echt een merk wilt neerzetten. Enne, zo maar foto's van anderen gebruiken: nooit doen. 

Wat je ook voor werk doet, als je je online begeeft en een boodschap uit te dragen hebt is het handig om je fotografie een beetje eigen te maken. En zelfs om een beeldbank aan te leggen, een verzameling van foto's en afbeeldingen die je kunt gebruiken op je website en op social media. 

Gelukkig is fotografie iets dat we allemaal kunnen leren. Sterker nog, gezien de populariteit van Instagram is het iets waar heel veel mensen lol in hebben! 

Daarom deze week een aantal handige tips rondom beeld en fotografie. Veel leesplezier en zoals ze zeggen in de fotografie: Go out and shoot!

Leesvoer


Let op de rechten. Jaja, saai, auteursrecht. Gelukkig zijn er bloggers die het allemaal even voor je op een rijtje zetten. Ik raad je aan om even rond te kijken bij mijn vriend Raymond Snijders. Hij legt je uit waarom je toestemming moet hebben om andermans foto's te publiceren. En hij heeft een hele lange lijst met gratis fotosites voor je gemaakt met foto's die je onder bepaalde voorwaarden mag 'hergebruiken' (da's de juridische term voor gebruiken :)). En mocht je jezelf voor de gek houden met allerlei smoesjes, Charlotte legt je hier uit waarom dat onzin is.

Goed fotograferen is veel werk.  Kijk, ik denk dat iedereen kan fotograferen. Meen ik ook. Maar echt goed fotograferen vraagt wel iets van je. O.a. geduld, een beetje denkwerk en tijd. Fotograaf Thatcher Cook (had ik al gezegd dat hij een workshop geeft binnenkort?? :))) noemt dat 'be deliberate'. Wees bewust bezig. En in deze video wordt dat mooi geïllustreerd

Een kwestie van kijken. Eigenlijk is fotografie gewoon een kwestie van kijken. Van dingen zien en iets langer nadenken over wat je zou kunnen fotograferen om je heen en hoe je dat zou kunnen doen. Er zijn gelukkig heel veel leuke fotografen die je op weg helpen met hun blog. Neem een kijkje op het blog van Else Kramer (blog wordt niet bijgehouden maar staat nog vol mooie artikelen) of dat van Laura Vink dat bomvol tips staat. En niet te vergeten de community van Photofacts

Mooie gratis foto's zijn er ook. De foto hierboven is gratis. Hij komt van Death to the Stock Photo, een stockphoto collectief. Als je je abonneert op de nieuwsbrief krijg je iedere maand een stapel prachtige gratis foto's om te gebruiken. Vergeet niet om te vermelden waar je ze vandaan hebt. Je kunt je hier abonneren.
Copyright © 2017 Elja Daae, All rights reserved.

Elja's gegevens:
Elja Daae
Anthonie Duyckplein 8
Wassenaar, Zuid-Holland 2242TT
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je settings of je voorkeuren wijzigen?
Je kunt hier je emailadres wijzigen of je met 1 klik direct afmelden


This email was sent to eljadaae@yahoo.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Elja Daae · Anthonie Duyckplein 8 · Wassenaar, Zuid-Holland 2242TT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp