Copy
Deze nieuwsbrief gaat over het vangen van adressen, geen pokémons
View this email in your browser

Vangen is een kunst

Goedemorgen,

Hoop dat je een goede week hebt gehad. Met veel pokémons. 

Wat?

De mijne?

Ja prima ook hoor. Geen pokémons. Te druk aan het spelen geweest met mijn website

In dat kader van algehele professionalisering besloot ik deze week dat ik er meer van jou wilde. Meer emailabonnees. Want da's belangrijk, een goede e-maillijst. Eigenlijk kan bijna niemand zonder. Ook jij niet, vermoed ik.

Als je een groep mensen wilt bereiken en wilt overtuigen van iets, heb je nu eenmaal een manier nodig om ze regelmatig op de hoogte te houden van waar je mee bezig bent. Liefst door waarde toe te voegen.

Daarom vandaag de vraag: hoe vang je emailadressen? Daarover meer in deze nieuwsbrief. 

Laterrr

Elja 

En overigens, als je me wilt mailen WAAROM je je hebt geabonneerd op deze nieuwsbrief, wat er beter kan, wat er goed aan is, waarom je hem wel of niet opent, en waar JIJ denkt dat deze nieuwsbrief nou over gaat: klik even op het antwoordknopje en mail me terug!! 

Hoe vang je bezoekers?! 

Ik ben een hele vervelende student geweest, als het gaat om emailmarketing. Ik wilde het maar niet leren.

Dat komt omdat de methodieken rondom emailmarketing me tegenstaan. Als ontvanger van die methodieken.

Het is niet dat ik geen emails wil ontvangen vanuit bedrijven of ze niet wil verzenden (zoals je weet). Het is meer dat die emails altijd zo ontzettend weinig toevoegen. Ze brengen zo weinig waarde. En ze zijn zo freaking onpersoonlijk.

Daarom heb ik me jaren als een vervelende, opstandige puber gedragen, in de tijd dat ik emailnieuwsbrieven moest versturen van collega's. Ik vond het gewoon niets. Ik moest toegeven dat het me geld opleverde en daarom belangrijk was. Maar ik bleef me afvragen of het niet anders kon.

En op een dag dacht ik: natuurlijk kan dat. Ík kan dat!

Deze nieuwsbrief startte ik in april. Er kwamen iedere week een paar mensen bij. Inmiddels ben ik al een paar weken blijven steken op 138. 

Ik geef toe dat het niet echt uitmaakt. Ik heb nog niets te verkopen (ben wel bezig met een online cursus en een boek, waar ik je ooit mee ga lastig vallen, maar goed, da's toekomstmuziek). Toch wil ik deze nieuwsbrief laten groeien. Al was het maar om te leren: hoe krijg je nou meer abonnees?

Ik heb daarom van de week een vreselijk lelijke pop-up geïnstalleerd (zie eerdere afbeelding). Als je een paar seconden rondhangt op eljadaae.nl, krijg je hem BAM in je rechterhoek. Het programma dat ik gebruik heet SuMoMe, voor Wordpress.

Het heeft nogal wat opties, zoals je ziet. Ik gebruik alleen die voor de pop-up.

Na een paar dagen heb ik 1 nieuwe abonnee welkom kunnen heten (welkom, websitebezoeker!). Qua conversie valt het tegen. 1 op ruim 350 vertoningen van die pop-up is succesvol (Ik heb wel de tekst veranderd, inmiddels. Beetje uitproberen.). 

Nou goed. Het is een vak, emailmarketing. En als ik een nieuw vak leer, leer ik dat graag samen met jou. Daarom in de afdeling Leestips hieronder, deze week wat interessante artikelen over emailmarketing.

Lees ze!

Elja 

 

Emailmarketing

Het is een beetje uit, emailmarketing. Maar ik heb mijn best gedaan om nog wat relevante, actuele leestips voor je te verzamelen.

Als je WordPress gebruikt voor je website of blog, uit dit artikel had ik de pop-up plugin gehaald die ik hierboven beschrijf. Er staan nog een paar interessante plugins in. Mocht dit succesvol blijken te zijn, ga ik denk ik OptinMonster proberen. Het idee dat je per pagina kunt instellen of en wat voor pop-up mensen te zien krijgen, spreekt me aan.

Onderwerpregels zijn belangrijk. Je kunt er trucjes mee uithalen (ben ik niet voor, behalve als grapje). Ik vond dit interessante artikel er over.  (Engels)

Voorkom afhakers - goede praktische tips in dit artikel. Een goede welkomstemail, bijvoorbeeld. Die heb ik volgens mij niet echt. Actiepuntje! 

Zo krijg je meer emailabonnees - een artikel van de mannen van MeasureMail. Zij zullen het wel weten, lijkt me. Hoewel hun bewering dat pop-ups supereffectief zijn, me een beetje overtrokken lijkt. Zal aan mijn pop-up liggen?! :)

Ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn met die pop-ups. Hoe kom jij aan nieuwe abonnees? Als je het me wilt laten weten of je beste tips wilt delen, bewaar ik die voor een volgende editie. 

Fijn weekend, geniet van de zon!

Elja 
Copyright © 2016 Elja Daae, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp