Copy

Zajednički komentari NVO iz Kotora

Drage kolege, kao što znate Opština Kotor je pristupila izmjenama Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, pri čemu je došlo do značajnijih izmjena u odnosu na poslednjih nekoliko godina.

Najveće izmjene su te da umjesto dosadašnjih 1% planiranog budžeta, ubuduće bi za NVO bio oprijedeljeno 0,5% dok je udio za 3 tradicionalne organizacije promjenjen sa zajedničkih 20% od ukupne sume za NVO, svaka od njih dobila po 20% (ukupno 60%).

Uz mnoge proceduralne zamjerke koje smo naveli u svojim komentarima, izneli smo i komentare prije svega na ovako dramatična smanjenja fonda bez ikakvih valjanih objašnjenja od strane Opštine s obzirom da se ukupno bužet Opštine povećava što znači da razlog nije neka potencijalna kriza u finansijama. 

Eko centar Delfin i EXPEDITIO su napravili tekst komentara sa ciljem da se spreči usvajanje ove odluke štetne za dalji razvoj NVO sektora u Kotoru.
------------------------------------------
Pozivamo Vas da, učitate naše komentare ovdje: https://jmp.sh/Jzmv1EC
(kliknete DOWNLOAD u gornjem desnom uglu da bi učitali dokument)
Ukoliko se slažete sa našim stavom, molimo Vas da popunite, potpišete i pečatirate kratku Izjavu koja je sastavni deo komentara i dostavite nam skenirano na ovaj mail office@expeditio.org 
------------------------------------------
Tekst Nacrta odluke možete učitati ovdje: https://jmp.sh/RMuXE0e 
(kliknete DOWNLOAD u gornjem desnom uglu ako želite da učitate dokument)
A originalni tekst još uvijek važeće Odluke možete učitati ovdje: https://jmp.sh/8MwEPMQ (kliknete DOWNLOAD u gornjem desnom uglu ako želite da učitate dokument)

Takođe, veoma važno, pozivamo Vas i da uzmete učešće u javnoj raspravi - raspored je u produžetku
 

PROGRAM JAVNE RASPRAVE

 1. Povodom Nacrta Odluke o izmjeni Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama organizuje se javna rasprava u trajanju od 15 dana počev od 06.12.2019. godine.

 2. Nacrt označene Odluke objaviće se na internet sajtu Opštine Kotor www.kotor.me i putem lokalnog javnog emitera Radio Kotora.

 3. Javna rasprava održaće se u palati Bizanti, dana 13.12.2019. sa početkom u 10 časova.

 4. Centralna javna rasprava održaće se u palati Bizanti dana 18.12.2019.godine sa početkom u 10 časova.

 5. Organ uprave Opštine Kotor za sprovođenje javne rasprave je Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti.

 6. Primjedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se u pisanoj formi na adresu Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Opština Kotor, Stari grad 317 ili putem e-maila: kultura@kotor.me do isteka roka za javnu raspravu.

 7. Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti će razmotriti primjedbe, predloge i sugestije učesnika javne rasprave i sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

  (originalna informacija se nalazi ovdje: http://www.kotor.me/me/javne-rasprave-sekretarijata-za-kulturu,-sport-i-drustvene-djelatnosti/javna-rasprava-sredstava-nvo/)

  UKOLIKO BILO KO IMA PROBLEMA DA UČITA DOKUMENTE NEKA NAM SE JAVI NA OVAJ MAIL, DA BI MU ISTE POSLALI NA MAIL DIREKTNO!

  VIDIMO SE NA JAVNOJ RASPRAVI!

  Srdačan pozdrav


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Expeditio · Skaljari bb · Kotor 85330 · Montenegro

Email Marketing Powered by Mailchimp