Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Terugkijken  - TwitterLeestip Agenda
rEDNL22 gemist? Kijk het terug!
Heb je researchED NL 2022 gemist maar ben je erg benieuwd naar wat je gemist hebt?
Wil je deze bron aan kennis en kunde niet aan je voorbij laten gaan? Koop dan alsnog een online ticket en krijg toegang tot de opgenomen sessies.
Zo kun je het nieuwe schooljaar met meer kennis en informatie starten en ga je zelfverzekerd aan de slag!
Aftermovie researchED NL 2022
koop een terugkijkticket
Twitter
Volg jij ons al op Twitter?? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's, podcasts en andere zaken die met researchED NL te maken hebben.

Heb je geen Twitter maar ben je wel leerkracht op het vo? Zoek er dan toch eens op de naam van je school of je eigen naam: veel leerlingen blazen via Twitter stoom af en wellicht word je (of je school) op Twitter toch regelmatig genoemd!
Klik hier voor ons Twitter-account
Leestip 
Doorloopjes 2

Er zijn weinig boeken die de docentprofessionalisering zo doelgericht en tegelijk eenvoudig ondersteunen als Doorloopjes. Door het praktische karakter leent dit boek zich buitengewoon goed voor onderwijsverbetering, zowel op individueel niveau als in teamverband. Daarmee biedt dit boek volop handvatten om de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te overbruggen.
In totaal worden het 3 boeken, er zijn er nu 2 uitgebracht.

Heb je hem nog niet in huis? Het is een ideaal boek(je) om in de vakantie te lezen.

De schrijvers zijn Tom Sherrington en Oliver Caviglioli en de Nederlandse bewerking is gedaan door initiatiefnemer van researchED Nederland: Jan Tishauser. 

Ook is er een website met (gratis) video's en informatie ter aanvulling van het boek: www.doorloopjes.nl 

Meer info en bestellen Doorloopjes 2
Aankomende evenementen 
ONA en researchED - 7 september 2022

Het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam wil samen met de Amsterdamse onderwijsprofessionals constante verbetering van het onderwijs, door gebruik te maken van gefundeerde kennis. Deze kennis te benutten en samen te creëren.

Op 7 september is de KICK-OFF van het project.

Wat researchED NL te maken heeft met ONA? 
researchED NL is een partner in de communicatie en bereik, helpt bij het verzorgen van masterclasses en events en denkt mee over verduurzaming van de ONA-activiteiten.

Meer informatie over ONA
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival in de Woonindustrie in Nieuwegein, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Het belooft een inspirerende dag te worden met nieuwe inzichten en bijzondere ontmoetingen, voorzien van een typisch researchED-deel met 12 sessies waar onderwijs en onderzoek samenkomen zoals je dat van onze congressen kent.

Een Klasse Apart gaat in op de buitengewone prestatie die allen die in het onderwijs werken dagelijks leveren. Met sessies voor leerkrachten, OOP'ers en schoolleiders. Voor alle onderwijssectoren

Meer informatie over dit jubileumfestival
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Meer informatie over dit onderwijscongres
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met ruim 40 sessies op vijf verschillende programmalijnen: 
  1. Opleiden en doorlopende professionalisering
  2. Toetsing en formatief handelen
  3. Digitalisering
  4. Gelijke Kansen en 
  5. Vakdidactiek.
Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen hun onderwijs nog iets beter te maken.
Heb je zelf interesse om te komen spreken (kan ook in twee- of drietal), vul dan onderstaand sessievoorstelformulier in en wie weet zien we je op de Dag van de Leraar terug op het podium.
Aanmelden als spreker
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.