Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Veluwse Onderwijsgroep en researchED - Onderwijs in het nieuwsOnline tickets beschikbaar voor 2 onderwijscongressen - PodcastLeestip - Agenda
Veluwse Onderwijsgroep en researchED

Op donderdag 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep in samenwerking met researchED Nederland een groot onderwijscongres. Tijdens dit congres ook een sessie over hoe kansengelijkheid direct in verband staat met de manier waarop we met toetsing omgaan. Karen Heij promoveerde op de omgang met de Eindtoets in het basisonderwijs en vertelt je als toetsexpert alles wat je hierover moet weten.

Interesse? Als je niet bij de Veluwse Onderwijsgroep werkt, kun je het grootste deel van het congres online bijwonen. Je kan hier een ticket kopen.

Klik hier voor de sprekers en het programma
Onderwijs in het nieuws
Ministerie van OCW maakt extra geld vrij voor onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt extra geld vrij voor onderwijs. Dit geld is onder meer bestemd voor het vergroten van de kansengelijkheid van leerlingen en studenten en de verbetering van de basisvaardigheden.

Zo komt er 350 miljoen euro extra vrij voor het vergroten van kansengelijkheid in het mbo. Ook wordt dit geld gebruikt om het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten. Ook investeert het kabinet 3,3 miljard euro extra in het primair en voortgezet onderwijs. Hiermee moeten de basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en burgerschap worden verbeterd.
Lees hier het volledige nieuwsartikel

Online tickets beschikbaar voor 2 onderwijscongressen

 
In de komende weken vinden er twee regionale researchED-congressen plaats. 
Omdat wij vinden dat gewoon goed onderwijs voor iedereen beschikbaar moet zijn, is bij beide congressen een deel van het programma ook voor alle leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals vanuit Texel, de Achterhoek of het drielandenpunt online te volgen.
Lees verder >>

Podcast: Jelmer Evers


In aflevering 31 van de researchED Nederland Podcast is Jelmer Evers te gast.
Hij schreef in 2013 ‘Het Alternatief’ samen met René Kneyber, was genomineerd voor de Global Teacher Prize, is tegenwoordig lid van het dagelijks bestuur van de AOb en bovenal geschiedenisdocent.
Hoe ziet hij de rol van de leraar binnen het breder perspectief van onderwijs?
Hoe kunnen leraren zich zo goed mogelijk organiseren en wat kunnen we daarbij leren uit andere landen?

Als pleitbezorger van ‘Flip the system’ spreekt Jelmer zowel op het door researchED mede georganiseerde jubileumfestival van de AOb van 24 september, als op onze regionale researchED-editie in Laren in samenwerking met de GSF en de lerarenopleidingen van de HU en UU.

Interessant?
Podcast aflevering 31
Beluister de podcast
Leestip 

Klaskit - tools voor topleraren

Pedro de Bruyckere

In dit boek gaat pedagoog Pedro De Bruyckere vanuit de gedachte "Niet alles werkt bij iedereen met hetzelfde resultaat of in dezelfde context" op zoek naar methoden die écht werken, en onderzoekt hij in welke omstandigheden ze werken, voor welke doelgroep, en waarom.

Klaskit levert een praktisch beeld op van wat leren inhoudt en schept overzicht in de massa aan tegenstrijdige ideeën over onderwijs. Want wie onder meer weet hoe je effectieve feedback geeft, hoe je het best een relatie opbouwt met je leerlingen en wat een sterke schoolvisie kan opleveren, heeft de tools in handen om een topleraar te worden.

Koop het boek >>
Aankomende evenementen 
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Lees verder >>

Doorloopjes Webinar Gedrag & Relaties  - 27  september 2022

Om 15:30 en 19:00 nemen Shauna Plompen (Docent omgangskunde, pedagoog en onderwijskundige) en Nathanja Schreuder (po en so) je mee in wat je kan doen als je tegen onderstaande zaken aanloopt:

  • leerlingen gedragen zich niet goed, gaan niet aan het werk, concentreren zich niet goed op hun werk, en meer…

In dit webinar zal je in interactieve break-out rooms kennis maken en kennis delen met collega’s uit het hele land.

Meer info en gratis aanmelden >>
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. 

Lees verder >>
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Lees verder >>
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.