Copy
View this email in your browser
Zaterdag 19 juni 2021 

Wij gaan aftellen! 


Over een aantal dagen gaat researchED Nederland 2021 van start! Een aantal topsprekers zoals Lucelle ComvaliusKoen SteenmanLusanne StapWouter Duim en nog vele meer maken hun opwachting en kunnen niet wachten om hun verhaal te delen. Wil jij dit niet missen? Bestel dan een online ticket! 
Klik hier voor tickets
Pre-event 

Op vrijdag 18 juni is het voorprogramma. Op zaterdag richten we ons vol op de klas, vrijdag draait het om de schil daaromheen. Voor inspectie, directie, beleid en bestuur: evidence based-informed onderwijs in een verbetercultuur. Meer weten? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie en het programma. 
Meer informatie pre-event
De researchED Nederland Podcast
 
Morgen om 12:00 uur komt er een nieuwe aflevering online met Gert Verbrugghen! 

In de zesde aflevering van de researchED Nederland Podcast een gesprek met leerkracht Gert Verbrugghen. Als onderdeel van een docententeam op VO-school het Alfrinkcollege in Deurne, voerde hij samen met collega's de afgelopen jaren een onderwijsvernieuwing door op hun school. Of beter: een onderwijsverbetering. Wat begon met een verzoek om tot 'Kunskapsskolan' om te vormen, veranderde uiteindelijk in een school waar evidence-informed onderwijs niet meer weg te denken is.

De podcast is te beluisteren via AnchorGoogle PodcastsSpotify en YouTube

Heb jij de vorige podcast gemist? Geen probleem! Hieronder kan je de podcast terugluisteren met Naomi Smits en Esther Stol. 
Aflevering 5 - Naomi Smits & Esther Stol 
Klik hier voor de podcast

Tickets 

Heb jij geen ticket kunnen bemachtigen voor het fysieke evenement en wil je er toch graag bij zijn op zaterdag 19 juni? Geen probleem. Op dit moment zijn er al meer dan 1300 online tickets verkocht en ze zijn nog volop te koop!
Klik hier voor tickets

Een researchED bezoeker in beeld 

In deze rubriek brengen we iedere keer een bezoeker in beeld. Elke nieuwsbrief weer iemand anders en elk op een andere manier verbonden met researchED Nederland. 
Kim Wintermans
Docent handvaardigheid, tekenen en ckv en mentor van GTL vmbo 3- 4 op het Blariacumcollege in Venlo.

"Onderwijs heeft als primaire taak dat alle kinderen leren.''
Hoe ben jij bij researchED uitgekomen?

Via social media ontdekte ik steeds meer onderwijsmensen die net als ik, op zoek zijn naar onderwijs dat niet per se vernieuwend is, maar vooral effectief moet zijn. Velen verwezen naar reseachED. Helaas heb ik nog geen landelijke sessie meegemaakt, en dat gaat dit jaar waarschijnlijk alleen digitaal lukken. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat de regionale bijeenkomsten zó interessant zijn dat ik uitkijk naar reseachED Nederland.
Waar kijk je naar uit als je naar het programma van 19 juni kijkt?

Met name via Twitter ken ik veel namen, en sommigen ook echt privé. Lusanne Stap en Debbie Dussel zijn bijvoorbeeld vriendinnen van mij. Onder andere via Tjipcasts die ik luister probeer ik een selectie te maken. Voor mijn vak zijn niet alle varianten van onderwijs meteen toepasbaar, dus ook daar probeer ik op te letten.  Maar Paul A. Kirschner, Pedro De Bruyckere en ook absoluut Gert Verbrugghen ga ik zien.  
Waarom zou jij researchED aanraden bij je collega's?

Onderwijs heeft als primaire taak dat alle kinderen leren. Dit zorgt voor motivatie, kansengelijkheid en dus gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Voor ons als docenten ligt hier een belangrijke taak. Daarnaast kan het enorme leerwinst opleveren als we ons allemaal eens echt in formatief handelen gaan verdiepen. Ook bijvoorbeeld de lezing van René Kneyber zal ik dus aanraden bij mijn collega’s uit het VO.
Benieuwd naar het programma op zaterdag 19 juni? Klik dan op de onderstaande button. 
Klik hier voor het programma

Sprekers

Voor deze bijzondere editie nodigen we een mix van sprekers uit. Bekende namen uit de onderwijskundige onderzoekswereld, maar ook jonge onderzoekers en leraren die graag delen hoe zij de uitkomsten van onderzoek integreren in hun lespraktijk. Meer weten..
Monique Marreveld

Hoofdredacteur,
Didactief(online.nl)
Onderwijsonderzoeker / promovenda,
Oberon
Martine Hoogman

Assistant professor,
Radboudumc
Klik hier voor tickets

Promo researchED

Abonneer je op ons Youtube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video's. 
Koen Steeman & Wouter Duim
Meer Meesters: Wat kun jij doen om ze voor de klas te krijgen en te behouden?

Aankomende evenementen 

Seminar IN Zicht 2.0 - IN Kaart IN Praktijk - 16 juni 2021 
Education Lab organiseert een tweede seminar in samenwerking met het Lerarencollectief en researchED, waar een praktisch vervolg wordt gegeven aan het eerste veelbekeken seminar van 7 april. Wil je het terug zien? Klik op de link hier. 

Registreer je d.m.v. de onderstaande button.
Registreer je hier
Pre-event researchED Nederland - 18 juni 2021 
Op 18 juni is het voorprogramma van #rEDNL21. Op zaterdag richten we ons vol op de klas, vrijdag draait het om de schil daaromheen. Voor inspectie, directie, beleid en bestuur: evidence based-informed onderwijs en verbetercultuur.

Bevestig jouw deelname d.m.v. de onderstaande button.
Bevestigen deelname
researchED Nederland - 19 juni 2021 
We verheugen ons enorm op de landelijke researchED conferentie van 2021. We organiseren op zaterdag 19 juni researchED Nederland 2021. Live te volgen vanuit de huiskamer/klaslokaal of fysiek op het Corlear College te Nijkerk.

Tickets kan je bestellen via de onderstaande button. 
Klik hier voor tickets
researchED België - 23 oktober 2021
In het najaar zet researchED voor het eerst voet aan wal in België met een dagvullende conferentie bij de Thomas More-hogeschool in Mechelen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de onderstaande button. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Spotify
Spotify
Copyright © 2021 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.