Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023 - Nieuwe previews voor rEDNL23 - Podcast aflevering 33: Paul KirschnerOnderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!
Hieronder nieuwe sessies die we hebben aangekondigd.
Volgende week maken we het volledige programma bekend!
Dus houd ons in de gaten op social media en wees een van de eersten die het programma te zien krijgt.

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Koop hier je ticket
Nieuwe previews voor rEDNL23
Ook hebben we de afgelopen week weer meer preview-video's gepubliceerd. Zo ook die van Teun van Gorp. Hij is er op 11 maart bij met een sessie over de onoderwijsprofessional in beweging.

Bekijk op onze website of onze socialmedia-kanalen ook de andere previews, bijvoorbeeld die van Jacqueline Boerefijn en van Robin Meijer en Danuta Donk.
Teun van Gorp - De onderwijsprofessional in beweging.
Bekijk de preview
Bekijk alle previews voor rEDNL23
Podcast aflevering 33: Paul Kirschner
Smartphonegebruik binnen en buiten de school.
Paul Kirschner gaat met Jan van de Ven in gesprek over smartphonegebruik op scholen en wat, met onderzoek als basis, de beste oplossing is voor leerling en leraar.
Ook gaat het over de sessie die Paul met zijn dochter Femke gaat doen: samenwerkend leren als onderwerp. Samenwerkend leren kan heel leerzaam zijn, maar is dit zelden het geval. Paul en Femke geven je de informatie om het goed te doen in de klas.
Podcast aflevering 33: Paul Kirschner.
Beluister de podcast
Onderwijs in het nieuws
Mobieltjesverbod in klaslokaal wordt nu toch onderzocht

Een mobieltjesverbod op middelbare scholen is een stap dichterbij gekomen. Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) gaat onderzoeken of dat er moet komen en hoe het er dan uit moet komen te zien. Wilde hij de keuze voor een mobieltjesverbod eerst bij de scholen laten, nu sluit hij Haagse regelgeving over zo'n verbod niet meer uit.

Minister Wiersma zei tijdens een onderwijsdebat dat hij in gesprekken met de scholen terughoort dat scholen met de mobieltjesdiscussie worstelen. Dat heeft hem aan het denken gezet. "Moeten wij als overheid niet de regie pakken? Want als de praktijk zegt: we worstelen ermee, we kunnen het niet regelen, dan kan regelgeving in Den Haag nodig zijn."
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Tips for teachers

Craig Barton is een zeer ervaren wiskundeleraar en momenteel Head of Education bij Eedi. Hij is een website begonnen om al zijn ervaring te delen, wat geresulteerd heeft in dit boek met meer dan 400 ideeën en tips om je lessen te verbeteren.

Craig heeft ook een podcast en vertelt van alles over de 400 ideeën en tips die hij heeft verzameld. 
Zeker de moeite waard!
Hij heeft tips en ideeën in onder andere de volgende categorieën:
- gewoontes en routines
- betrokkenheid
- controle op begrip
- planning
- voorkennis

Meer info over het boek
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar ‘bevragen & feedback’ - donderdag 9 februari 2023

Om 15:30 en 19:00 vertellen Valentina Devid (onderwijsadviseur en docent) en Teun Kuipers (docent) alles over het stellen van de juiste vragen en feedbacktechnieken.
Meer info en aanmelden
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.