Copy
View this email in your browser
Zaterdag 19 juni 2021 

WINACTIE
En de winnaars zijn...


De winactie is de afgelopen week ontzettend vaak gedeeld! Wat leuk om te zien dat er zoveel mensen belangstelling hebben voor het evenement. 
Voor de uitslag van de winactie, kijk op onze social media kanalen!
Klik hier voor onze social media kanalen
De researchED Nederland Podcast
 
Morgen om 12:00 uur komt er een nieuwe aflevering online met Naomi Smits & Esther Stol

In de vijfde aflevering van De researchED Nederland Podcast zijn twee leerkrachten primair onderwijs te gast. Naomi Smits (groep 8) en Esther Stol (groep 4) gaan in op het voorstel van Adriaan van Dis om een 'leesknokploeg' op te zetten en zo de liefde voor lezen weer aan te wakkeren. Op hun eigen school werkten ze de leesmethodes hun klas uit en brachten ze jeugdliteratuur ervoor terug. Hoe krijgen we de liefde voor boeken terug voor onze leerlingen én onze (toekomstige) collega-leraren?

De podcast is te beluisteren via Anchor, Google PodcastsSpotify en YouTube

Heb jij de vorige podcast gemist? Geen probleem! Hieronder kan je de podcast terugluisteren met Paul Kirschner. 
Aflevering 4 - Paul Kirschner
Klik hier voor de podcast

Tickets 

Heb jij geen ticket kunnen bemachtigen voor het fysieke evenement en wil je er toch graag bij zijn op zaterdag 19 juni? Geen probleem. Op dit moment zijn er al meer dan 1250 online tickets verkocht en ze zijn nog volop te koop!
Klik hier voor tickets

Een researchED bezoeker in beeld 

In deze rubriek brengen we iedere keer een bezoeker in beeld. Elke nieuwsbrief weer iemand anders en elk op een andere manier verbonden met researchED Nederland. 
Coen Nijland
Leerkracht Speciaal Onderwijs en Leescoördinator

"Het is de uitgelezen mogelijkheid om je eigen blik op onderwijs te verbreden of te verdiepen.'' 
Hoe ben jij bij researchED uitgekomen?

Via Twitter heb ik afgelopen jaren een breed kennisnetwerk opgebouwd met allerlei contacten die mij hun visie op onderwijs geven. Hierdoor ben ik veel meer onderzoeken en literatuur gaan lezen en kwam ik tot de conclusie dat ik op zoek was naar de verbinding tussen de onderzoeken en het onderwijsveld zelf. Door een bezoek aan de 2020-editie van researchED ging er opnieuw een wereld voor mij open en werd mijn blik opnieuw verruimd.
Waar kijk je naar uit als je naar het programma van 19 juni kijkt?

Ik heb mij de afgelopen jaren proberen te verdiepen in de literatuur omtrent “evidence-informed” onderwijs. Ik probeer nieuwe kennis zo concreet mogelijk toe te passen in mijn eigen lessen. Via Twitter ben ik in contact gekomen met Lusanne Stap en Gert Verbrugghen. Ik ben erg benieuwd hoe zij dit vormgeven in hun onderwijs. Zelf kan ik nog stappen maken op het gebied van rekenonderwijs. Hierdoor staat de sessie van Debbie Dussel hoog op mijn lijstje.
Waarom zou jij researchED aanraden bij je collega's?

Het is de uitgelezen mogelijkheid om je eigen blik op onderwijs te verbreden of te verdiepen. Als je waarde hecht aan de kwaliteit van je eigen onderwijs en hier op een heel laagdrempelige manier uiting aan wilt geven, dan is een bezoek aan researchED een no-brainer. Tevens het een fijne manier om met andere professionals uit het onderwijsveld in contact te komen en een praatje te maken over ons prachtige vak en onze uitgebreide ervaringen.
Benieuwd naar het programma op zaterdag 19 juni? Klik dan op de onderstaande button. 
Klik hier voor het programma

Sprekers

Voor deze bijzondere editie nodigen we een mix van sprekers uit. Bekende namen uit de onderwijskundige onderzoekswereld, maar ook jonge onderzoekers en leraren die graag delen hoe zij de uitkomsten van onderzoek integreren in hun lespraktijk. Meer weten..
Wouter van Joolingen

Hoogleraar,
Universiteit Utrecht
Universitair Hoofddocent,
Universiteit Leiden
Marion Vos

Leerkracht,
Basisschool ‘t Palet
Manon Toonen-van Hernen

Docent-onderzoeker,
ROC Twente
Klik hier voor tickets

Promo researchED

Abonneer je op ons Youtube kanaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste video's. 
Paul Kirschner & Tim Surma
Productieve leerstrategieën voor productief leren

Aankomende evenementen 

De schoolcultuur in de kijker - 11 juni 2021

Wist je dat je wanneer je één minuut per les verliest, je aan het eind van het jaar bijna een week minder les hebt gegeven?

In dit webinar vertellen Gert Verbrugghen en Lotte Hendriks over hoe we de schoolcultuur vormgeven op het Alfrinkcollege, een mavo-school in Deurne. Hierbij gaan we in op de achterliggende theorie en de vertaling naar de praktijk.

Tickets kan je bestellen via de onderstaande button. 

Klik hier voor tickets
Seminar IN Zicht 2.0 - IN Kaart IN Praktijk - 16 juni 2021 
Education Lab organiseert een tweede seminar in samenwerking met het Lerarencollectief en researchED, waar een praktisch vervolg wordt gegeven aan het eerste veelbekeken seminar van 7 april. Wil je het terug zien? Klik op de link hier. 

Registreer je d.m.v. de onderstaande button.
Registreer je hier
researchED Nederland - 19 juni 2021 
We verheugen ons enorm op de landelijke researchED conferentie van 2021. We organiseren op zaterdag 19 juni researchED Nederland 2021. Live te volgen vanuit de huiskamer/klaslokaal of fysiek op het Corlear College te Nijkerk.

Tickets kan je bestellen via de onderstaande button. 
Klik hier voor tickets
researchED België - 23 oktober 2021
In het najaar zet researchED voor het eerst voet aan wal in België met een dagvullende conferentie bij de Thomas More-hogeschool in Mechelen. 

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de onderstaande button. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Spotify
Spotify
Copyright © 2021 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.