Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Wat en wie jullie willen bij researchED Nederland 2023 - Onderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
Wat en wie jullie willen bij researchED Nederland 2023
wat en wie willen de bezoekers van researchED Nederland
Enkele weken geleden vroegen we via social media naar de wensen van researchED-gangers: Welke onderwerpen mogen zeker niet ontbreken deze editie en welke sprekers wil je zeker zien?
We hebben hierop veel reacties gekregen.

Natuurlijk gaan we er een fantastisch congres van maken, waarbij onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek dichter bij elkaar brengen, ons doel is. Met jullie input en medewerking (de sprekers) gaat dat zeker lukken.
Bekijk de actuele wensenlijst
Onderwijs in het nieuws
Onderwijsbond: 'Urennorm op scholen moet naar beneden'

De urennorm voor leerlingen in het voortgezet onderwijs moet omlaag. Daarvoor pleit onderwijsorganisatie AOb. Docenten staan een te groot deel van hun werktijd voor de klas en door het lerarentekort neemt dat alleen maar toe. "Het gevaar is levensgroot dat ze opbranden en het onderwijs verlaten", zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Voor de klas
De mooiste verhalen van een ervaren beginner

Merel van Vroonhoven

Voor de klas staat vol inspirerende, en kritische verhalen die het belang van het lerarenvak en goed onderwijs onderstrepen. Zij-instromer Merel van Vroonhoven beschrijft met liefde, humor en zelfreflectie hoe de kinderen in haar klas haar ontroeren en confronteren. Ze laat zien hoezeer het door marktwerking aangetaste onderwijssysteem haar verwondert en veronrust. Ze geniet volop van haar nieuwe leven als leraar, dat ze instapte als ‘ervaren beginner’ na een twintigjarige carrière als topbestuurder in het bedrijfsleven.

Ze schrijft een van de meest gelezen columns in de Volkskrant, waarin ze haar ervaringen voor de klas koppelt aan maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Voor de klas is een bundeling van haar verhalen.

Koop het boek
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar ‘Uitleggen & Voordoen’ - 30 november 2022

Om 15:30 en 19:00 vertellen Hannah Bijlsma (leraar basisonderwijs, onderwijsonderzoeker en inspecteur PO/VO) en Eddy Erkelens (leerkracht PO) aan de hand van de nieuwe Doorloopjes uit het thema Uitleggen & Voordoen je hoe je jouw uitleg kan verbeteren.
Meer info en gratis aanmelden
researchED Nederland 2023 - 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.